ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΤΟ 5ο ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

 ARXIKH

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmusplus SLL: Skills for Life, Literacy πραγματοποιήθηκε  η πέμπτη και τελευταία συνάντηση με τις άλλες χώρες εταίρους (Βουλγαρία, Ιταλία, Ρουμανία και Τουρκία)  στο χώρο του σχολείου “ Foreign Language Secondary School” στο  Pleven της Βουλγαρίας από τις 28 έως τις 31 Μαΐου 2016. Το σχολείο μας , το 5ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω, εκπροσωπήθηκε από δύο μέλη της παιδαγωγικής ομάδας και συγκεκριμένα τις  φιλολόγους  Κα Μορομάλου Ιωάννα και Κα Χολέβα Βασιλική.
    Σε μια πολύ φιλική και εγκάρδια ατμόσφαιρα με έντονο το πνεύμα της συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης των κοινών εκπαιδευτικών προβλημάτων , ανταλλάξαμε γόνιμες ιδέες σχετικά με τον εγγραμματισμό στις συνεργαζόμενες  χώρες.
    Στη διάρκεια της  εκπαιδευτικής συνάντησης, κάθε χώρα εταίρος παρουσίασε τις δραστηριότητές της και τις προτάσεις της για την καλύτερη διάχυση και βιωσιμότητα του προγράμματος.  Από την πλευρά του φιλοξενούντος σχολείου έγινε μάθημα καλής πρακτικής στο μάθημα της Αγγλικής γλώσσας καθώς και αξιολόγηση της συνάντησης . Επίσης, συζητήθηκε  διεξοδικά η ρύθμιση των εκκρεμοτήτων  για την  ολοκλήρωση του  προγράμματος  μέχρι το τέλος του  Αυγούστου 2016. Επιπρόσθετα, οι μαθητές του φιλοξενούντος σχολείου παρουσίασαν τη χώρα τους γενικά και ειδικότερα την  πόλη τους  κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε σημαντικές προσωπικότητες του πνεύματος και της τέχνης.
    Το πρόγραμμα συμπληρώθηκε με την ξενάγησή μας στο Ιστορικό Μουσείο της πόλης , την επίσκεψη στο εξαιρετικό μνημείο πεσόντων στη μάχη της απελευθέρωσης του Pleven από την Οθωμανική αυτοκρατορία καθώς και με έναν ευχάριστο περίπατο στο Πάρκο στο κέντρο της πόλης.
    Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συναντήσεων των σχολείων των χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmusplus, μόνο θετικά στοιχεία θα μπορούσε κανείς να διατηρήσει στη μνήμη του και παράλληλα την ελπίδα ότι σύντομα η προσπάθεια αυτή θα επαναληφθεί με τον ίδιο ζήλο και  διάθεση για συνεργασία στο άμεσο μέλλον.

 

Με εκτίμηση
  Τα μέλη της Παιδαγωγικής

ομάδας του 5ου ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

5 GEL 01

 

5 GEL 02

 

5 GEL 03

 

5 GEL 04