ΖΙΩΓΑΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΙΛΟΥΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ… ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΑΙΓΑΛΕΩ!

ZIOKOK

 

 

 

Πολύ όμορφη προσπάθεια από τον ΑΠΟ ΟΡΦΕΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ (η ομάδα της πόλης μας αγωνίζεται στην Β κατηγορίας της Αθήνας / ΕΠΣΑ), όπου στον διαδικτυακό λογαριασμό (FB) του συλλόγου, φιλοξενήθηκαν δηλώσεις των ποδοσφαιριστών της ομάδας, του Έκτορα Ζιώγα (αριστερά στην κεντρική φώτο) και του Θοδωρή Κόκκαλη (δεξιά στην κεντρική φωτο), για την χρονική περίοδο της καραντίνας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού που διανύουμε.

Εμείς, μια όμορφη τέτοια προσπάθεια, απλής, αλλά ουσιώδης, δημοσιογραφικής καταγραφής, σας την παραθέτουμε.

 

 

MAKPITPAP

 

 

Ο ΕΚΤΟΡΑΣ ΖΙΩΓΑΣ

 

ΕΡ.: Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο μέσα στο σπίτι;

ΑΠ.: Η αλήθεια είναι πως υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος τον οποίο πρέπει να γεμίσω για να παραμείνω σε εγρήγορση. Νομίζω πως μου έχει δοθεί η ευκαιρία να κάνω πράγματα τα οποία δυστυχώς δεν προλάβαινα στην διάρκεια της καθημερινής μου ρουτίνας πριν την καραντίνα. Αυτό που με ευχαριστεί ιδιαίτερα είναι ο περισσότερος χρόνος με την οικογένεια μου, χρόνια τα οποία μου είχαν λείψει από την παιδική μου ηλικία.

 

ΕΡ.: Η προπόνηση παραμένει στην καθημερινότητα σου μέσω της καραντίνας;

ΑΠ.: Βεβαίως και παραμένει, ως ποδοσφαιριστής, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και γιος του ίδιου μου του προπονητή δεν νομίζω πως θα μπορούσα να σταματήσω να αθλούμαι καθημερινά. Έχω δημιουργήσει ένα μίνι γυμναστήριο εντός της οικείας μου και ένα καθημερινό πρόγραμμα τρεξίματος που με κρατάει σε φόρμα.

 

ΕΡ.: Σου λείπουν οι καθημερινές σου αγωνιστικές υποχρεώσεις;

ΑΠ.: Νομίζω πως ναι! Από πολύ μικρή ηλικία και λόγω του πατέρα μου γυμνάζομαι καθημερινά και προπονούμαι στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Αυτό που μου λείπει περισσότερο από τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις μπορώ να πω πως είναι οι συμπαίκτες μου και οι πλάκες των αποδυτηρίων.

 

ΕΡ.: Τι πιστεύεις πως θα αποκομίσουμε μετά το τέλος της καραντίνας και του κορωνοϊού γενικότερα;

ΑΠ.: Νομίζω πως αυτή η δύσκολη περίοδος έχει ενώσει την χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Ζούμε σε μία χώρα που μας αρέσει να περνάμε καλά σε μεγάλο βαθμό όλες τις μέρες του χρόνου. Επίσης είμαι ενθουσιασμένος από την συνεχή υπακοή στα μέτρα που έχει ορίσει η κυβέρνηση από όλο τον κόσμο. Εν κατακλείδι, νομίζω πως η καραντίνα μετά το τέλος της θα μας έχει κάνει πιο δυνατούς και έμπειρους σε τέτοιου είδους δύσκολες καταστάσεις.

 

ΕΡ.: Ένα μήνυμα στον κόσμο γενικότερα και ειδικότερα στην μεγάλη οικογένεια του Ορφέα.

ΑΠ.: Εύχομαι από καρδιάς όλος ο κόσμος να παραμείνει υγιής και δυνατός σε αυτή την δύσκολη μάχη με έναν αόρατο εχθρό. Αυτό βέβαια θα γίνει με το να συνεχίσουμε να υπακούμε τις εντολές των ειδικών και να μένουμε στο σπίτι.

Στην οικογένεια του Ορφέα έχω να πω υπομονή για να επιστρέψουμε στην πολυπόθητη καθημερινή μας δραστηριότητα με τα χρώματα της ομάδας και επιμονή στις οδηγίες των αρμοδίων.

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΟΡΑ ΖΙΩΓΑ

 

 

ESOTZIOG

 

 

Ο 24χρονος χαφ (γεννημένος το 1996), που παίζει κυρίως στον άξονα, έχει ξεκινήσει από τον Ορφέα Αιγάλεω. Την σεζόν 2012-2013 είχε 15 ματς και 3 γκολ με τον Ορφέα στην Γ΄ ΕΠΣΑ, την επόμενη σεζόν 2013-2014 είχε 20 παιχνίδια και 4 γκολ, ενώ την χρονιά 2014-2015 με τους «ερυθρόλευκους» του Αιγάλεω είχε 22 εμφανίσεις και 5 γκολ. Στο α΄ μισό της σεζόν 2015-2016 ο Ζιώγας έπαιξε σε 6 ματς της Γ΄ κατηγορίας με τον Ορφέα Αιγάλεω και στο β΄ μισό της ίδιας σεζόν έπαιξε με τον Θεμιστοκλή Αιγάλεω στην ίδια κατηγορία, όπου είχε 11 συμμετοχές και 2 γκολ.

Την επόμενη χρονιά (2016-2017) ο ταλαντούχος μέσος είχε 11 εμφανίσεις στην Γ΄ ΕΠΣΑ με την ομάδα της ΑΕ Αιγάλεω. Την περίοδο που πέρασε (2017-2018) ο Ζιώγας αγωνίστηκε με την φανέλα της Ελλάς Ποντίων στην Α΄ Πειραιά, όπου είχε 13 εμφανίσεις και 2 γκολ.

Την περίοδο 2018-2019 είχε 11 συμμετοχές και 1 γκολ με την Ιεράπολη στην Β΄ ΕΠΣΑ, ενώ την φετινή περίοδο με τον Ορφέα Αιγάλεω στην Β΄ κατηγορία έχει παίξει σε 9 ματς και έχει σημειώσει 2 γκολ.

 

 

MAKPITPAP

 

 

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ

 

 

ΕΡ.: Πώς περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο στην περίοδο της καραντίνας;

ΑΠ.: Λόγω της υπηρεσίας μου (Αστυνομικός) πολλές καθημερινές μου δραστηριότητες ήταν εκτός σπιτιού, αλλά αναγκαστικά πλέον προσαρμόστηκα και σύμφωνα με τις συμβουλές των ειδικών μένοντας στο σπίτι. Περνώ δημιουργικά το χρόνο μου μελετώντας και βλέποντας πολύ περισσότερο την οικογένεια μου και την γυναίκα μου.

 

ΕΡ.: Τι κάνεις για να παραμείνεις σε φόρμα; Η προπόνηση παραμένει στην καθημερινότητα σου;

ΑΠ.: Η αλήθεια είναι πως μου λείπει πολύ το γήπεδο (ποδόσφαιρο) και το ρινγκ (πυγμαχία), είναι δύο δραστηριότητες που τις κάνω από μικρό παιδί. Ωστόσο καθημερινά κάνω αερόβια άσκηση που περιλαμβάνει τρέξιμο, σχοινάκι, ενδυνάμωση με λάστιχα και μονόζυγο. Με τον τρόπο αυτό παραμένω σε ένα καλό επίπεδο και δεν παρεκκλίνω από τις οδηγίες των ειδικών.

 

ΕΡ.: Σου λείπει η καθημερινή σου ρουτίνα πριν την περίοδο της καραντίνας;

ΑΠ.: Εννοείται πως μου λείπουν, είναι τελείως διαφορετικό να αθλείσαι μόνος από το να συναναστρέφεσαι με άλλα άτομα, όταν συνυπάρχεις με αθλητές είναι κάτι σαν την οικογένεια σου, προσπαθείς να δίνεις τον καλύτερο εαυτός σου, να βοηθάς και να βοηθιέσαι.

 

ΕΡ.: Πώς θα εμφανιστεί ο κόσμος μετά την περίοδο της καραντίνας;

ΑΠ.: Θεωρώ πως μέσα από αυτή την δυσκολία θα αναθεωρήσουμε για πολλά, θα γίνουμε πιο σοφοί και δυνατή ως χώρα. Υπάρχει μία ομάδα επιστημόνων και μη, που προσπαθεί με μια σειρά μέτρων να μας βγάλει αλώβητους από αυτή τη μάχη. Εγώ από μεριάς μου λόγω της ιδιότητας μου (αστυνομικός) προτρέπω τους συμπολίτες μου να μείνουν σπίτι, να συμμορφώνονται στις υποδείξεις και πιστεύω πως η μάχη θα κερδηθεί.

Επί τη ευκαιρία θέλω να αναφερθώ σε ένα εξίσου σημαντικό θέμα που είναι η μάχη των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας στα σύνορα της χώρας (Έβρος). Να γνωρίζει ο κόσμος ότι εκεί δίνουμε τον δικό μας αγώνα για όλους και προσπαθούμε με επαγγελματισμό απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση, αλλά και την δίνη του κορωνοϊού να μην επιτραπεί από κανέναν ή, να αμφισβητήσει την κυριαρχική θέση της χώρας μας.

 

ΕΡ.: Ένα μήνυμα στον κόσμο και την οικογένεια του Ορφέα.

ΑΠ.: Προτρέπω όλο τον κόσμο να έχει εμπιστοσύνη στους ειδικούς και τα μέτρα που πάρθηκαν, αλλά και μεγαλύτερη πίστη στο θεό. Η μάχη αυτή να είναι βέβαιοι πως θα κερδηθεί. Τέλος στον κόσμο της ιστορικής μας ομάδας το μήνυμα μου είναι πως νικητής είναι αυτός που συνεχίζει να ονειρεύεται και δε τα παρατά ποτέ, είτε σε αθλητικό επίπεδο, είτε σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του. Οπότε μένουμε σπίτι υγιείς, δυνατοί και με όνειρα για τις μέρες που θα έρθουν.

 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΚΟΚΚΑΛΗ

 

 

KOKALESOT

 

Ο Αστυνομικός στο επάγγελμα, Θοδωρής Κόκκαλης, γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1987 στο Αγρίνιο και αγωνίστηκε με τον ΠΑΟ Δόξα Καινούριου στην Β΄ και Α΄ Αιτωλοακαρνανίας.

Με την κάθοδο του στην Αττική, αγωνίστηκε στον Άγιο Θωμά, την Αναγέννηση Πετρούπολης. Στο β΄ μισό της περιόδου 2018-2019 είχε 10 συμμετοχές και ένα (1) γκολ με την Θύελλα Περιστερίου στην Β΄ ΕΠΣΑ, ενώ με την ίδια ομάδα στο ξεκίνημα της σεζόν 2019-2020 είχε 5 εμφανίσεις και 1 γκολ.

Στον Ορφέα ήρθε στις αρχές Νοεμβρίου 2019 και με την ομάδα της πόλης μας στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑ έχει καταγράψει έως τώρα 12 συμμετοχές.

 

 

MAKPITPAP