ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ “SLL: SKILLS FOR LIFE, LITERACY”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus plus με τίτλο “SLL: Skills for Life, Literacy” , στο οποίο συμμετέχει το 5ο Γενικό Λύκειο Αιγάλεω, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των σχολείων - εταίρων στο χώρο του συντονιστικού σχολείου «Stefan Procopiu”, στην πόλη Vaslui  της Ρουμανίας, από τις 19/2/2015 έως τις 22/2/2015.
    Οι δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη συνάντηση ήταν ο Κος Γκοτσόπουλος Παναγιώτης, φιλόλογος, και η Κα Καραβότα Μαρίνα, καθηγήτρια Αγγλικής.
    

Σε ένα πολύ εγκάρδιο και φιλόξενο περιβάλλον δόθηκε η ευκαιρία στις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες να ανταλλάξουν γόνιμες ιδέες για θέματα του αφορούν στον εγγραμματισμό. Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση των συμμετεχόντων σχολείων και των δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα σε καθένα απ΄ αυτά σχετικά με τη διάχυση και προώθηση του συγκεκριμένου προγράμματος στην τοπική κοινωνία, καθώς επίσης και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων  έρευνας αναφορικά με τον εγγραμματισμό. Επίσης κάθε σχολείο είχε αναλάβει την παρουσίαση διαφορετικής μορφής εργαλείων για τη διάχυση όπως λογότυπο, ενημερωτικό φυλλάδιο και δημιουργία ιστοσελίδας.
    Έχει ήδη προγραμματιστεί η επόμενη επίσκεψη στην Τουρκία το διάστημα από 30/4/2015 έως 3/5/15, στην οποία θα συμμετέχουν 4 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας μαζί με μαθητές της Β’ Λυκείου.