ΤΑ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

vosthit

 

 

Η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, ξεκινάει, σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021 την προετοιμασία της ενόψει της αγωνιστικής σεζόν 2021-2022 για την δεύτερη σερί σεζόν της στο πρωτάθλημα της Α΄ Αθήνας, όπου χρονικά συμπίπτει με την παράλληλη παρουσία του συμπολίτη μας Κώστα Βόσσου στην Προεδρία του συλλόγου.

Εν προκειμένω, απολογιστικά, σε αυτόν τον ένα χρόνο της θητείας του ΔΣ υπό την Προεδρία του Κώστα Βόσσου, όπου αγωνιστικά είχαμε μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπής των υποχρεώσεων λόγω πανδημίας, η ΑΠΕ ως… ζωντανός οργανισμός, λειτούργησε και επί το πλείστον, αθόρυβα, παρήγαγε έργο και έβαλε βάσεις για την επόμενη μέρα.

Η έλευση του Κώστα Βόσσου στην Προεδρία της ΑΠΕ και η ενασχόληση του, επίσημα, με τα διοικητικά, έφερε σύμπλευση παλαιών και νέων προσώπων στην διοίκηση, με το βάρος να πέφτει στον τρόπο λειτουργίας, την περαιτέρω οργάνωση και στην δημιουργία στερεών βάσεων σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου η Αγία Ελεούσα να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, αλλά και σιγουριά.

Επί θητείας Κώστα Βόσσου, έγινε η επιλογή για το ανδρικό τμήμα του προπονητή Νίκου Κουνάδη, ενός τεχνικού, ο οποίος γρήγορα επιβεβαίωσε την φήμη του, σχετικά με την εργατικότητα του και την δημιουργία αξιόμαχων αγωνιστικών τμημάτων. Μπορεί η ΑΠΕ στο περασμένο πρωτάθλημα (2020-2021) να έπαιξε μόλις επτά (7) ματς, λόγω της πανδημίας, αλλά ήταν ένα διάστημα αρκετό, προκειμένου να αποτυπωθεί η σχέση συνεργασίας ομάδας και Νίκου Κουνάδη, όσο αφορά την φιλοσοφία. Μια μορφή αγωνιστικής φιλοσοφίας, που συνεχίζεται απρόσκοπτα για δεύτερη σερί σεζόν, και μάλιστα εκ νέου ξεχωριστή, καθώς ο εν λόγω τεχνικός, …χωρίς φόβο, αλλά με ευθύνη και αγωνιστικό… θάρρος, επιλέγει να στηριχθεί και πάλι σχετικά σε νέους παίκτες, ενώ όσο αφορά τις μεταγραφές, θα γίνουν λίγες και χρήσιμες. Εκεί που χρειάζεται.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι με το ξεκίνημα της η διοίκηση Βόσσου, το περασμένο καλοκαίρι, και έπειτα από την άνοδο της ομάδας από την Β΄ κατηγορία – όπου έμεινε για τρεις (3) σεζόν – στην Α΄ ΕΠΣΑ, λόγω των απαιτήσεων της κατηγορίας, προχώρησε σε 28 μεταγραφές. Αναγκαία συνθήκη, καθώς τα δεδομένα ήταν τέτοια, που η ομάδα έπρεπε να έχει επιλογές και βάθος… Και το ΔΣ δεν μπορούσε να αφήσει την ομάδα… ανοχύρωτη!

Από το περσινό καλοκαίρι των δεκάδων μεταγραφών, στον φετινό σχεδιασμό του 2021, ο σύλλογος πριν από λίγο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε την διατήρηση ενός βασικού κορμού 15-16 παικτών, με προώθηση ορισμένων νεαρών από τις ακαδημίες, ενώ όπως γράψαμε πιο πάνω, θα γίνουν λίγες ακόμη στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις. Ήδη έχουν αποκτηθεί δύο (2) παίκτες, ηλικίας 24 και 25 ετών αντίστοιχα.

Βέβαια, η φιλοσοφία… που ήδη εφαρμόζεται, είναι τα επόμενα χρόνια η ΑΠΕ να «μοντάρει» βασικό ποδοσφαιρικό κορμό, με παιδιά από τις ακαδημίες της, αλλά και ταλαντούχους παίκτες από τα κοντινά όμορα προάστια. Να είναι μια ομάδα που θα έχει αγωνιστικό «χαρακτήρα» καλά δουλεμένο και να μην χρειάζεται να αλλάζει αυτή την… φιλοσοφία, όσο αφορά το «χτίσιμο». Μια φιλοσοφία που θέλει δουλειά, ηρεμία και υπομονή. Δεν γίνονται όλα μέσα σε μία – δύο σεζόν.

Βέβαια, το παραπάνω πλάνο, προϋποθέτει, δουλειά εκ των έσω, και εκεί είναι ο νευραλγικός χώρος των ακαδημιών. Ένας τομέας, που το ΔΣ και ο Κώστας Βόσσος, έχουν βάλει ως πρώτη και αναγκαία προτεραιότητα. Έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο, ειδικά το ερασιτεχνικό, και εάν δεν υπάρχουν παραγωγικές ακαδημίες δεν πάς πουθενά… Εκτός αν πιάσεις το Τζόκερ… Αλλά μέχρι να πιάσουμε το Τζόκερ… υπάρχει μόνο το υγιές πλάνο εύρυθμης λειτουργίας των ακαδημιών.

Και σε αυτό το πλαίσιο η ΑΠΕ άρχισε πέρυσι την συνεργασία της με τις Σχολές του Παναθηναϊκού, μία συνεργασία που θα συνεχιστεί και σίγουρα έχει θετικό πρόσημο να λαμβάνεις σύγχρονη τεχνογνωσία.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΑΠΕ, δεν ξεχώρισε το ανδρικό τμήμα της ομάδας με τις ακαδημίες, αλλά για να κάνει καλύτερα δομημένο το οικοδόμημα, προχώρησε στην σύναψη συνεργασίας με τον Αντώνη Βαζλαματζή, ο οποίος θα έχει την Τεχνική Διεύθυνση των ακαδημιών και θα συνεργάζεται στενά με το Νίκο Κουνάδη, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα και ενιαίο πλάνο.

Σε όλο αυτό το δίκτυο συνεργασίας, η διοίκηση Βόσσου, έχει έρθει σε συμφωνίες (ανακοινώνονται διαδικτυακά) και με άλλους προπονητές, που θα στελεχώσουν τα τμήματα υποδομής και αναμένεται από τον Σεπτέμβριο να υπάρξει περαιτέρω καλύτερη λειτουργία και παραγωγή έργου.

Δίπλα σε προπονητές και αθλητές των ακαδημιών, ο σύλλογος επιδίδει υποστηρικτική διοικητική μέριμνα, με γραμματειακή υποστήριξη, ανεξάρτητους συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου αυτό το πλέγμα να λειτουργεί υποδειγματικά. Προσωπικά, ο Πρόεδρος Κώστας Βόσσος, δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον, για να γίνουν οι ακαδημίες της ΑΠΕ ένας σύγχρονος αθλητικός οργανισμός. Αναγνωρίζει ότι αυτό αποτελεί την πραγματική παρακαταθήκη, που πρέπει να μείνει, ακόμη και ως τρόπος λειτουργίας.

Σε αυτόν τον ένα χρόνο της διοίκησης υπό τον Κώστα Βόσσο, η ομάδα φροντίζει να λειτουργεί καλά, τηρουμένων των αναλογιών, σε όλα τα επίπεδα, με αποκορύφωμα βέβαια την πολύ γρήγορη δραστηριοποίηση της πέρυσι το καλοκαίρι, όταν σε χρόνο ρεκόρ, έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες και η ΑΠΕ απέκτησε επίσημη Αθλητική Αναγνώριση και την καταγραφή της στα μητρώα της ΓΓΑ, όπως όριζε ο νέος νόμος. Άρα και σε αυτό τον τομέα η Αγία Ελεούσα μετά από πολλά χρόνια αποτελεί υπόδειγμα.

Επίσης, ο σύλλογος, κάτι που είχε ξεκινήσει επί του προκατόχου του Κώστα Βόσσου, του πρώην Προέδρου κ. Γρηγόρη Μαγαλιού – και συνεχίζεται ευλαβικά - μετά από μία περίοδο εσωστρέφειας, ανέκτησε σταδιακά κύρος και σεβασμό, εντός και εκτός πόλης.

Στην πόλη «προσέγγισε» με ειλικρίνεια μικρούς και μεγάλους φίλους, υποστηρικτές και χορηγούς, παραθέτοντας ένα νέο υγιές πλάνο, που στηριζόταν στην αλληλέγγυα σχέση, όπου μέσω αυτής της… διαδρομής, κερδισμένος βγαίνει ο αθλητισμός της Αγίας Βαρβάρας και κατ’ επέκταση η τοπική κοινωνία και η νεολαία.

Εκτός πόλης, η ΑΠΕ επαναπροσδιόρισε τις σχέσεις της με θεσμούς, φορείς, άλλους συλλόγους, ανώτατες αθλητικές αρχές, αποδεικνύοντας ότι ως ποδοσφαιρικό σωματείο, αντιλαμβάνεται την σύγχρονη αντίληψη στον χώρο, όπου η συνεργασία και η ενεργή παρουσία, ανεβάζει επίπεδο. Και δεν είσαι, πλέον, ένας απλός ποδοσφαιρικός σύλλογος, αλλά μία ολοκληρωμένη οντότητα, που εκπροσωπείς έναν ολόκληρο Δήμο και τα Δυτικά προάστια.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όλο αυτό το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, έχει την βάση του, που δεν είναι άλλο από το γήπεδο στα Ριμινίτικα, ένα γήπεδο, που εδώ και ένα χρόνο γίνεται όλο και καλύτερο, χάρη στην στενή και ειλικρινή συνεργασία μεταξύ του ΔΣ της ΑΠΕ υπό την Προεδρία του Κώστα Βόσσου, της Δημοτικής Αρχής και όλων των στελεχών και εργαζομένων του Δήμου και των υπηρεσιών. Ένα γήπεδο, που ήδη έχει πέριξ του αγωνιστικού χώρου, νέο ταρτάν στίβου για τους συνδημότες μας, τη νέα σεζόν θα έχει εξέδρα για τους φιλάθλους, ενώ αναμένεται να γίνουν και άλλα, μικρά ή, μεγάλα έργα, για ένα γήπεδο, που θα χαίρεται η τοπική κοινωνία.

Αυτά για τον ένα χρόνο της θητείας του ΔΣ υπό τον Κώστα Βόσσο, που ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του, αν έχουν γίνει πολλά ή, λίγα – γίνονται και λάθη – αλλά σίγουρα, με ηρεμία, η νυν διοίκηση, βάζει τις βάσεις, τα γερά θεμέλια, για να μετασχηματίσει προς το καλύτερο τον σύλλογο.

Και σε όλο αυτό το έργο, η διοίκηση ευχαριστεί όλες και όλους που στάθηκαν δίπλα της, προσπαθεί για το καλύτερο, και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για κάνει ακόμη περισσότερους φίλους και φίλες της ΑΠΕ, να έρθουν πιο κοντά.

 

 

MESGERDIE