…ΣΚΛΗΡΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗΝ Β΄ ΕΠΣΑ

ΠΡΙΝ 47 ΧΡΟΝΙΑ!

MOUSKARXXX

 

 

Συνέχεια στα αφιερώματα για τον παλιό, καλό, και ιστορικό Θεμιστοκλή Αιγάλεω από το αρχείο του συμπολίτη μας, κ. Τάκη Μουσκάτ (κεντρική φώτο).

Όπως και στο αρχειακό δημοσίευμα μας της προηγούμενης εβδομάδας, μεταφερόμαστε πίσω, πριν 47 ολόκληρα χρόνια, την σεζόν 1974-1975 και στην διοργάνωση της Β΄ ΕΠΣΑ, φέρνοντας στην επιφάνεια, απόκομμα τύπου της εποχής, από το ντέρμπι Θεμιστοκλής Αιγάλεω – Καλαμάκι 1-1, σεζόν κατά την οποία, η ομάδα της πόλης μας, κέρδισε την άνοδο από την Β΄ στην Α΄ ΕΠΣΑ.

Ένα πολύ σκληρό ντέρμπι, όπως μας ενημερώνει το δημοσίευμα.

Ο Τάκης Μουσκάτ, όπως και όλη η οικογένεια του, είναι μέχρι το… μεδούλι, Θεμιστοκλής Αιγάλεω.

Παλαιά οικογένεια του Αιγάλεω, εγκατεστημένη, περίπου από το 1910 στην πόλη μας (προερχόμενη από την Κέρκυρα και με αρχικές ρίζες από την τότε Βρετανική Αποικία της Μάλτας / το επώνυμο Μουσκάτ συναντάται ακόμη στο εν λόγω κράτος), τα αδέλφια του Τάκη Μουσκάτ, Ιωσήφ και Μανώλης, φόρεσαν την φανέλα του ιστορικού σωματείου, όπως επίσης και ο ανιψιός του, Αντώνης.

Ο Τάκης Μουσκάτ, επί σειρά ετών, διετέλεσε παράγοντας του συλλόγου, ενώ ο γιος του Αντώνης, είναι Αντιπρόεδρος και βασικός χορηγός (Σχολές Οδήγησης ΜΟΥΣΚΑΤ) στο τμήμα μπάσκετ του “ΠΑΟ Θεμιστοκλής Αιγάλεω”.

 

Ακολουθεί το δημοσίευμα της εποχής:

 

 

MOUSKX

 

 

MOUSKMESSKAL

 

 

 

MOUSKKF1

 

 

MOUSKX