3ogel arxiki

 

Το 3ο βραβείο ποίησης

στον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος

και Ποίησης  “ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ”
στη μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Αιγάλεω
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΥΜΕΡΟΥ


Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας της Γ΄ Λυκείου Κατερίνα Πολυμέρου για τη διάκρισή της στην κατηγορία ποίησης επιπέδου Λυκείου με το 3ο βραβείο στον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης “Γρηγόρης Πεντζίκης”, στον οποίον υπήρχαν 830 συμμετοχές από την Ελλάδα και τους Ελληνόφωνους μαθητές του εξωτερικού.
Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας η τελετή βράβευσης και απονεμήθηκαν τα βραβεία σε μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν  στις κατηγορίες ποίησης και διηγήματος επιπέδου Γυμνασίου και Λυκείου.
Στην αρχή της τελετής ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας Δρ Σπύρος Κιουλάνης μίλησε για το θεσμό του Διαγωνισμού στη μνήμη του δραμινού δάσκαλου και λογοτέχνη Γρηγόρη Πεντζίκη.

 

3ogel 1


 Ο διαγωνισμός εντάσσεται στις “Ημέρες Εκπαίδευσης” μια πρωτοβουλία της Δ/νης Δ.Ε στη διάρκεια της οποίας πραγματοποιείται μια σειρά εκδηλώσεων  μέσα από τις οποίες αναδεικνύονται τα έργα και οι δραστηριότητες των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Δράμας που υλοποιήθηκαν  σύμφωνα με το αφιέρωμα της κάθε χρονιάς. Την τρέχουσα σχολική χρονιά 2014-15 οι δράσεις, τα projects, οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν κάτω από το γενικό σύνθημα “Συνεργάζομαι και Δημιουργώ”.

3ogel 2


Μετά το πρωτόκολλο των χαιρετισμών, Δραμινοί και Καβαλιώτες λογοτέχνες τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή αναφερόμενοι στην προσωπικότητα και το έργο του Γρηγόρη Πεντζίκη για τον οποίον μίλησαν με θαυμασμό και εκτίμηση, αλλά και με πολλή αγάπη και τρυφερότητα, όπως όταν αναφερόμαστε σε πρόσωπο δικό μας που “φεύγει” και μας λείπει πολύ. Η κ. Μελίνα Μποτέλη διάβασε τρία ποιήματα του ξεχωριστού αυτού λογοτέχνη. Μαθητές του Μουσικού σχολείου της Δράμας, στο πλαίσιο της ερευνητικής εργασίας, μελοποίησαν τα τρία βραβευμένα ποιήματα του 1ου διαγωνισμού.
Η Κατερίνα βραβεύτηκε για το ποίημά της “Στην άκρη του ονείρου…ξυστά”, ένα κείμενο ατμοσφαιρικό, υπαινικτικό για τον έρωτα που έρχεται και φεύγει στην άκρη του ονείρου…ξυστά. Η μαθήτρια παραλαμβάνοντας το βραβείο της υποστήριξε ότι  “η ποίηση δεν αποτελεί ποτέ μια ψυχρή μορφή τέχνης. Είναι πάντοτε μια ζωντανή ψυχή που ανασαίνει στον παλμό του δημιουργού της. Ψιθυρίζει αλήθειες στους αναγνώστες της. Γίνεται βίωμα. Γι’ αυτό το λόγο δε ξεθώριασε μέσα στα χρόνια και μπορεί με τη χαμηλόφωνη κραυγή της να μιλάει. Να ταιριάζει στερεότυπα και αντιλήψεις που καθορίζουν τη ζωή και το μυαλό μας…”, ευχαρίστησε τη ΔΔΕ Δράμας για την οργάνωση, την Κριτική Επιτροπή, το Δήμο Αιγάλεω, το 3ο ΓΕΛ Αιγάλεω, για την ευκαιρία που της δόθηκε να ακουστεί  η  φωνή της και δήλωσε τυχερή που έλαβε μέρος σ’ αυτή τη διοργάνωση.

 

3ogel 3


Για μια ακόμα φορά τα νέα παιδιά μάς συγκίνησαν. Έχουν τόσα πολλά να πουν. Την ευκαιρία αναζητούν για να τα κοινοποιήσουν.  Και η ΔΔΕ Δράμας τους την έδωσε. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά: τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής που διάβασαν τα γραπτά τους με προσοχή και σεβασμό, που επιβράβευσαν την έμπνευση και τη δημιουργική διάθεση των μαθητών,   τον κ. Κιουλάνη και τους συνεργάτες του για την άψογη οργάνωση της βραδιάς και την υπέροχη φιλοξενία.

 

3ogel 4

 


ΝΤΙΝΑ ΡΗΓΑΤΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ του 3ου ΓΕΛ ΑΙΓΑΛΕΩ