ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ

 

ΔΗΜ. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ "Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ"

 
Το όραμά μας

Οι πολίτες της Αγίας Βαρβάρας αξίζουν περισσότερα. Θέλουν να δουν τη «ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» να γίνεται ακόμη καλύτερη.
Είμαστε υπερήφανοι, γιατί με συστηματικό έργο καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών. Η προσπάθεια δεν σταματά, βεβαίως, εδώ. Η προηγούμενη εμπειρία, ο σύγχρονος σχεδιασμός και οι νέες προοπτικές μας ανοίγουν καινούργιους δρόμους.
Όλα τα δεδομένα συμφωνούν ότι η πόλη μας μπορεί να έχει δυναμική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Να ξεκινήσει μαζί με όλους τους πολίτες μία ακόμη καλύτερη πορεία ανάπτυξης και ευημερίας.
Εμείς διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στόχων, την εμπειρία και τους ανθρώπους για να κάνουμε το όραμα πράξη. Όλοι οι στόχοι μας προσδιορίζονται από την καλή γνώση των προβλημάτων, αντλούν ιδέες από τις καλύτερες πρακτικές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Θα αξιοποιηθούν στο έπακρο όλοι οι διαθέσιμοι πόροι από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, αλλά και οι εθνικοί πόροι με πλήρη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.


Το Πρόγραμμά μας
Το Πρόγραμμά μας βελτιώνει την ζωή στην πόλη με στόχους και δράσεις σε έξι βασικούς άξονες:

1. Κυκλοφορούμε με άνεση και ασφάλεια

 

#Επόμενος σταθμός: «Αγία Βαρβάρα»
Προετοιμάζουμε εγκαίρως το συγκοινωνιακό δίκτυο στο κέντρο της πόλης ώστε όλα να είναι έτοιμα όταν θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου σταθμού του μετρό.

#Ανοικτοί χώροι παντού
Δημιουργούμε ανοικτούς χώρους για περιπάτους και δίκτυο «πράσινων διαδρομών». Έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη και εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Πράσινη Διαδρομή Δυτικής Αθήνας» που αφορά ένα ευρύτερο σχέδιο για τη διαμόρφωση του συγκοινωνιακού δικτύου της Δυτικής Αττικής σε συνδυασμό με τους σταθμούς μετρό.

 

#Ετοιμάστε το ποδήλατο
Παράλληλα με το δίκτυο πεζοδρόμων προτείνεται η δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων. Ο Δήμος διαθέτει έτοιμη μελέτη και θα ενταχθεί στο έργο «Σχέδια Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων». Έχουν ήδη ξεκινήσει οι μελέτες ανάπτυξης.

 

#Ασφαλέστεροι δρόμοι
Βελτιώνουμε το οδικό δίκτυο για να είναι ασφαλέστερο και να τηρεί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, με αναπλάσεις, εργασίες συντήρησης- βελτίωσης υποδομών, αλλά και δημοπρατήσεις νέων έργων.

 

2. Μεριμνούμε για αυτούς που έχουν ανάγκη

Προτεραιότητά μας παραμένει η παροχή φροντίδας και βοήθειας ώστε οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες της ζωής. Ο Δήμος, με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών, ανέλαβε το συντονισμό πρωτοβουλιών και δράσεων. Συνεχίζουμε και βελτιώνουμε όλα τα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης και στήριξης. Αναβαθμίζουμε όλες τις κοινωνικές υποδομές, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε, αναθέτουμε μελέτες και υλοποιούμε νέες δομές όπως Παιδικό Σταθμό στην Άνω Αγία Βαρβάρα, Γηροκομείο, Δημοτικό Εστιατόριο, Ταμείο αρωγής- αλληλεγγύης κ.α.

 

3. Φέρνουμε την Ευρώπη κοντά μας
Ο Δήμος αξιοποιεί κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα και ενημερώνει τους πολίτες για όλες τις δυνατότητες που προσφέρονται από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως το «Ορίζοντας 2020», το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, τη «Στρατηγική Ευρώπη 2020» για τη βιώσιμη ανάπτυξη, το «Νέο ευρωπαϊκό ταμείο για την καταπολέμηση της φτώχειας» , το Πρόγραμμα «Erasmus+»-στο οποίο εντάσσεται πλέον και ο αθλητισμός- και το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» για τον πολιτισμό.

 

4. Κάνουμε Αποτελεσματικότερη τη Διοίκηση για τους Πολίτες
Η Διοίκηση του Δήμου οφείλει να αυτο-αξιολογείται, να βελτιώνεται, να επιτυγχάνει τους στόχους της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας, να εξασφαλίζει στους πολίτες ισότιμη πρόσβαση στο διοικητικό έργο και τις υπηρεσίες:

5. Διαμορφώνουμε ένα καλύτερο αστικό περιβάλλον
Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ευχάριστο αστικό περιβάλλον κάνοντας ουσιαστικές αλλαγές στην οργάνωση των δραστηριοτήτων στην πόλη. Οι παρεμβάσεις μας και οι δράσεις μας κατά την προηγούμενη περίοδο έφεραν ήδη ορατά θετικά αποτελέσματα. Με το ίδιο πνεύμα συνεχίζουμε και για την επόμενη περίοδο με νέους στόχους.

 

#Πρασινίζουμε την πόλη

#Ανακυκλώνουμε περισσότερο

#Εξοικονομούμε Ενέργεια

6.Δημιουργούμε στον Πολιτισμό, την Παιδεία, τον Αθλητισμό
Συνδέουμε την πολιτιστική μας παρακαταθήκη με την ζωντανή σύγχρονη πολιτιστική δραστηριότητα, συνεργαζόμενοι με δημιουργικές ομάδες, φορείς πολιτισμού και δίκτυα.

 

#Ο Πολιτισμός Καθημερινή Υπόθεση

#Παιδεία=Μαθαίνουμε διαρκώς

#Αθλητισμός= Ποιότητα Ζωής

Οι άνθρωποί μας

Δυναμικοί και με νέες ιδέες, οι άνθρωποι της «ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΟΛΗΣ» αποτυπώνουν ιδανικά το όραμα και το πρόγραμμά μας. Με πίστη στη δημοκρατία και τη συμμετοχή, θέλουν να κάνουν πράξη το αίτημα της πολιτικής αλλαγής διαθέτοντας ξεκάθαρες πολιτικές αρχές και αφήνοντας πίσω κακές πρακτικές του παρελθόντος.
Παρότι οι ιδεολογικές τους αφετηρίες και οι πολιτικές τους απόψεις είναι διαφορετικές, τους ενώνει η αγάπη για την Αγία Βαρβάρα και η απόφαση να δώσουν λόγο στους πολίτες. Ως ενεργοί πολίτες, ξέρουν να συνεργάζονται και αποτελούν ένα αρμονικό κράμα εμπειρίας και ανανέωσης με τον καθένα να έχει τα δικά του χαρίσματα και ικανότητες, τη διαδρομή και την προσωπικότητά του.
Είναι οι καλύτεροι και θα το αποδείξουν. Οι υποψήφιοί μας συγκροτούν ένα ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΙΚΗΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, ικανό να συνεχίσει να κρατάει την Αγία Βαρβάρα ψηλά, εκεί που της αξίζει!