4o-lykeio-XAID

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ, ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Συνάντηση με αντιπροσωπία μαθητών της Α' Λυκείου, του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου είχε σήμερα Τρίτη 16/6/2015 στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος της πόλης μας Μιχάλης Σελέκος.

 Οι μαθήτριες μαζί με την καθηγήτρια Κα Δέσποινα Μπέη παρέδωσαν στον Δήμαρχο φάρμακα που μάζεψαν, για την ανακούφιση συνανθρώπων μας που δεν έχουν την δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Δίνοντας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια αυτή, μαζεύοντας και άλλα φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

 Ο Δήμαρχος από την πλευρά του ευχαρίστησε τις μαθήτριες και την Καθηγήτρια του 4ου Λυκείου, για την εθελοντική τους κίνηση, τονίζοντας ότι η κοινωνική αλληλεγγύη μέσα στις συνθήκες που ζούμε είναι ο συνδετικός κρίκος που επιλύει τα προβλήματα του ανθρώπου μέσα από τη συλλογικότητα και την οργάνωση.

 Ενώ συμπλήρωσε ότι : «Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη δεν πρέπει να γίνουν άρμα, ώστε να βγουν στην άκρη οι ευθύνες της κοινωνίας και του Κράτους. Δεν μπορούν να υπάρχουν συνάνθρωποί μας χωρίς φάρμακα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αδυνατούν να ανταποκριθούν στην καθημερινότητά τους.

 Εσείς που θα τελείωσε το σχολείο καλό είναι να προσπαθήσετε να διαμορφώσετε ολόπλευρη μόρφωση, να γίνεται λαϊκοί επιστήμονες, τις γνώσεις και την εξειδίκευση σας, να τις προσφέρετε στην υπηρεσία του ανθρώπου και όχι στο βωμό των κερδών.

 Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μεγάλη ευαισθητοποίηση κυρίως στην νεολαία, καθώς έχουν βιώματα μέσα στο σπίτι τους, στο φιλικό τους περιβάλλον, στο σχολείο και συνολικά στην κοινωνία. Γι΄ αυτό η νεολαίας μπορεί να παλέψει για τη ζωή που της αξίζει, έχοντας στο πλευρό της και εμάς».