ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω εκφράζει την συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των μαθητών ενάντια στο "Νέο Λύκειο" , το οποίο μετατρέπει το σχολείο σε ένα εργαλείο πρόωρης απόρριψης, με έναν εξεταστικό μαραθώνιο, με εξετάσεις Πανελλαδικού τύπου από τη Α' Λυκείου και με 50% των θεμάτων από την Τράπεζα θεμάτων. Ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η Παραπαιδεία και η οικονομική αφαίμαξη των γονέων.

Οι μαθητές αποφασίζουν με δημοκρατικές διαδικασίες και διεκδικούν το αυτονόητο, μέσα από διάφορες μορφές κινητοποιήσεων, με συνελεύσεις, πορείες, καταλήψεις, αποδεικνύοντας ότι ούτε θέλουν, ούτε πρόκειται να γίνουν τα πειραματόζωα της κυβέρνησης και δεν θα ανεχτούν το "Νέο Λύκειο" που ετοιμάζεται για αυτούς. Ο μοναδικός “υποκινητής” είναι η κυβερνητική πολιτική των μνημονίων και της λιτότητας και των δεσμεύσεων της Ε.Ε. που διαλύει το δημόσιο σχολείο, με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και τα τεράστια διδακτικά κενά.

Οι μαθητές αγωνίζονται για ένα σύγχρονο δημόσιο και δημοκρατικό σχολείο, το δικό τους Λύκειο καθολικής παιδείας, που θα διαμορφώνει ελεύθερες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες και όχι ημιμαθείς, στενά εξειδικευμένους, και “ελαστικούς” νέους.

Ο αγώνας των μαθητών πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας απέναντι στην τρομοκρατία, την φασιστική απειλή και την κρατική καταστολή που προσπαθεί να φιμώσει την νεολαία της χώρας μας. Η κυβέρνηση ποινικοποιεί και στοχοποιεί τους μαθητές με το νέο τιμωρητικό νόμο που εξήγγειλε και τον οποίο πρέπει να καταργήσει άμεσα.

Η Ένωση Γονέων Αιγάλεω καλεί την κυβέρνηση έστω και τώρα να πάρει πίσω τα μέτρα που έχει εξαγγείλει και δηλώνει ότι μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές θα αγωνιστεί για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής.

Ραντεβού στους αγώνες, το μέλλον ανήκει στα παιδιά μας!