…ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΠΕΡΑΣΕ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

TSIBOU

 

 

Τεράστιας σημασίας, η απολύτως - εκτός έδρας - …επαγγελματική νίκη, του Αιγάλεω επί της Νίκης Βόλου με 2-1 στο Πανθεσσαλικό στάδιο το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Μαρτίου 2021 για την 1η αγωνιστική της FOOTBALL LEAGUE.

Και αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δύο περιπτώσεις, έστω και στα λεγόμενα… χασομέρια, δύο (2) γκολ, τρεις βαθμοί και φύγαμε… Ειδικά όταν έχεις να παίξεις επίσημο αγώνα σχεδόν ένα (1) ολόκληρο χρόνο.

Νίκη – εξ(6)άποντο – για το καλά, σε γενικές γραμμές, δομημένο αγωνιστικό σύνολο του κόουτς Θωμά Γράφα, καθώς ο σύλλογος της πόλης μας, πήρε μεγάλη νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, αυτή της ιστορικής Νίκης Βόλου, εκ των διεκδικητών, όπου επιτρέψτε μας, δύσκολα θα περάσει από αυτή την έδρα κάποια άλλη ομάδα!

Δεν… μάγεψε το Αιγάλεω με την μπάλα του – μην είμαστε και άπληστοι, η πρώτη αγωνιστική ήταν μετά από ένα (1) χρόνο – αλλά οι παίκτες του Θωμά Γράφα, ήταν καλά στημένοι στο γήπεδο, έπαιξαν έξυπνα (και μάλλον… αναγνωριστικά), ειδικά στο α΄ ημίχρονο, δεν πιέστηκαν από την γηπεδούχο, και ευτύχησαν να προηγηθούν με πέναλτι του Τσιλιγκίρη (αριστερά στην κεντρική φώτο) στο 46΄ (0-1).

Η αμυντική λειτουργία του Σίτι ήταν καλή, φάνηκε ότι έχει δουλευτεί σε αυτό το κομμάτι τακτικής πάρα πολύ, και σίγουρα το Αιγάλεω είχε κατέβει στο Πανθεσσαλικό για να μην χάσει.

Στην επανάληψη, όπου και πάλι το Αιγάλεω, μπορεί να μην ήταν αρκούντως επικίνδυνο από την μέση και μπροστά, αλλά πίσω από το κέντρο δεν αντιμετώπιζε προβλήματα, ήρθε αναπάντεχα η άτυχη φάση του καταλογισμού πέναλτι εις βάρους του σε χέρι του Μαχαίρα στο 74΄ και η ισοφάριση (1-1) με πέναλτι του Γκαρσία.

Η εξέλιξη αυτή αναθάρρησε τους γηπεδούχους, που πήραν ψυχολογική ώθηση, έδειξαν ότι έχουν ποιοτική μεσαία γραμμή – η οποία με τον καιρό και ορισμένες επιστροφές θα ανεβαίνει – και κυριάρχησαν στο επόμενο δεκάλεπτο, έχοντας μάλιστα δύο δοκάρια με τους Κρουθ και Γκαρσία στο 81΄ και στο 85΄ αντίστοιχα.

Και επειδή πάντα υπάρχουν οι… άγραφοι νόμοι του ποδοσφαίρου… που αγαπάμε, κάπου στο 91΄ ο Μαχαίρας από δεξιά, έκανε την ενέργεια που… χρώσταγε (από την φάση του πέναλτι στο οποίο υπέπεσε), έβγαλε την σέντρα, ο Τσιμπούκας δεν μπόρεσε να διώξει (έπιασε αέρα), η μπάλα έκανε το… μαγικό, να χτυπήσει… γλυκά στο δεξί πόδι του Μπουρλάκη (δεξιά στην κεντρική φώτο)… που περίμενε έξυπνα, του στρώθηκε όμορφα και από το ύψος της μικρής περιοχής με αριστερό σουτ, ο παίκτης του Σίτι… δεν συγχώρεσε και «έγραψε» το τεράστιο 1-2, κάνοντας πραγματικά… ονειρική την πρεμιέρα του Αιγάλεω στο πρωτάθλημα.

Άριστη η διαιτησία του νεαρού Φώτη Πολυχρόνη από την Πιερία, που γενικά είχε μάλλον εύκολο έργο.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Περιστερίδης, Τσιμπούκας, Πολίμος (93΄ Θεοδωρόπουλος), Αλιατίδης, Μπαλάφας (62΄ Σαλαμούρας), Αργύρης, Μέτσε, Ντομίνγκεθ, Γκαρσία, Κρουθ, Γκονζάλες (83΄ Τσιώλης).

ΑΙΓΑΛΕΩ: Σικαλιάς, Μαγκάκης, Αναστασίου, Οικονομόπουλος, Παπανικόλας, Μαχαίρας, Λάσκαρης (83΄ Κασνέτσι), Τσιλιγκίρης (74΄ Χαντί), Τσίτσαρης (53΄ Μπουρλάκης), Σταματάκης, Μπαρμπαρούσης.

 

monot