ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ (ΚΕΒΟΠ)

Η ΠΡΩΪΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

KEVARX

 

Είχαμε το λοκντάουν λόγω της πανδημίας (ποδοσφαιρικά… στοίχισε 3,5 μήνες απραξίας), από την Δευτέρα που πέρασε και για 48 ώρες περίπου μας προέκυψε η… Μήδεια (λέγε με χιονιά), οπότε με αυτά και αυτά, φτάνουμε στο σημερινό πρωϊνό της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2021, όπου το αγωνιστικό τμήμα της ΠΑΕ Αιγάλεω έχει ραντεβού αρχικά στο στάδιο της πόλης μας «ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ», και κατόπιν αναχώρηση για το Αθλητικό Κέντρο του Δάσους Χαϊδαρίου (ΚΕΒΟΠ), όπου στο συγκεκριμένο γήπεδο, θα γίνει η προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE, που προσδιορίζεται για τα τέλη Μαρτίου 2021...

Βεβαρημένη η κατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα στο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ» από την χιόνι της Τρίτης, και προκειμένου να προστατευθεί, όσο γίνεται το δυνατόν περισσότερο, ορισμένες προπονήσεις – και εν προκειμένω οι πρωινές – θα διεξάγονται στο γήπεδο του Δάσους Χαϊδαρίου, που έχει συνθετικό – πλαστικό – τάπητα, και είναι σχετικά καινούργιος και σε καλή κατάσταση, βάσει προδιαγραφών (πιο νέας τεχνολογίας από αυτόν του γηπέδου «ΡΙΜΙΝΙΤΙΚΑ» στην όμορη Αγία Βαρβάρα).

Στην πρωϊνή προπόνηση και μοναδική για σήμερα Πέμπτη (θα υπάρχουν και μέρες με διπλό, πρωινό – απογευματινό πρόγραμμα), ο προπονητής του Αιγάλεω κ. Θωμάς Γράφας, έχει στο «μενού» ασκήσεις φυσικής κατάστασης, αλλά και χρήση μπάλας, όπως δηλαδή επιτάσσει ο σύγχρονος τρόπος μεθοδολογίας εν καιρώ προετοιμασίας.

Ο τεχνικός του Αιγάλεω είναι εν αναμονή βέβαια και των αποτελεσμάτων από τα εργομετρικά τεστ, που πέρασαν χθες Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 οι παίκτες του Σίτι, υπό την επιστημονική μέριμνα του συνεργάτη της ΠΑΕ, κ. Ηλία Ζαχαρόγιαννη – φώτο 1 - (Επίκουρου Καθηγητή ΤΕΦΑΑ / Φυσιολογία Άσκησης).

Οι παίκτες του Αιγάλεω, χωρισμένοι σε 4 γκρουπ, βρέθηκαν στο Εργομετρικό Κέντρο του γνώριμου στην ομάδα και την πόλη μας, κ. Στέλιου Πούλου – φώτο 2 - (βετεράνος παίκτης του Σίτι, όπως και πρώην στέλεχος του συλλόγου), όπου υποβλήθηκαν στα απαραίτητα τεστ.

Σίγουρα, μετά από 3,5 μήνες αγωνιστικής απραξίας (έστω και αν ακολουθούσαν ειδικά ατομικά προγράμματα εκγύμνασης), έχει ενδιαφέρον, από κάθε πλευρά, το πώς «συμπεριφέρθηκαν» οι οργανισμοί των παικτών του Αιγάλεω, και ποια είναι τα επιστημονικά δεδομένα, για την κατάσταση που βρίσκονται, αλλά και το πώς θα ανταποκριθούν σε πλήρες και πιεσμένο αγωνιστικό πρόγραμμα 4-5 μηνών, όπου προβλέπονται δυνατές προπονήσεις, επίσημοι αγώνες, φιλικά παιχνίδια, έξτρα μυϊκή επιβάρυνση, μετακινήσεις, στρεσάρισμα, κτλ.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Θωμάς Γράφας, εκτός από τα εργομετρικά, θα γίνει τελικός παραλήπτης και των αποτελεσμάτων από τα ευρήματα των αιματολογικών τεστ, που θα υποβληθούν οι παίκτες αύριο Παρασκευή, ή την προσεχή Δευτέρα, από τον συνεργαζόμενο Ιατρό της ΠΑΕ, κ. Αντώνη Λεμονή, ο οποίος όπως έχουμε γράψει και σε προχθεσινό μας άρθρο, είναι υπεύθυνος και για τα εβδομαδιαία τεστ Covid-19, σύμφωνα με το πρωτόκολλο της FOOTBALL LEAGUE.

Έχει επεκταθεί, λοιπόν, το πεδίο δράσης και ευθύνης, του τεχνικού του Αιγάλεω, ο οποίος υπό τέτοιες δυσμενείς συνθήκες και σε «πιεσμένο» χρονικό διάστημα, ασχολείται επισταμένα, μεθοδολογικά και με επιστημονικούς όρους (γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαίο να υπάρξει ολόκληρο τιμ συνεργατών σχετικά με αυτό το κομμάτι), γύρω από την κατάσταση, που βρίσκονται οι αθλητές του, ειδικά όταν μία ποδοσφαιρική σεζόν, είχε αναγκαστική διακοπή 3,5 μηνών και εξίσου, πλέον, αναγκαστική διεξαγωγή σε διάστημα 5 μηνών! (Μεγάλο… πείραμα η φετινή χρονιά, από κάθε άποψη. Φτάνει βέβαια να αρχίσει και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE).

Από τις προπονήσεις και τις έως τώρα υποχρεώσεις της ομάδας, είναι δικαιολογημένα απών, ο Λάσκαρης, ο οποίος είναι στην στρατιωτική του μονάδα στην Τρίπολη, και θα ενσωματωθεί στο αγωνιστικό τμήμα την επόμενη εβδομάδα.

 

 

DOMOKYR