ΑΝΑΡΡΩΝΕΙ Η ΑΙΓΑΛΙΩΤΙΣΣΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

TAE KWON DO ΔΑΝΑΗ ΖΙΩΓΑ

ZIOGARXOK

 

…Όσκαρ ατυχίας για την 20χρονη συμπολίτισσα μας, πρωταθλήτρια του TAE KWO DO και κόρη του προπονητή του Ορφέα Αιγάλεω Βαγγέλη Ζιώγα (δεξιά στην κεντρική φώτο), Δανάη Ζιώγα, η οποία πριν από λίγες μέρες υπέστη συντριπτικό κάταγμα ωλεκράνου (αγκώνας) και υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο Ασκληπιείο Βούλας.

Την περασμένη εβδομάδα η Δανάη Ζιώγα είχε μεταβεί με μια φίλη της σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της πόλης μας – στο Ποτάμι – για αγορά καταναλωτικών ειδών και κατά την επιστροφή της, έξω από το εμπορικό κέντρο, προχωρώντας στο πεζοδρόμιο, πάτησε πάνω σε ιλουστρασιόν διαφημιστικό φυλλάδιο, με συνέπεια να γλιστρήσει. Πέφτοντας προς τα πίσω, η Δανάη, ενστικτωδώς, καταλαβαίνοντας ότι κινδυνεύει να χτυπήσει το κεφάλι της, πρόταξε - βάζοντας δύναμη - το χέρι της. Τελικά, γλίτωσε τα χειρότερα από επικείμενο τραυματισμό στο κεφάλι, αλλά ρίχνοντας όλο το βάρος στο χέρι, είχε υποστεί κάταγμα στον αγκώνα.

Ο πατέρας της, κ. Βαγγέλης Ζιώγας, συνόδευσε αμέσως την Δανάη στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου ο εξαιρετικός Ακτινολόγος, κ. Θανάσης Χατζής, γνωμάτευσε το συντριπτικό κάταγμα ωλεκράνου, ενώ μάλιστα ήταν ο Ιατρός, που ζήτησε την άμεση εισαγωγή της Δανάης στην Χειρουργική Ορθοπεδική Κλινική, καθώς και η περίπτωση δεν άφηνε περιθώρια για διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης, αλλά και λόγω της έκτακτης κατάστασης λόγω covid-19, πιθανότατα μία αργοπορία στον προγραμματισμό του χειρουργείου, μπορεί να δημιουργούσε περαιτέρω θέματα σχετικά με τον χρόνο που θα γινόταν η εγχείρηση.

Τελικά, την περασμένη Παρασκευή, η γενναία Δανάη, πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, όπου ο Επιμελητής – Ορθοπεδικός κ. Δημήτριος Μπέγκας, έφερε εις πέρας και επιτυχημένα αυτή την λεπτή επέμβαση, χρησιμοποιώντας σε αυτή την περίπτωση οστεοσύνθεσης, ειδική μεταλλική πλάκα και βίδες.

Το περασμένο Σάββατο, μία μέρα μετά την εγχείρηση της, η Δανάη πήρε εξιτήριο και βρίσκεται σπίτι της όπου αναρρώνει, έχοντας για… παρέα σε πρώτη φάση, τον νάρθηκα, τον οποίο θα αποχωριστεί μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Κατόπιν, για την αποθεραπεία της, απαιτείται προοδευτική κινητοποίηση με «ειδικούς λειτουργικούς κηδεμόνες» (ειδικοί ιατρικοί νάρθηκες), ώστε να επανακτηθεί το πλήρες εύρος κίνησης (κάμψης και έκτασης) του αγκώνα. Η τελική ίαση, όπου θα πρέπει να αφαιρεθούν οι βίδες και η μεταλλική πλάκα, απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είμαστε σίγουροι, ότι η γενναία και δυνατή, η συμπολίτισσα μας – φοιτήτρια του ΠΑΠΕΙ - Δανάη Ζιώγα, τέτοιες δυσκολίες τις έχει για… πρωινό.

Περαστικά και από εμάς στην Δανάη, και την περιμένουμε ακόμη πιο σιδερένια - δυνατή και ορεξάτη σε ότι και αν κάνει!

 

 

danaiesot

 

 

MAKMAGEIR