ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

KALOGRANAS ARXIKH


Μέσα σε μια κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα στο Δημαρχείο της πόλης μας, το Κέντρο Λαογραφίας και πολιτισμού, παρουσίασε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς , σκετς και χορούς Λάτιν. Μικροί και μεγάλοι ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά στο κάλεσμα προκειμένου να θαυμάσουν από κοντά το σπουδαίο έργο που γίνεται.
Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Καλογράνας ευχαρίστησε το κόσμο που όπως είπε είναι πάντα μαζί τους, ευχήθηκε το 2016 να είναι καλύτερο από το 2015και η Ελλάδα να πάει μπροστά. Στη συνέχεια έκανε ένα σύντομο απολογισμό των δραστηριοτήτων της προηγούμενης χρονιάς όπου όλα τα τμήματα, χορευτικά και θεατρικά, σημείωσαν αξιόλογο έργο και επιτυχίες.
Ακολούθησε το κόψιμο της βασιλόπιτας όπου  ο πρόεδρος αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι που έκοψε στη μνήμη του επί σειρά ετών μέλος του συλλόγου και ερασιτέχνη ηθοποιού Γιώργου Πίκουλη που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και τόνισε πως μόνο όμορφα λόγια έχει να πει κάποιος για το Κέντρο Λαογραφίας και πολιτισμού και όλους όσους συμμετέχουν στα τμήματά του. "Ο Σύλλογος έχει πολύ σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας", και θεώρησε πως είναι τυχεροί όσοι βλέπουν αυτή τη δουλεία σε άλλους Δήμους.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη χορωδία του συλλόγου όπου ερμήνευσαν μια σειρά από παραδοσιακά τραγούδια. Τους συνόδευσαν οι μουσικοί : Γιάννης Τσατούχας (βιολί) , Κωνσταντίνος Καλογράνας (κιθάρα) και ο Αντώνης Γιαννόπουλος (κρουστά). Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα όπου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδος.
Τη σκυτάλη πήρε το θεατρικό τμήμα όπου οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Κώστας Χατζηγεωργίου , Αντώνης Γιαννόπουλος, Γιώργος Δημήτρουλας και Απόστολος Παπαλαζάρου, απέδωσαν με μοναδικό τρόπο ένα μονόπρακτο με τίτλο " Άλλα Λόγια", σε σενάριο της Μαίρης Χατζηγεωργίου. Ο κόσμος τους καταχειροκρότησε με θέρμη. Η σκηνοθεσία ήταν του Κώστα Χατζηγεωργίου.
Η βραδιά έκλεισε με μοντέρνους και λάτιν χορούς.
Σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε κέρασμα.

 

KALOGRANAS 01

 

 

KALOGRANAS 02

 

KALOGRANAS 03

 

KALOGRANAS 04

 

KALOGRANAS 05

 

KALOGRANAS 06

 

KALOGRANAS 07

 

KALOGRANAS 08

 

KALOGRANAS 09