ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

 

ΤΗΣ “ΑΕ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ - ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ”

 

ARXOKTHYP

 

 

Πριν από λίγο χρονικό διάστημα γράψαμε για την συγχώνευση των ομάδων μπάσκετ, του Θεμιστοκλή Αιγάλεω και του Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας, που ενώθηκαν… εις σάρκαν μία και δημιούργησαν την “ΑΕ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ - ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ”, ένα νέο σωματείο, που θα εκπροσωπεί την πόλη μας στο πρωτάθλημα Ανδρών της Α΄ ΕΣΚΑ.

Ένας σύλλογος, που ξεκινάει με υγιείς δυναμικές βάσεις για την σεζόν 2022-2023, βάζοντας θεμέλια, με στόχο το εν λόγω άθλημα να αναπτυχθεί και να ανθίσει περαιτέρω.

Σε αυτό το οργανωμένο πλάνο, που υλοποιείται, στην κορυφή του προπονητικού τιμ, έχει τεθεί ο Τεχνικός Διευθυντής του συλλόγου, Ηλία Στρατικόπουλος, με άμεσο συνεργάτη του και κόουτς στην ανδρική ομάδα τον Γιάννη Κρητικό.

Επειδή, όμως, ο σύλλογος, δεν είναι μόνο το ανδρικό τμήμα, αλλά με το βάρος να πέφτει στις νεότερες ηλικίες και στα τμήματα υποδομής, εκεί όπου υπάρχει το ταλέντο και οι επόμενες γενιές του αθλήματος. Άλλωστε, στις πρώτες συζητήσεις, περί συγχώνευσης, που είχαν ξεκινήσει, οι δύο (2) ισχυροί παράγοντες των ομάδων, οι κ.κ. Γιάννης Δαμόπουλος, Γιώργος Γράψας, σημαντικό μέρος του πλάνου, κατείχε και η σωστή ανάπτυξη των ακαδημιών. Το σκεπτικό τους σωστό και απλό. Ένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν μπορεί να έχει μέλλον, εφόσον δεν υπάρχουν σωστά τμήματα υποδομής.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο σύλλογος, με συμπυκνωμένη την εμπειρία των δύο (2) παραγόντων του, κ.κ. Δαμόπουλου, Γράψα, ασχολήθηκε επισταμένως με την δημιουργία και σωστή οργάνωση των ακαδημιών του.

 

enosib

 

 

Σε αρχικό στάδιο, την Τεχνική Διεύθυνση των υποδομών ανέλαβε ο Μανώλης Στεφανουδάκης, ο οποίος παράλληλα θα αποτελεί μέλος του τεχνικού Team της Ανδρικής ομάδος.

STEFANMESS

 

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο μπάσκετ και καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολείο της πόλης μας. Έχει εργαστεί ως προπονητής μπάσκετ στον Φαληρικό, στον ΑΟ Φιλοθέης, στον ΑΟ Κρυονερίου, στον Φίλιππο Περιστερίου, στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, στον ΑΟ Αιγάλεω και στον Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας.

Στο πλευρό του, είναι επίσης οι προπονητές, Άγγελος Λαγός και ο Χρήστος Μπούκουρας, συνεπικουρούμενοι από συνεργάτες, που θα ανακοινωθούν σύντομα, έτσι ώστε να καλυφθούν εκτενώς όλα τα τμήματα του συλλόγου.

 

AGGELMESS

 

Ο Άγγελος Λαγός, που έχει γεννηθεί το 1974, ως αθλητής, έχει αγωνιστεί σε Απόλλων Πατρών, Δάφνη Δαφνίου, ΓΑΣ Αετός και Ρουφ 80.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας του ως παίκτης, ανέλαβε προπονητής στο ανδρικό, αλλά και τα αναπτυξιακά τμήματα (Εφηβικό, Παιδικό) του ΓΑΣ Αετός, φτάνοντας την ομάδα των Σεπολίων από την Γ΄ ΕΣΚΑ στην Α2 εθνική κατηγορία.

Το 2013 με την ίδρυση του Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας, αναλαμβάνει το ανδρικό του τμήμα, και παράλληλα οργανώνει όλες τις ακαδημίες του συλλόγου, δημιουργώντας φοβερά αγωνιστικά τμήματα, με πιο αξιοσημείωτη περίπτωση, αυτή του U20, που κέρδισε και την αντίστοιχη ομάδα του Παναθηναϊκού.

Το 2016, με την ίδια συνέπεια και το μεράκι του, αναλαμβάνει την αναδιοργάνωση και το «χτίσιμο» των ακαδημιών του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, χρήζεται επίσης βοηθός προπονητής του ανδρικού τμήματος, ενώ όποτε χρειάστηκε ήταν και υπηρεσιακός κόουτς σε επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας στην Β΄ ΕΣΚΑ. Παράλληλα τις τελευταίες δύο σεζόν, ήταν προπονητής, του ανδρικού (Δ΄ ΕΣΚΑ) και του εφηβικού τμήματος του γειτονικού Αχιλλέα Χαϊδαρίου.

 

 

BOUKOURMESS

Ο νεαρός και εργατικότατος, Χρήστος Μπούκουρας, έχει αγωνιστεί στον Διαγόρα Αιγάλεω, στον Λέων Μοσχάτου, το Αιγάλεω και πλέον φορά την φανέλα του Παννεαπολικού. Ξεκίνησε την ενασχόληση του με την προπονητική στις ακαδημίες, από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, συνέχισε στον Λέων Μοσχάτου, ενώ πέρυσι ήταν στον Πολυνίκη Αγίας Βαρβάρας.

 

Να σημειώσουμε, ότι πέρα από το προπονητικό κομμάτι, και πίσω από αυτή την σωστή λειτουργία ενός ζωντανού αθλητικού οργανισμού, υπάρχει η διοικητική επιμελητεία εκ μέρους του ΔΣ, όπου Υπεύθυνη συντονισμού είναι η Χρύσα Γράψα, όπου, ως πανταχού παρούσα και επί καθημερινής βάσης, δίνει μεγάλο αγώνα, προκειμένου να τα πάντα να λειτουργούν άψογα.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6978 111616 – 210 5698865

 

 

MESSTHEYP

 

 

 

ΑΕΤΗΕΜΟΚMESS

 

 

MOUSKX