5Ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

20ο ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

2016-2017

 

 

GEL 6

 

 

 

Το 5ο ΓΕΛ Αιγάλεω συμμετείχε και φέτος στο 20o ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ AΘΗΝΑΣ με μεγάλη επιτυχία εκπροσωπώντας δύο χώρες: την Ελβετία και το Αζερμπαϊτζάν.

Η παρουσία του σχολείου μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι διαρκής από το 1999-2000, ουσιαστικά σχεδόν από το ξεκίνημά του, και έχουν συμμετάσχει σε αυτό πολλοί μαθητές μας.

Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών της Αθήνας (Athens Model United Nations) είναι ένα τριήμερο μαθητικό συνέδριο-προσομοίωση των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα προσομοιώνονται οι εργασίες επιτροπών της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πρωταρχικός εκπαιδευτικός στόχος του συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τα παγκόσμια προβλήματα τα οποία έχουν τεθεί επί τάπητος στα αντίστοιχα όργανα του ΟΗΕ και αφορούν σε ζητήματα πολιτικού, ανθρωπιστικού, πολιτιστικού, αναπτυξιακού καθώς και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Η γνώση που αποκομίζουν οι νέοι μέσα από τη μελέτη και την έρευνα των διεθνών θεμάτων, προβλημάτων και εξελίξεων δύναται να καταστεί χρήσιμη για τη μετέπειτα πορεία τους.

Οι οκτώ μαθήτριες της Β’ Λυκείου του σχολείου μας οι οποίες πήραν μέρος, αφού εργάστηκαν ομαδικά και έκαναν έρευνα στο διαδίκτυο και στη διεθνή βιβλιογραφία, παρευρέθησαν στο τριήμερο συνέδριο του ΜΗΕ στο ξενοδοχείο Novotel από τις 17 έως τις 19 Mαρτίου 2017. Είχαν ενεργή συμμετοχή στις επιτροπές τους και παρουσίασαν τις θέσεις των χωρών που εκπροσωπούσαν σχετικά με παγκόσμια ζητήματα μείζονος ενδιαφέροντος, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη.

Πιο συγκεκριμένα, απέκτησαν γνώσεις για τα διεθνή προβλήματα, τις διεθνείς σχέσεις, τη λειτουργία παγκοσμίων οργανισμών, καλλιεργώντας τις ρητορικές τους ικανότητες στα Αγγλικά και παράλληλα συμμετέχοντας σε ένα μάθημα δημοκρατίας, καταθέτοντας απόψεις, προτάσεις και ψηφίσματα για να βρεθούν λύσεις και λαμβάνοντας αποφάσεις από κοινού.



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

1.ΑΣΚΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ Β1

2.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΑΝΝΑ Β1

3.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ Β1

4.ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Β1

5.ΜΟΝΕΔΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Β3

6.ΜΠΟΓΙΑΤΖΑΡΑ ΘΕΩΝΗ Β3

7.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Β3

8.ΤΖΑΜΑΛΙ ΑΘΗΝΑ Β4

 

 

GEL 1

 

 

GEL 2

 

 

 

GEL 3

 

 

GEL 4

 

 

GEL 5

 

 

GEL 6