ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ – ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΙΑ (!!!)

 

- ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΕΛΛΗ ΣΤΟΝ ΜΕΛΑΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

Ο Μανώλης Πετρέλλης (φώτο) με απόφαση του, που κοινοποίησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, ανακοίνωσε το τέλος της μπασκετικής του πορείας και καριέρας, έπειτα από 27 (!!!) ολόκληρα χρόνια στην αιγαλιώτικη ομάδα του ΜΕΛΑΣ. Μια ολόκληρη ζωή...!!!
Πιο συγκεκριμένα στο συγκινητικό του αντίο, ο συμπολίτης μας τόνισε τα εξής: «Θα ξεκινήσω αυτή μου την ανάρτηση με ένα “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” προς το ΘΕΟ που με είχε δυνατό, όρθιο και υγιή (όσο αυτό ήταν δυνατό) όλα αυτά τα 27 χρόνια που βρίσκομαι εντός παρκέ (και “ανοιχτών” γηπέδων) “παίζοντας” το αγαπημένο μου άθλημα! Τη φετινή σεζόν και ενώ είμαι πλέον 35 χρονών, ένας τεράστιος κύκλος 27 ετών κλείνει για εμένα μιας και παίρνω συνειδητά την απόφαση να σταματήσω το μπάσκετ και την ενεργό μου δράση από την αγαπημένη μου ομάδα Μ.Ε.Λ.Α.Σ. Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ (Μ.Ε.Λ.Α.Σ. Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ) της οποίας μέρος είμαι από την δημιουργία της το 1990 και έχω ζήσει ως αθλητής της αμέτρητες στιγμές έντασης, προσπάθειας, λύπης και χαράς και μαζί έξι απίστευτες σεζόν που ακολουθήθηκαν από ανόδους και διακρίσεις!
Θέλω να ευχαριστήσω έναν προς έναν (όσο αυτό είναι εφικτό) τους ανθρώπους οι οποίοι σημάδεψαν τη ζωή μου εντός αγωνιστικών χώρων καθώς επίσης και γύρω από αυτούς και βοήθησαν με κάθε τρόπο την εξέλιξή μου στον μπασκετικό χώρο ως Αθλητή αλλά και ως Χαρακτήρα και Προσωπικότητα!
Το μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς τους γονείς μου Παναγιώτα και Λάμπρο Πετρέλλη, την αδερφή μου Πέρσα Πετρέλλη (Persa Petrelli) και την γυναίκα μου και συνοδοιπόρο μου στη ζωή Λένα Ιωαννίδου (Lena Ioannidou) για την ανεξάντλητη στήριξη που μου παρείχαν για να έχω το χόμπυ μου και αγαπημένο μου άθλημα συνεχώς αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου!
Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς τον πρώτο και νυν Πρόεδρο του Συλλόγου μας, Πάτερ Γεώργιο Φειδόπουλο (Γεωργιος Φειδοπουλος), ο οποίος διέκρινε την απουσία ενός Μορφωτικού, Εκπολιτιστικού, Λαογραφικού και Αθλητικού Συλλόγου από την γειτονιά μας στο Αιγάλεω και δημιούργησε τον Μ.Ε.Λ.Α.Σ. το 1990 με την ευλογία του Αγίου Ελευθερίου για να συνεχίσουμε τις αγαπημένες μας Δραστηριότητες και Αθλήματα με οργανωμένο πλέον τρόπο!
Ένα εξίσου μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον κύριο Κομπορόζο Γιώργο, νυν Γενικό Γραμματέα της Ε.Σ.Κ.Α. (ΕΣΚΑ), τον άνθρωπο που από την δημιουργία του Συλλόγου μας και για πάρα πολλά χρόνια βρισκόταν παντού και “έτρεχε” για τα πάντα, δίνοντας λύσεις, με στόχο την Ανάπτυξη και Εξέλιξη του Τμήματος του Ανδρικού Μπάσκετ του Συλλόγου μας μέσα από τις Ακαδημίες του και την Αξιοποίηση των παιδιών που προέρχονταν από αυτές!
Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους προπονητές μου και συγκεκριμένα:
- Την coach Μπαρτζώκα Αλεξία (Αλεξία Μπαρτζώκα (Alexia Bartzoka)) η οποία μου έδειξε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο ότι το Μπάσκετ είναι πάνω από όλα ένα παιχνίδι για το οποίο αξίζει να χαίρεσαι μόνο και μόνο επειδή συμμετέχεις σε αυτό!
- Τον coach και συμπαίχτη μου στην τελευταία του εν ενεργεία χρονιά ως αθλητή, Μπαρμπαγιάννη Στράτο (Stratos Barbagiannis) ο οποίος ήταν αυτός που με έσπρωξε στα βαθιά δίνοντάς μου τη δυνατότητα να ανδρωθώ γρηγορότερα παίζοντας στο Ανδρικό Τμήμα του Συλλόγου μας από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών και την ευκαιρία να ζήσω από κοντά την ιστορική πρώτη άνοδο του Συλλόγου μας στη Β’ Ε.Σ.Κ.Α. τη σεζόν 1996-1997. Τον ευχαριστώ επίσης ιδιαίτερα και για το “σουτ με ταμπλό” που με δίδαξε και το οποίο με ακολουθεί μέχρι και σήμερα!
- Τον coach και συμπαίχτη μου Σιγούνα Αποστόλη (Tolis Sgns) ο οποίος με καθοδήγησε ως “μικρό” και με έμαθε να καθοδηγώ σαν “μεγάλος”. Παράδειγμα προς μίμηση όλες του οι κινήσεις εντός παρκέ που αρμόζουν σε “play maker” υψηλής κλάσης!
- Τον Μεγάλο Δάσκαλο, coach Νάνο Ιωάννη, ο οποίος μου έμαθε να δίνω προσοχή και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, μιας και οι λεπτομέρειες κάνουν τις διαφορές και δίνουν τα Πρωταθλήματα και τις Διακρίσεις! Τον ευχαριστώ επίσης ιδιαίτερα για την τιμή που μου έκανε να είμαι αναπόσταστο και βασικό μέρος της καλύτερης ομάδας που παρουσίασε διαχρονικά ο Σύλλογός μας (1998 - 2003) πετυχαίνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του διαδοχικές ανόδους σε Γ’ Ε.Σ.Κ.Α. (1999) και Β’ Ε.Σ.Κ.Α. (2000) και την παρολίγο άνοδό μας στην Α’ Ε.Σ.Κ.Α. (2001)!
- Τον coach Μαγκουνή Κώστα (Κωστας Μαγκουνης), ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχω και να αναδειχθώ Δευτεραθλητής Ελλάδος Μπάσκετ τη σεζόν 1999-2000 με τη Σχολική Ομάδα Μπάσκετ του 6ου Ενιαίου Λυκείου Αιγάλεω, μία ομάδα που απαρτιζόταν κατά πλειοψηφία από μετέπειτα επαγγελματίες αθλητές μπάσκετ!
- Τον coach Γονιδάκη Μανόλη, με τον οποίο δεν είχαμε την τύχη να πανηγυρίσουμε κάποια άνοδο αλλά είχε την ψυχική δύναμη και την υπομονή να μας διδάξει την πίστη στους εαυτούς μας και την ομάδα μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!
- Τον coach Σώχο Δημήτρη (Σώχος Δημήτρης), τον πιο επαγγελματία προπονητή που έχω συνεργαστεί, με τον οποίο είχαμε την τύχη να πανηγυρίσουμε την πιο εύκολη και επαγγελματική άνοδο της ομάδας μας στη Β’ Ε.Σ.Κ.Α. τη σεζόν 2007-2008!
- Τον coach Γεωργακίου Αντώνη (Antonios Geo), ο οποίος μου έμαθε ότι αδύνατο δεν είναι τίποτα, όταν υπάρχει θέληση και πείσμα για σκληρή δουλειά και το απέδειξε με την απίστευτη σεζόν 2010-2011 που με έναν τέλειο δεύτερο γύρο βρεθήκαμε από την ζώνη του υποβιβασμού στη ζώνη της ανόδου πετυχαίνοντας την πιο ανατρεπτική άνοδο και τελευταία χρονικά στην ιστορία του Συλλόγου μας!
- Τον coach Λαζάρου Γιώργο (George Lazarou), με τον οποίο δεν είχαμε την τύχη να πανηγυρίσουμε κάποια άνοδο, αλλά μαζί του μπορέσαμε να θέσουμε εκ νέου τα θεμέλια για την Ανάπτυξη και Εξέλιξη του Ανδρικού Τμήματος Μπάσκετ του Συλλόγου μας μέσα από τις Ακαδημίες του και την Αξιοποίηση των νέων παιδιών που προέρχονται από αυτές!
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες και μέλη του Συλλόγου μας οι οποίοι βοήθησαν στο να προοδεύσει ο “Μ.Ε.Λ.Α.Σ. Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ” και να έχει όλα αυτά τα χρόνια συνεχούς και λαμπρής ιστορίας μέχρι και σήμερα!
Τέλος, αλλά χωρίς να είναι τελευταίοι στην καρδιά μου, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίχτες μου όλα αυτά τα 27 χρόνια για τους οποίους θα ετοιμάσω μέσα στο επόμενο διάστημα επιμέρους posts με μνήμες που δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ και φωτογραφικό υλικό αντάξιο των φοβερών στιγμών που ζήσαμε όλοι μαζί, σαν μία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!
Σας ευχαριστώ λοιπόν όλους από τα βάθη της ψυχής μου!
Από άλλο πόστο πλέον θα συνεχίσω να υπηρετώ τον αγαπημένο μου Σύλλογο για όσο ακόμα διάστημα μου δίνει δύναμη ο ΘΕΟΣ!"