ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΜ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

 

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

 

 

Προ εκπλήξεων θα βρεθούν όσοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μηχανές. Μετά από τρία και πλέον χρόνια εφαρμογής του νόμου για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα (και μηχανές) και έπειτα από εγκύκλιο της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ όλα είναι έτοιμα (τις πρώτες μέρες του Ιουνίου 2017) για να γίνουν οι πρώτες διασταυρώσεις, να επιβληθούν πρόστιμα, αλλά και να υποχρεωθούν να ασφαλιστούν όσοι βρεθούν χωρίς ασφάλιση. Ήδη, η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) τις προηγούμενες μέρες εντόπισε 80.000 αυτοκίνητα, που κυκλοφορούσαν χωρίς να έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας και τους ζητά πλέον τα τέλη κυκλοφορίας μαζί με την προσαύξηση.
Στην περίπτωση των ανασφάλιστων σε όσους σταλούν ειδοποιήσεις με πρόστιμο δεν έχουν καθόλου πιθανότητες να αποφύγουν τόσο την πληρωμή όσο και την ασφάλιση. Για να συνεχίσουν να έχουν σε κυκλοφορία το όχημά τους πρέπει να καταβάλουν το πρόστιμο, να πάρουν την απόδειξη πληρωμής και στην συνέχεια να πάνε να ασφαλιστούν μέσα σε οκτώ μέρες. Αν δε το πράξουν έρχονται νέα πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος. Δείτε αναλυτικά τι προβλέπει ο νόμος:
Από τα πρόστιμα δεν εξαιρούνται ούτε τα οχήματα που δεν κυκλοφορούν, καθώς εάν δεν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες, υποχρεούνται να είναι ασφαλισμένα. Όποιος οδηγός ΙΧ παραλάβει ειδοποιητήριο, πρέπει μέσα σε 8 ημέρες είτε να αποδείξει πως το όχημά του είναι ασφαλισμένο είτε να προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του και να πληρώσει το παράβολο των 250 ευρώ. Εάν ο κάτοχος του αυτοκινήτου δεν συμμορφωθεί, ο νόμος προβλέπει την επιβολή νέου προστίμου 500€ σε συνδυασμό με τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Διοικητικές κυρώσεις
Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής. Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 1.000€ για τα λεωφορεία και τα Φ.Δ.Χ., 500€ για τα επιβατικά & 250€ για τα δίκυκλα. Φυλάκιση από δύο μήνες έως 1 χρόνο και χρηματική ποινή έως 3.000€ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα. Η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες μπορούν να επιστραφούν στον κάτοχο ή στον ιδιοκτήτη του οχήματος, πριν περάσουν τα παραπάνω χρονικά διαστήματα, αν πληρώσει το πρόστιμο και προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής καθώς και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για το όχημα.


Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΜ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ


Πριν λίγες ημέρες η Τράπεζα της Ελλάδος, εξέδωσε εγκύκλιο περί ελέγχου όλων των ανασφάλιστων οχημάτων. Η σχετική έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, ξεκινά την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 και τα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν θα αποσταλούν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις 13.6.2017.
Μετά από την παραπάνω ημερομηνία, θα σταλούν σχετικά ειδοποιητήρια – πρόστιμα στους κατόχους των ανασφάλιστων οχημάτων.
Το γραφείο μας με αξιοπιστία και συνέπεια προς τους πελάτες του είναι στη διάθεση όλων, προκειμένου να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες σε προνομιακές και ανταγωνιστικές τιμές της ασφαλιστικής αγοράς, ως εκ τούτου να μην βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από την νέα νομοθεσία. Αιγάλεω, 30 Μαΐου 2017


ΧΜ (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ): Ιερά Οδός 177, Αιγάλεω, Τηλ.: 210 5319435, Fax: 210 5319430, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.xmasfaleies.gr