ΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

 

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών-πολιτιστικών δράσεων που αναπτύσσει το Αλληλέγγυο Φροντιστήριο, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης με τη συμμετοχή των μαθητών, των καθηγητών και των εθελοντών που βοηθούν στην λειτουργία του φροντιστηρίου.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη προγραμματίστηκε από τον καθηγητή μας, κ. Γιάννη Κουτούλια, ο οποίος εργάζεται ως αρχαιολόγος στο Μουσείο και με την ιδιότητά του αυτή μας ξενάγησε στους χώρους και τα εκθέματά του. Στοιχεία της περιεκτικής ξενάγησης που είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε ήταν η επιλογή του χώρου και οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, που στόχο είχαν ο επισκέπτης να έχει την αίσθηση ότι ανεβαίνει στο Βράχο της Ακρόπολης και ταυτόχρονα να έχει την άμεση εικόνα της παλιάς πόλης, με τη σημερινή σύγχρονη Αθήνα να είναι ορατή σε κάθε όροφο του Μουσείου.

 

Ξαναθυμηθήκαμε με πολλές λεπτομέρειες την ιστορία της κλοπής των Μαρμάρων του Παρθενώνα και τον αγώνα για τον επαναπατρισμό τους, που δεν αφήνει κανέναν πολιτισμένο άνθρωπο αδιάφορο, αν θέλει να σέβεται την ιστορία και τον πολιτισμό των λαών. Θαυμάσαμε την τέχνη της Γλυπτικής, που μας δίνει τόσο σημαντικές πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των αρχαίων Ελλήνων και μυηθήκαμε στα μυστικά των υλικών και των χρωμάτων που χρησιμοποιούσαν.
Αυτό το Σαββατιάτικο απόγευμα, παρέα με τα αγάλματα και την ιστορική διαδρομή των αρχαίων προγόνων μας στο χώρο του Μουσείου, θα μας μείνει αξέχαστο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε, για άλλη μία φορά, τον καθηγητή μας  για την πρωτοβουλία αυτή και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε κι άλλες τέτοιες πολύτιμες εμπειρίες.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ