ΜΑΘΗΜΑΤΑ ESPRESSO ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

 

 

ΑΠΟ ΤΟΝ κ. «IL POSTO» (15 ΦΩΤΟ)!

 

 

ILPARXOK

 

 

 

 

Καιρό είχαμε να τα πούμε από κοντά, οι δύο Θεόδωροι. Εγώ και ο Φωτόπουλος. Πριν λίγες μέρες στην… περιοδεία μου στην Άνω Αγία Βαρβάρα, βρέθηκα στο στέκι – καφέ του φίλου, Θόδωρα Φωτόπουλου, το «IL POSTO CAFFEE», για ένα ολιγόλεπτο διάλλειμα και την απαραίτητη απόλαυση ενός καπουτσίνο. Εξαιρετική η εταιρεία VERGNANO, που παρέχει ο Θόδωρας στο κατάστημα του, ένας «πλούσιος» σε χρώματα και αρώματα εσπρέσο!

 

Και μιας και βρέθηκα εκεί, ο Θόδωρας,… μανούλα στην πώληση, καθώς ξέρει καλά, όσο λίγοι, το αντικείμενο του εσπρέσο καφέ, μου παρέθεσε όλα τα είδη εσπρέσο, προς εγκυκλοπαιδική γνώση και… συμμόρφωση! Και εννοείται ότι το μάθημα ήταν δωρεάν σε αυτό το πρώτο σεμινάριο…

 

Ο δάσκαλος Τέο, μας είπε τα εξής:

 

 

Espresso κανονικός: Φτιάχνεται από πολύ αλεσμένο καφέ σε αναλογία 7-9 γρ. καφέ με νερό σε πολύ ψηλή πίεση Και σαφώς σερβίρεται σε μικρό φλιτζάνι.

 

 

Cappuccino: Espresso, με αφρόγαλο ή, κρέμα γάλακτος.

 

 

Ristretto: Διπλά δυνατός και οξύς, με λιγότερο νερό, πίνεται σε μία μόνο γουλιά.

 

 

Doppio: Διπλός espresso σερβιρισμένος σε μεγάλη κούπα.

 

 

Lungo: Το καυτό νερό τρέχει μέσα από τον καφέ λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω από τον κανονικό espresso. Παρότι ο καφές είναι αραιωμένος με περισσότερο νερό, δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο δυνατός, καθώς όσο περισσότερο χρόνο περνάει το νερό μέσα από τους κόκκους καφέ, τόσο πιο «σκληρό» γίνεται το εκχύλισμα.

 

 

Con panna: Αραιωμένος (lungo) espresso με χτυπημένη άγλυκη κρέμα γάλακτος και πασπαλισμένη σκόνη κακάο από πάνω.

 

 

Latte: Ίση ποσότητα (lungo) espresso και καυτού γάλατος.

 

 

Corretto: Με την προσθήκη αλκοόλ. Συνήθως προτιμάται λικέρ.

 

 

Machiatto: Κανονικός εσπρέσο, με πολύ λίγο αφρό γάλακτος.

 

 

Mocha: Ίσα μέρη, εσπρέσο, ζεστής σοκολάτας και ζεστό γάλα.

 

 

Το IL POSTO caffee είναι ένας πολύ προσεγμένος και όμορφος χώρος, που έχει αποκτήσει τον δικό του κόσμο και με την υπηρεσία ντιλίβερι καλύπτει όλη την Αγία Βαρβάρα.

 

Ένα κατάστημα, που ήδη είναι το στέκι, για όλους όσοι θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τον καφέ τους, την μπύρα τους, το ρόφημα τους, τον χυμό τους ή, να συνδυάσουν ακόμη και ένα απλό σνακ, (μπαγκέτα, τοστ, αράβικη, χάμπουργκερ), ή, γλυκά καταλόγου.

 

 

IL POSTO caffee: Παλαιών Πατρών Γερμανού 49 Αγία Βαρβάρα, 210 5452013, 6985 129613. Υπηρεσία DELIVERY Δευτέρα έως Κυριακή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

 

 

(Και επειδή, ο καθένας στον ρόλο του, ο Θόδωρος μας μίλησε για τον καφέ και εμείς τον αποτυπώσαμε φωτογραφικά, σε στιγμές που σας παραθέτουμε!)

 

 

 

ILPOSTONEW

 

 

 

ILP1

 

 

ILP2

 

 

ILP3

 

 

ILP4

 

 

VERNG

 

 

ILP5

 

 

ILPOSTONEW

 

 

ILP6

 

 

ILP7A

 

 

ILP8

 

 

ILP9

 

 

ILPOSTONEW

 

 

ILP10

 

 

ILP11

 

 

ILP12

 

 

ILP13

 

 

ILP14

 

 

VERNG

 

 

 

ILPOSTONEW