ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

 

ESPERINO ARXIKH

 

Την Πέμπτη 31-03-2016 στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών με θέμα : Δομή, οργάνωση και πολιτικές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Την ενημέρωση έκανε κατόπιν πρόσκλησης του σχολείου ο υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων και Επικοινωνίας του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Χάρης Κούντουρος. Ο κ. Κούντουρος έχει εργαστεί στη Διεύθυνση οικονομικών και στη Διεύθυνση Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τα εθνικά κοινοβούλια και έχει κάνει αρκετές δημοσιεύσεις πάνω σε θέματα Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των δύο ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ που εκπονούνται στο σχολείο, αφού τα θέματα και των δύο έχουν άμεση σχέση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ιστορία, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητές του. Προηγήθηκε καλωσόρισμα του Διευθυντή του σχολείου κ. Παρασκευά Δημόπουλου και παρουσίαση των δράσεων των δύο προγραμμάτων από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Κουνδουράκη Ευτυχία (συντονίστρια του προγράμματος με θέμα “70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ”) και κ. Πανταζέλου Ελένη (υπεύθυνη του προγράμματος με θέμα “ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ένας εναλλακτικός τρόπος να είσαι ένας ενεργός ευρωπαίος πολίτης”).
Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση και υποβολή ερωτήσεων από τους μαθητές του σχολείου. Την εκδήλωση που κατά γενική ομολογία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, τίμησαν με την παρουσία τους διευθυντές και καθηγητές άλλων σχολείων της περιοχής μας.

 

ESPERINO 01

 

ESPERINO 02

 

ESPERINO 03

 

ESPERINO 04

 

ESPERINO 05
    

ESPERINO 06

 

ESPERINO 07

 

ESPERINO 08

 

ESPERINO 09

 

ESPERINO 10