ΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΜΕ ΤΟ ERASMUS+ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

 

 

 esp arxiki

 

 

 

Από τις 15 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη La Solana της Ισπανίας η δεύτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα του προγράμματος «70 Υears of European History (1945-2015)» το οποίο διενεργείται στα πλαίσια της Δράση ΚΑ2/ Στρατηγικές Συμπράξεις αποκλειστικά μεταξύ σχολείων του Erasmus+ και επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το «70 Υears of European History (1945-2015)» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία) και συντονίζεται από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω.

Στη συνάντηση αυτή, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το σχολείο «IES Clara Campoamor», συμμετείχαν  μαθητές και εκπαιδευτικοί από καθένα από τα εμπλεκόμενα σχολεία. Από το Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω συμμετείχαν : ο Διευθυντής κ. Δημόπουλος Παρασκευάς και οι εκπαιδευτικοί Κουνδουράκη Ευτυχία, Ευαγγέλου Χαρίλαος και Μπαρλέτη Δήμητρα και οι μαθήτριες Κατσιγιάννη Σοφία και Πολύζου Θωμαΐς. Οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες και εξορμήσεις τόσο εκπαιδευτικού όσο και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Έτσι οι μαθητές: - πήραν μέρος σε διαδραστικό εργαστήριο συνεργατικής μάθησης με τίτλο «Famous Spanish Artists»
- συμμετείχαν σε παρουσίαση με τίτλο «Our history seen through our eyes»
- συμμετείχαν σε παρουσίαση και συζήτηση με θέμα «Terrorism in Europe»
- παρακολούθησαν μάθημα ιστορίας που αφορούσε τη μετάβαση της Ισπανίας στη δημοκρατία κατά τη δεκαετία του εβδομήντα

ενώ οι εκπαιδευτικοί:
- παρακολούθησαν ένα μάθημα ιστορίας στην Αγγλική γλώσσα
- συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω στις εφαρμογές Prezi, Slideshare και Glogster, με στόχο να προωθήσουν την χρήση αυτών των εργαλείων μέσα στην τάξη
- εργάστηκαν πάνω στον σχεδιασμό και τη δημιουργία σχεδίων μαθήματος, φύλλων εργασίας και φύλλων αξιολόγησης
- πήραν μέρος σε σύσκεψη για την αξιολόγηση της πορείας του project αλλά και την εξεύρεση λύσεων σε υπάρχοντα προβλήματα

Και τέλος όλοι μαζί:
- μετέβηκαν στο Toledo και επισκέφτηκαν το Μουσείο του El Greco, το στρατιωτικό μουσείο και τον καθεδρικό ναό της πόλης  
- επισκέφτηκαν την πόλη Cuidad Real της περιφέρειας Castilla – La Mancha
- ταξίδεψαν την τελευταία μέρα για τη Μαδρίτη όπου επισκέφτηκαν τα Βασιλικά Ανάκτορα της  πόλης, το Μουσείο του Πράδο και το Εθνικό Μουσείο Φυσικών Επιστημών.

Η διοργάνωση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και οι στόχοι της δραστηριότητας εκπληρώθηκαν στο ακέραιο. Το κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν θερμό και φιλικό. Οι μαθητές μας δήλωσαν κατενθουσιασμένοι  από τη φιλοξενία αλλά και από το γεγονός ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό, συνεργατικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον μάθησης με πολλαπλά οφέλη.

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω  ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος και είναι έτοιμο να συνεχίσει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στα πλαίσια του προγράμματος «70 Years of European History», με επόμενο σταθμό την πόλη Opole Lubeskie της Πολωνίας στις 17 Απριλίου 2016.

 

 

esp 02

 

 

 

esp 03

 

esp 04

 

 

 

esp 05

 

 

 

esp 06

 

 

esp 07

 

 

 

esp 08

 

 

esp 09

 

 

esp arxiki