ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΑΙΓΑΛΕΩ

“ΧΟΡΕΥΕΙ, ΑΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ”

 

 

epal ARXIKH

 

 

Το βράδυ της Κυριακής της 20ης Μαρτίου 2016, δεκαέξι μαθητές-χορευτές του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεσήκωσαν το κοινό με την απόδοση της χορογραφίας τους στην παράσταση σύγχρονου χορού “Χορεύω, άρα Επικοινωνώ” (“Dancing to Connect”) που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Για τέταρτη χρονιά, η Στέγη έφερε το σύγχρονο χορό στα σχολεία, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Χορεύω, άρα Επικοινωνώ”, με στόχο να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Το “Χορεύω, άρα επικοινωνώ” βασίζεται στο πρόγραμμα “Dancing to Connect”, το οποίο δημιουργήθηκε από την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης, έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.
Η Στέγη έδωσε και φέτος την ευκαιρία στα σχολεία της περιφέρειας, βάζοντας αυτή τη φορά στο… χορό πέντε σχολεία των Τρικάλων, μαζί με πέντε της Αθήνας. Έτσι το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω επιλέχθηκε μαζί με το 1ο Γυμνάσιο Καματερού, το 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλλιθέας, το 26ο ΓΕΛ Αθηνών (Μαράσλειο), το ΣΔΕ Περιστερίου και πέντε σχολεία του Δήμου Τρικκαίων να συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας χορευτικής παράστασης με ενδιαφέρουσες και ετερόκλητες χορογραφίες, ως αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και αυτοσχεδιασμού, αποκαλύπτοντας την ενωτική δύναμη του χορού.
Πράγματι το βράδυ της 20ης Μαρτίου 2016 το 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω έκλεισε τη μαθητική παράσταση των σχολείων προκαλώντας τον ενθουσιασμό και το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε μικρή γιορτή προς τιμή των μαθητών, οι οποίοι παρέλαβαν δίπλωμα συμμετοχής από τη Στέγη. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, τους δασκάλους χορού και τους μαθητές όλων των σχολείων για τη θετική ενέργεια και την υπέροχη βραδιά που προσέφεραν. Πάντα τέτοια!!!
Περισσότερες πληροφορίες για την προετοιμασία των μαθητών μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο του 1ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω (http://1epal-aigal.att.sch.gr) και φυσικά μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την παράσταση στη διεύθυνση της Στέγης http://www.sgt.gr/gre/SPG1542/.

 

epal 01
     
 epal 02    
epal 03   
 epal 04    

epal 05

 

epal 09

 

epal 10

 

epal 11