Η Athens Big Band στο Αιγάλεω

 

 

 

 

 

 

BIG

 

Με  συναυλία, συνεχίζεται η Πολιτιστική μας Διαδρομή συγκεκριμένα με την Μεγάλη Μπάντα του Δήμου Αθηναίων. Athens Big Band Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. Συναυλία με την Μεγάλη Μπάντα του Δήμου Αθηναίων.

 Η Big Band του Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του βιρτουόζου πιανίστα Γιάννη Τερεζάκη και έκτοτε καταγράφει μια πολύ ενεργή και σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα του δήμου της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.   

 Το ρεπερτόριο που ερμηνεύει, περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις των πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής φιλολογίας για σύνολο Big Band και καλύπτει ένα πολύ ευρύ φάσμα των μουσικών ρευμάτων της τζαζ. Η Big Band του Δήμου Αθηναίων έχει παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ μουσικής και τεχνών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην ελληνική περιφέρεια. Την έχουν διευθύνει κορυφαίοι μαέστροι και συνθέτες της τζαζ και σύγχρονης μουσικής όπως ο William Russo και ο Don Owens, ενώ έχει πραγματοποιήσει  συνεργασίες με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστες. Οι μουσικοί εκτελεστές που απαρτίζουν την Big Band του Δήμου Αθηναίων έχουν επιλεγεί μεταξύ των ικανότερων Ελλήνων σολίστ και διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον αυτοσχεδιασμό και  διακρίνονται για την ευελιξία τους στην ερμηνεία  των διαφορετικών ρευμάτων της τζαζ.
Μουσικοί : Κόλλιας  Δημήτρης, Μουρτζούκος Ανδρέας, Καραγιάννης Κώστας ,Μακρής Κώστας, Βαζούρας Κώστας – σαξόφωνο, Κοκόλης Διονύσης, Θεοδοσάκης Εμμανουήλ, Κατσαρέλης Βαγγέλης, Καραγιαννάκης Γιάννης - τρομπέτα Ανδρέου Αντώνης, Ζαρέας Γιώργος, Τζαμαρίας Άγγελος, Αλεξανδρής Κώστας – τρομπόνι, Χαρονιάν Γιώργος – ηλεκτρική κιθάρα, Αμίρης Σάμι – πιάνο, Γεωργιάδης Γιώργος – μπάσο/ κοντραμπάσο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης – τύμπανα/κρουστά.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σάμι Αμίρης

 

Θέατρο "Αλέξης Μινωτής"
Ώρα έναρξης: 21:00.

Εισιτήριο:

Ελεύθερη είσοδος (αντί εισιτηρίου προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα μακράς διαρκείας για τις κοινωνικές δομές του Δήμου).

 

Πληροφορίες:

•Δημαρχείο Αιγάλεω

Ιερά Οδός 364 & Κάλβου (Μετρό Αγίας Μαρίνας), 2132044800

•Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος»

Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου, 2105310542

•Θέατρο «Αλέξης Μινωτής»

Ιερά Οδός & Δαρδανελίων, 2105311168