Η γενιά του ‘80 Διήμερο πεζογραφίας

Στο 3ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

 

PAIZOGR 1

 

 


Στο 3
ο ΓΕΛ Αιγάλεω, την Τρίτη 2 Μαΐου και την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017, μαθητές και καθηγητές που υλοποιούν τα Πολιτιστικά Προγράμματα «Αιγάλεω: σταυροδρόμι Ανθρώπων και Πολιτισμού» και «Φιλαναγνωσία: Λογοτεχνία-Θέατρο» συνομίλησαν με τους λογοτέχνες κ.κ. ΑΝΔΡΕΑ ΜΗΤΣΟΥ και ΣΩΤΗΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στο πλαίσιο ενός λογοτεχνικού διήμερου αφιερωμένου στην Πεζογραφία της γενιάς του ’80. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017, το Πολιτιστικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσία και Λογοτεχνία ασχολήθηκε με την Πεζογραφία της γενιάς του ’80 και πιο συγκεκριμένα με συγγραφείς όπως οι Ρέα Γαλανάκη, Ζυράννα Ζατέλη, Ιωάννα Καρυστιάνη, Δημήτρης Νόλλας, Αντώνης Σουρούνης, Αλέξης Πανσέληνος, Σώτη Τριανταφύλλου και φυσικά Ανδρέας Μήτσου και Σωτήρης Δημητρίου.


Η καθηγήτρια κ. Μαρία Αγγέλη, φιλόλογος, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του κ. Ανδρέα Μήτσου. Ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση και κριτική θεώρηση τριών βιβλίων του συγγραφέα:
Τα ανίσχυρα ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου, Ο κίτρινος στρατιώτης και Ο κύριος Επισκοπάκης. Μαθητές ανέγνωσαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τα εξεταζόμενα έργα του.
Τέσσερις στάσεις στο έργο του κ. Σωτήρη Δημητρίου: Ν’ ακούω καλά τα’ όνομά σου, Τους τα λέει ο Θεός, Τα οπωροφόρα της Αθήνας και Τα ζύγια του προσώπου, ετοίμασε και παρουσίασε η φιλόλογος κ. Δήμητρα Μάρη. Μαθητές διάβασαν αποσπάσματα από τα παραπάνω έργα, καθώς και από την τελευταία συλλογή διηγημάτων του δημιουργού Θάμπωσε ο νους. Στη συνέχεια δύο μαθητές μοιράστηκαν την αναγνωστική τους εμπειρία, που αφορούσε στα έργα του Σωτήρη Δημητρίου: Ν’ ακούω καλά τ’ όνομά σου και Η βραδυπορία του καλού.

Καθεμία από τις δύο εκδηλώσεις έκλεισε με κύκλο ερωτήσεων και άμεση επικοινωνία με τους δύο εξέχοντες δημιουργούς, ενώ δεν έλειψε και η παράθεση ελαφρού γεύματος στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου. 

 

 

PAIZOGR 2

 

 

PAIZOGR 3

 

 

 

PAIZOGR 4

 

 

PAIZOGR 5

 

 

PAIZOGR 6

 

 

PAIZOGR 7