…ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ “ΕΜΦΥΛΙΟΣ”

ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ!

EMFEX

 

 

Ψάχνοντας κάτι βρίσκεις, λέει μια παλιο - παροιμία του… Νεπάλ, και έτσι από το «συρτάρι των αναμνήσεων», βρήκαμε το φύλλο της εφημερίδας “ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ”, της Δευτέρας 24 Νοεμβρίου 1997, όπου στην στήλη των αθηναϊκών πρωταθλημάτων, φιλοξενούσε το ρεπορτάζ από το τοπικό ντέρμπι… Χαϊδαριώτικο ποδοσφαιρικό “εμφύλιο”, της σεζόν 1997-1998 (α΄ γύρος), μεταξύ του Δάσους Χαϊδαρίου και της Δάφνης Δαφνίου, που μετείχαν στον Α΄ όμιλο της Γ΄ κατηγορίας της Αθήνας.

Πριν ένα τέταρτο του αιώνα, 25 χρόνια δηλαδή πριν, οι δύο ομάδες έπαιξαν κάποιο από τα τελευταία αναμεταξύ τους ντέρμπι, καθώς το 2001 συγχωνεύθηκαν. Το Δάσος Χαϊδαρίου είχε ιδρυθεί το 1985, ενώ η Δάφνη Δαφνίου το 1949.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το ρεπορτάζ του αγώνα από την εφημερίδα της εποχής, τα αποτελέσματα του Α΄ ομίλου της Γ΄ Αθήνας εκείνης της αγωνιστικής, όπως και την βαθμολογία, όπως διαμορφώθηκε, με το Δάσος Χαϊδαρίου να φιγουράρει στην κορυφή.

Τέλος, μεταξύ των πρωταγωνιστών εκείνου του αγώνα της Κυριακής 23ης Νοεμβρίου 1997, όπως ενημερωνόμαστε από το απόκομμα, ήταν οι Δημήτρης Λαδάς, Μανώλης Τούρλος και Άρης Κουτέλας, που εικονίζονται στην αρχική εικόνα του άρθρου μας.

 

 

RMAK

 

 

EMFMESS1

 

 

 

EMFMESS2

 

 

 

RMAK