"ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ"

του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

"ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ"

 

 

aroma mastixas xiou 1 9

 

 

Φωτογραφίες από την άκρως επιτυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου μας!!

Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του!! Και ήταν πολλοί τόσοι πολλοί, που είναι αδύνατον να αναφέρουμε ακόμα και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους!!

Ο Δήμαρχος Χαιδαρίου κος Μιχάλης Σελέκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας συγχωριανός μας κος Γιάννης Θεοτοκάς, η περιφεριακή σύμβουλος Σοφία Κορωναίου-Καμπά,σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ κος Αργύρης Κοκκινάκης, ο πρόεδρος του ΨΝΑ Δρομοκαϊτειον κος Ισίδωρος Πρώϊος, πρόεδροι Χιώτικων και τοπικών Συλλόγων, εκπροόσωποι φορέων και όλα τα μέλη και οι φίλοι μας που στηρίζουν τόν Σύλλογο!! Χαιρετισμούς απέστειλαν¨ο Μητροπολίτης Χίου Ψαρων και Οινουσσών .κ.κ Μάρκος και οι Βουλευτές μας κ Ανδρέας Μιχαηλίδης και κος Νότης Μηταράκης (τόν εκπροσώπησε και ο κος Ταραχόπουλος)

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου κα ΜαρίαΜπρη-Παπαμακαρίου, αφου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους όλων των μελών του ΔΣ,έκανε μια σύντομη αναφορά στο μονάκριβο και ευλογημένο προϊόν την Χίου που καλλιεργείται από την εποχή του Ομήρου (παραγωγή-επεξεργασία),τόνισε για την αναγκαστικότητα της ΕΜΧ άλλά και για το μοναδικό ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ που θα αναδεικνύει,την ιστορία,τον πολιτισμό,την παραγωγή και την αειφορία της!!!Τέλος η Πρόεδρος κάλεσε όλους να επισκεφθούν τη ΧΙΟ και τα ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑ για να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία,γιατί: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΧΙΩΤΙΚΑ!! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ κος Μιχάλης Σελέκος στο σύντομο χαιρετισμό του,τόνισε ότι η ΠΥΡΓΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της Κοινωνίας του Χαιδαρίου και δίνει ζωή,και πνοή στο όμορφο Χαϊδάρι!!

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ γιατί προσφέρει μεγάλο έργο και πολιστισμό στο Χαϊδάρι!!!Τέλος υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τη ΧΙΟ και Το ΠΥΡΓΙ τέλος Ιουλίου!!Η κα Μαριαλένα Κάβουρα υπεύθυνη marketing της Mentiterra-Mastixashop ανέπτυξε το θέμα για τις νεότερες εξελίξεις για τη μαστίχα και προβλήθηκε DVD σχετικά με την παραγωγή και επεξεργασία της μαστίχας!!!

ΗΧορευτική μας ομάδα στόλισε όλη μας την εκδήλωση χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της Χίου υπό την διδασκαλία της Κας Καλούδη!! Ο Νικόλας Καραολάνης στο βιολί-φωνή,ο Δημήτρης Ράπτης στο λαούτο και ο ΠαναγιώτηςΠαπαγεωργίου στα κρουστά πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση και ανέβασαν το κέφι στο Ζενίθ παίζοντας παραδοσιακά Χιώτικα τραγούδια,με τον κόσμο να χορεύει ως πολύ αργά!!! Ευχαριστούμε τους Χιώτες με τα κεράσματα,το MastiCoffee στο Χαϊδάρι (Γιώργος Παγώνης), τόν Ηλία Κατσίκη και τον Αποστόλη Ριμική.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Χαϊδαρίου για την όλη αγάπη και στήριξη!!

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΤΟΝ ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΜΧ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΌ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΥΜΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ!!!

Ευχαριστούμε την χορευτική μας ομάδα!

Ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίζετε την προσπάθειά μας!

 

Με Αγάπη και εκτίμηση για το ΔΣ Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου

 

 

aroma mastixas xiou 1 4

 

 

aroma mastixas xiou 1 6

 

 

 

aroma mastixas xiou 1 1

 

 

aroma mastixas xiou 1 5

 

 

aroma mastixas xiou 1 2

 

 

aroma mastixas xiou 1 3

 

 

aroma mastixas xiou 1 7

 

 

aroma mastixas xiou 1 8

 

 

aroma mastixas xiou 1 10