ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΘΙΟΥΔΗ Η ΑΠΕ

matioyarx

 

 

Με ένα, κυριολεκτικά, δικό της παιδί, τον 18χρονο κεντρικό αμυντικό, Γιάννη Μαθιούδη, ανανέωσε την συνεργασία της η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα για την σεζόν 2023-2024 στην Α΄ ΕΠΣΑ.

Η ομάδα της πόλης μας, τα τελευταία τρία (3) έτη στην Α΄ Αθήνας υπό την τεχνική ηγεσία του Νίκου Κουνάδη, χρησιμοποίησε κατά κόρον νεαρούς παίκτες, φιλοσοφία η οποία θα συνεχιστεί επιτακτικά, καθώς μόνο έτσι μπορεί να ελπίζει το ερασιτεχνικό και κατ’ επέκταση το αθηναϊκό ποδόσφαιρο.

Πλέον, από τις ξεχωριστές και ενδεικτικές περιπτώσεις, αυτή του Γιάννη Μαθιούδη, ο οποίος προέρχεται κυριολεκτικά από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, καθώς «κλοτσάει» την μπάλα στην ΑΠΕ από ηλικία μόλις πέντε (5) ετών.

Και η Αγία Ελεούσα, θέλει να δει και άλλα παιδιά με ταλέντο να ξεπετάγονται από τις ακαδημίες της, προκειμένου μεθοδικά, εν ευθέτω χρόνο, να γίνει «μπόλιασμα» στο ανδρικό τμήμα και έτσι και άλλοι νεαροί από την Αγία Βαρβάρα να στελεχώσουν την ιστορική μας ομάδα.

 

monotab

 

 

 

 

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΙΟΥΔΗΣ

 

MATH3ok

 

Ο 18χρονος Γιάννης Μαθιούδης, με καταγωγή από την Χίο και μαθητής της Γ΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας, είναι γεννημένος στις 22 Μαρτίου 2005, και ξεκίνησε την μπάλα σε ηλικία 5 ετών στα μικρά τμήματα της ΑΠΕ. Έφτασε μέχρι την κ14 της ομάδας μας (την σεζόν 2018-2019 στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ είχε 30 παιχνίδια και 12 γκολ), όπου ξεχώρισε σε αυτό το τμήμα, γεγονός που οδήγησε τον Ολυμπιακό να τον αποκτήσει με επίσημη μεταγραφή στις 31 Μαϊου 2019.

Ο Γιάννης Μαθιούδης την σεζόν 2019-2020, μετείχε στο τμήμα υποδομών του Ολυμπιακού, αλλά κάποιες αλλαγές στην οργάνωση των ακαδημιών του Πειραϊκού συλλόγου, έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό να μείνει ελεύθερος, γεγονός που κινητοποίησε τους παράγοντες της ΑΠΕ, οι οποίοι κινήθηκαν άμεσα και έφεραν τον παίκτη στην ομάδα, με την προοπτική να δουλέψει και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο ανδρικό τμήμα.

Έτσι, ο νεαρός Γιάννης την σεζόν 2020-2021 εντάχθηκε στην ΑΠΕ, όπου ο Νίκος Κουνάδης «δούλεψε» πάνω στο ταλέντο του και μάλιστα ο συμπολίτης μας στόπερ σε ηλικία 15 ετών έκανε ντεμπούτο με την Αγία Ελεούσα στην Α΄ Αθήνας (1 συμμετοχή), στην «πετσοκομμένη», λόγω πανδημίας, σεζόν (διεξήχθησαν μόλις 7 ματς πρωταθλήματος).

Την επόμενη περίοδο (2021-2022), ο Γιάννης Μαθιούδης έπαιξε σε 16 ματς της Α΄ ΕΠΣΑ, ενώ μάλιστα ήταν βασικό μέλος στην Μικτή Κ17 της ΕΠΣΑ, που έφτασε στους οκτώ (8) της Ελλάδας.

Την σεζόν, που ολοκληρώθηκε (2022-2023), όπου η ΑΠΕ έκανε φανταστική πορεία, τερματίζοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας της Α΄ κατηγορίας Αθηνών, ο Γιάννης Μαθιούδης κατέγραψε 10 συμμετοχές και, όπως υποστηρίζουν οι ιθύνοντες του συλλόγου, με μεθοδική δουλειά και προσπάθεια, στο ιδιαίτερα, υψηλό, απαιτητικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον της Α΄ ΕΠΣΑ, το μέλλον του ανήκει.

 

* Στην φώτο, ο Γιάννης Μαθιούδης τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν επέστρεψε στην ΑΠΕ από τον Ολυμπιακό, ανάμεσα στον πρώην Πρόεδρο του σωματείου Γρηγόρη Μαγαλιό (αριστερά) και τον Αντιπρόεδρο Γρηγόρη Καίσαρη (δεξιά).

 

monotab