ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

ARXIKH



Εδώ και χρόνια υποστηρίζω ότι ο σκοπός της δημόσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι να παρέχει τεχνικές γνώσεις και να εξασφαλίζει άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας των μαθητών της.

Στις αρχές της χρονιάς είχα ξεκινήσει συνεργασία με την εταιρία συστημάτων συναγερμών G1 Security. Η συμφωνία ήταν, έλα εδώ εσύ κύριε που έχεις αυτούς τους συναγερμούς, μας δίνεις τεχνικές γνώσεις σε μας τους καθηγητές, εμείς τις περνάμε στους μαθητές μας άρα εκπαιδεύουμε τους μαθητές στα δικά σας συστήματα συναγερμών και εμείς πληρωνόμαστε ως εξής:
Εάν κρίνουμε με μεγάλη υπευθυνότητα ότι έχουμε κάποιον μαθητή που αξίζει να προχωρήσει και να βρει δουλειά, εσείς κύριοι κανονίζετε δεν με ενδιαφέρει με ποιόν τρόπο να του βρείτε δουλειά σαν βοηθός σαν τεχνικός κάτι πάντως σχετικός με τις γνώσεις που πήρε από το ΕΠΑΛ μας.
Σήμερα λοιπόν έγινε η πρώτη κίνηση, πήρα τηλέφωνο τον κ.Τσουρλο, Διευθυντή Εκπαίδευσης της G1 Security και του ζήτησα να προωθήσει το ζήτημα της εύρεσης εργασίας ενός πολύ αξιόλογου μαθητή μας, που είναι βέβαια άτομο με σοβαρότητα και συνέπεια και επιπρόσθετα έχει αποκτήσει εμπειρία στην εγκατάσταση και τον προγραμματισμό συναγερμών για να αναλάβει καθήκοντα βοηθού τεχνικού μαζί με έναν από τους πολλούς συνεργάτες εγκαταστάτες της μητρικής εταιρίας συναγερμών. Ελπίζω να έχω σύντομα νέα του γιατί με ενδιαφέρει πάρα πολύ η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.
Πέρα απ το ότι χάρηκα γιατί οι κύριοι αυτοί τήρησαν το λόγο τους νομίζω ότι πέτυχα ένα σπουδαίο για μένα στόχο.

Φυσικά αν δεν είχα την ανοχή και τις πλάτες των ανωτέρων μου την περίοδο αυτή για να μπορέσω να ελιχθώ και να καταφέρω όλη αυτή την συνεργασία δεν θα είχε γίνει τίποτα.

Αφήστε τα επαγγελματικά σχολεία να αναπτύξουν από μόνα τους δράσεις αυτόνομα , εφαρμόστε δηλ το σύστημα της τεχνικής εκπαίδευσης που ισχύει στην πολυδιαφημισμένη Νορβηγία και τότε θα δείτε αποτελέσματα.


ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΝΗΣ
ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Ηλεκτρονικοί ΑΣΕΤΕΜ

 

 

 02