ΤΟ 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ PRATO ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

 

 

ARXIKH

 

 

           

    Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus με τίτλο “SLL: Skills for Life, Literacy” , στο οποίο συμμετέχει το 5ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση των σχολείων εταίρων στο χώρο του σχολείου « Cicignini Rodari », στην πόλη Prato της Ιταλίας, από τις 17/3/2016 έως τις 21/3/2016.
    Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τρία μέλη της Παιδαγωγικής του Ομάδας και συγκεκριμένα τις κ.κ. Καραβότα Μαρίνα, κλ. ΠΕ.06, και Πολυζώη Γρηγορίτσα, κλ. ΠΕ02 και τον κ. Γκοτσόπουλο Παναγιώτη, κλ. ΠΕ02, καθώς και από μία τριμελή ομάδα μαθητριών μας που απαρτιζόταν από τις : Μπούκουρα Αφροδίτη ( Γ΄ Τάξη ) και Γκέσουρα Παναγιώτα και Παύλου Ελένη ( Β΄ Τάξη ) .
    Σε ένα πολύ εγκάρδιο και φιλόξενο περιβάλλον δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν γόνιμες ιδέες και να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για το θέμα του εγγραμματισμού στις εμπλεκόμενες χώρες. Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση των τοπικών δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα στο κάθε σχολείο για την διάχυση και προώθηση του συγκεκριμένου προγράμματος στην τοπική κοινωνία, καθώς επίσης και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων  έρευνας σε σχέση με τον εγγραμματισμό. Στο πλαίσιο της Διημερίδας έγινε από την πλευρά του φιλοξενούντος σχολείου παρουσίαση καλής πρακτικής στο « Textile Museum » του Prato, κατά την οποία μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μας ξενάγησαν στο χώρο. Όλη η εκδήλωση έτυχε ευνοϊκών σχολίων.
    Η συνάντηση αυτή μας πρόσφερε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με το πρόβλημα του εγγραμματισμού και την αντιμετώπισή του, καθώς μέσα από το σύνολο των συναντήσεων αναδείχθηκε η ανάγκη για συνεργασία μεταξύ των φορέων της Παιδείας ανεξάρτητα από έθνη και γλώσσες, προκειμένου να επιλύσουμε κοινά προβλήματα.
    Οι μαθήτριες μας, από τη δική τους πλευρά, έλαβαν μέρος σε δράσεις που είχε ετοιμάσει το ιταλικό σχολείο ειδικά για τους μαθητές που μετείχαν στη συνάντηση.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Ιταλία, είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο Prato και στη Φλωρεντία και να θαυμάσουμε τα « ανοιχτά Μουσεία »  και των δύο πόλεων, προσθέτοντας νέες γνώσεις και εμπειρίες, οι οποίες συμπληρώθηκαν με την επίσκεψη και διαμονή μας στη Ρώμη, από όπου αναχωρήσαμε για Αθήνα.
    Θα θέλαμε επιπρόσθετα να σας ενημερώσουμε ότι έχει ήδη προγραμματιστεί η επόμενη και τελευταία συνάντηση στη Βουλγαρία στο διάστημα από 28/5/2016 έως 31/5/2016, με την οποία ολοκληρώνεται το Πρόγραμμα, στην οποία θα συμμετέχουν δύο (2) εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.


                                               Η παιδαγωγική ομάδα Erasmus plus
                                                  του 5ου Γενικού Λυκείου Αιγάλεω

 

5 LUK 01

 

5 LUK 02

 

5 LUK 03

 

5 LUK 04

 

5 LUK 05

 

5 LUK 06

 

5 LUK 07

 

5 LUK 08