ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ «ΒΟΜΒΑ» ΜΕ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟ

 

Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

DDARX

 

 

Ακριβώς… στο τελευταίο δευτερόλεπτο (!) ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω πραγματοποίησε μία ακόμη πολύ σπουδαία μεταγραφή για τα δεδομένα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ ΕΣΚΑ. Η ομάδα της πόλης μας και ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Δαμόπουλος (φώτο αριστερά) λίγο πριν το τζάμπολ του 1ου ομίλου (ξεκινάει το βράδυ της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου) ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Δρακόπουλου (φώτο δεξιά), ο οποίος προέρχεται από τον Άρη Πετρούπολης και την Γ΄ Εθνική, μια μεταγραφή που ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο το αιγαλιώτικο σωματείο.
Ο 24χρονος ταλαντούχος παίκτης (ύψος 1.94) έρχεται να δώσει περισσότερο δύναμη στην περιφέρεια του Θεμιστοκλή, που φέτος έχει υψηλούς στόχους, με πρώτο, τουλάχιστον, την είσοδο στα μπαράζ ανόδου…
Ο Γιώργος Δρακόπουλος, που έχει περάσει από τα μικρά τμήματα του Θεμιστοκλή και του γειτονικού Νικηφόρου, εν συνεχεία αγωνίστηκε και μάλιστα ως αρχηγός στην Εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού, όπου κατέκτησε και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, μετέπειτα φόρεσε τις φανέλες του Παγκρατίου, του Ιωνικού Ν.Φ, της Πεύκης, του Αιγάλεω, ενώ υπήρξε διεθνής με την Εθνική Παίδων.
Να θυμίσουμε, όμως, μέχρι τώρα, τι έχει κάνει μεταγραφικά ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω. Πρώτο φετινό απόκτημα - ΒΟΜΒΑ ο συμπολίτης μας Αιγαλιώτης και πολύπειρος σούτινγκ γκαρντ, Βαγγέλης Ρώης, με την τεράστια πορεία σε εθνικά πρωταθλήματα. Ο Ρώης που αποχώρησε από την γειτονική Δάφνη Δαφνίου, έφτασε μαζί της μέχρι την άνοδο στην Β΄ Εθνική πριν τρεις μήνες. Ο Αιγαλιώτης Βαγγέλης Ρώης, που είναι κάτοικος Χαϊδαρίου, γεννήθηκε το 1985 και έχει ύψος 1.86. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το μπάσκετ από τις ακαδημίες της Δάφνης Δαφνίου, με την οποία μέχρι τα 19 του χρόνια, αγωνίστηκε σε Β΄ και Α΄ ΕΣΚΑ. Έκανε το άλμα πηγαίνοντας στο ιστορικό Παγκράτι με το οποίο αγωνίστηκε στην Β΄ Εθνική και ακολούθως συνέχισε για πέντε (5) χρόνια στην Αγία Παρασκευή μετέχοντας στα πρωταθλήματα της Γ΄ και Β΄ Εθνικής. Επόμενος σταθμός του το Αιγάλεω στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και εν συνεχεία η Νέας Πέραμος στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΝΑ. Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόταν στην Δάφνη Δαφνίου, με την οποία πανηγύρισε διαδοχικά τρεις ανόδους, από την Β΄ ΕΣΚΑ μέχρι την πιο πρόσφατη στην Β΄ Εθνική, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι πέρα από ηγέτης στο γήπεδο, ήταν και ο αρχηγός του χαϊδαριώτικου σωματείου.
Ακολούθησε μία ακόμη μεγάλη μεταγραφική προσθήκη, καθώς μέλος του Θεμιστοκλή έγινε ο Δημήτρης Τσατάνης, ο οποίος αποχώρησε από το Αιγάλεω, ενώ παλιότερα έχει περάσει και από την Δάφνη Δαφνίου. Άριστος χειριστής της μπάλας και με τεράστια εμπειρία ο 33χρονος Δημήτρης Τσατάνης, που παίζει στην θέση 1. Μετά τους Ρώη, Τσατσάνη, σειρά είχε ο επίσης πολύπειρος Χρήστος Τασούλας, ο οποίος ήρθε στον Θεμιστοκλή από τον Άρη Πετρούπολης και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ο 34χρονος Τασούλας, που είναι σέντερ (ύψος 2.02) και αναμένεται να κυριαρχήσει κάτω από το καλάθι, έχει περάσει και από την Δάφνη Δαφνίου. Παίκτης του Θεμιστοκλή είναι και ο Λεωνίδας Καρτσούνης, ένας παίκτης εγγύηση, που ήρθε στο αιγαλιώτικο σωματείο από τον γειτονικό Νικηφόρο Αγίας Βαρβάρας (Β΄ ΕΣΚΑ). Ο 26χρονος παίκτης είναι 4άρι και πιο πριν έχει περάσει από την Παλατιανή. Σειρά πήρε ο 25χρονος Παναγιώτης Βοϊδήλος από τον Δία Χαϊδαρίου, που παίζει με άνεση στις θέσεις 2 και 3 και είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στην διάθεση κάθε τεχνικού, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμη σε Δάφνη Δαφνίου και Αγίους Αναργύρους.
Η επόμενη προσθήκη έχει να κάνει με τις θέσεις 4 και 5, όπου θα δώσει πολλές λύσεις και ακούει στο όνομα Δημήτρης Σωτηρίου. Ο 26χρονος παίκτης ήρθε από το Πέραμα και την Α΄ ΕΣΚΑΝΑ, ενώ έχει περάσει από Αιγάλεω και Παπάγου. Πέρα από τις έμπειρες λύσεις ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω κινήθηκε και σε πιο νεαρές ηλικίες, καθώς η ομάδα έκανε δικό της τον 20χρονο πρώην σέντερ (2.00) της Δάφνης Δαφνίου, Δημήτρη Γαλάνη, που έχει ξεκινήσει από το Περιστέρι, ενώ η ομάδα ισχυροποιήθηκε πολύ μέσα στην ρακέτα, έπειτα και από την μεταγραφή με υποσχετική του 24χρονου σέντερ (2.00) Αλέξανδρου Κουρή, ο οποίος ανήκει στον συμπολίτη ΑΟ Αιγάλεω. Με υποσχετική από το Σίτι ο Θεμιστοκλής πήρε και τον 20χρονο ταλαντούχο γκαρντ Γιάννη Οικονόμου.
Από εκεί και πέρα, ανανέωσαν οι Νίκος Σπυρλιδάκης, Κώστας Γεωργακίου, Γιώργος Λαρεντζάκης, Χρήστος Ντόκας, Κώστας Γεωργαντζάκος, Δημήτρης Παπαπαναγιώτου, Λάμπρος Κόκαλης. Αντίθετα αποχώρησαν οι Ζαλώνης (Νήαρ Ηστ), Ζαφειρόπουλος (Παλατιανή), ενώ ο Δημήτρης Διαμάντης ολοκλήρωσε την καριέρα του. Τέλος ο Αντώνης Πλουμής δόθηκε για ακόμη μία σεζόν δανεικός στον Πρωτέα Βούλας, που παίζει στην Β΄ Εθνική.
Για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Β΄ ΕΣΚΑ ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω φιλοξενεί το βράδυ (στις 9.45) της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου 2017 στο κλειστό γήπεδο του 6ου Λυκείου της πόλης μας, την Ίριδα Πετρούπολης.