ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες

 

Το σχολείο :

 Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Αιγάλεω ιδρύθηκε το 1994 και συστεγάζεται με το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω επί της οδού Μοσχονησίων 23 ( κοντά στην διασταύρωση Ιεράς Οδού και Θηβών ). Η πρόσβαση σ’ αυτό είναι εύκολη και γίνεται μέσω του Μετρό και λεωφορείων. Διαθέτει άνετες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο πληροφορικής με αναβαθμισμένους σύγχρονους Η/Υ και γρήγορη πρόσβαση στο internet , εργαστήριο φυσικής και χημείας, κλειστό γυμναστήριο, γραφείο καθηγητών και γραμματείας και άνετο αύλειο χώρο.

 

Καθηγητές – μαθητές – ωράριο λειτουργίας :

Υπάρχουν έμπειροι καθηγητές που παρακολουθούν τις εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας, επιμορφώνονται και έχουν διάθεση να διδάξουν όλα τα μαθήματα κατά τρόπο απόλυτα κατανοητό στην ευαίσθητη ομάδα των εργαζομένων μαθητών. Στο σχολείο φοιτούν μαθητές όλων των ηλικιών : ανήλικοι που εργάζονται βιοποριστικά ή διαθέτουν κάρτα ανεργίας ή ενήλικες χωρίς κανένα άλλο δικαιολογητικό. Το σχολείο λειτουργεί καθημερινά το τις 7:30 το απόγευμα έως τις 10:40 το βράδυ. Η διάρκεια φοίτησης στο Εσπερινό Λύκειο είναι 4 χρόνια.

 

Φοίτηση :

 Οι απόφοιτοι της Α’ τάξης Ημερησίου ΓΕΛ εγγράφονται στη Γ’ τάξη Εσπερινού ΓΕΛ και της Β’ τάξης Ημερησίου ΓΕΛ στην Δ’ τάξη Εσπερινού ΓΕΛ. Πτυχιούχοι ΤΕΣ και ΟΑΕΔ μπορούν να εγγραφούν στην Γ’ τάξη Εσπερινού ΓΕΛ. Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Αιγάλεω μετά από τις δύο τάξεις Α’ και Β’ , που θεωρούνται τάξεις προσαρμογής ακολουθούν στη Γ’ τάξη μία από τις κατευθύνσεις που υπάρχουν στο σχολείο.

Στην Δ’ τάξη οι μαθητές έχουν δύο επιλογές : Α. Να συμμετάσχουν σε πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο την είσοδό τους στα Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. καθ’ υπέρβαση με προνομιακό ποσοστό με λιγότερη ύλη από των Ημερησίων ΓΕΛ και με διαφορετικά θέματα. Β. Εφ’ όσον δεν επιθυμούν την πρόσβασή τους σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. μπορούν να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα ενδοσχολικά σε θέματα που ορίζονται από τους οικείους καθηγητές τους και να αποκτήσουν απολυτήριο Λυκείου απόλυτα ισότιμο με αντίστοιχο Ημερήσιου Λυκείου ( χρήσιμο για υπουργεία, τράπεζες, ΙΕΚ δημόσιες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις ). Σημειώνεται ότι οι μαθητές αυτοί έχουν το δικαίωμα να εξεταστούν και από το επόμενο σχολικό έτος στις πανελλαδικές εξετάσεις αν το επιθυμήσουν.

 

Δραστηριότητες :

 Στο σχολείο κάθε χρόνο εκπονούνται προγράμματα Περιβαλλοντικά, Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικά με μεγάλη συμμετοχή μαθητών. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους οι μαθητές μας παρακολουθούν θέατρο, κινηματογράφο και δίδονται διαλέξεις από ανθρώπους του πνεύματος, ενώ στο τέλος του σχολικού έτους παρουσιάζονται θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Μεγάλη επιτυχία έχουν επίσης και οι εκδρομές που διοργανώνονται στο εξωτερικό στα πλαίσια πολιτιστικών προγραμμάτων.

 

Στόχοι :

 Βασικός στόχος που τέθηκε από την ίδρυση του σχολείου ήταν και εξακολουθεί να είναι να δώσει σε όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για την επαγγελματική και την κοινωνική τους καταξίωση, Η μάθηση είναι δικαίωμα όλων και το σχολείο αυτό δημιουργήθηκε προκειμένου να ενταχθούν στη σχολική κοινότητα όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που για βιοποριστικούς κυρίως λόγους δεν μπόρεσαν στα νεανικά τους χρόνια να καθίσουν στα μαθητικά θρανία και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Πάνω απ’ όλα όμως εκείνο το οποίο επιδιώκεται στο Εσπερινό ΓΕΛ Αιγάλεω είναι η τόνωση της αυτοπεποίθησης των μαθητών και η καλλιέργεια της αυτοεκτίμησής τους.

 

Αναβολή στράτευσης :

Οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου δικαιούνται αναβολή στράτευσης λόγω σπουδών καθόλη τη διάρκεια της φοίτησής τους.

 

Εγγραφές :

 Οι εγγραφές γίνονται από τις 20 μέχρι τις 30 Ιουνίου. Επίσης από την 1 έως και 11 Σεπτεμβρίου Επίσης έως 31 Μαρτίου του επόμενου σχολικού έτους επιτρέπονται οι μετεγγραφές.

 

Πληροφορίες : 2105982996 ( καθημερινά από 7:30 μμ. μέχρι 9:30 μμ. )

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.