xifaskia

 

ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΗ Η ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΑΙΓΑΛΕΩ

& ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ!!!

Όλα τα χρυσά μετάλλια κατέκτησε η ξιφασκία του ΑΙΓΑΛΕΩ στο ξίφος ασκήσεως στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α  9 & 10 Μαΐου επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά την κυριαρχία της στο άθλημα της ξιφασκίας την τελευταία 15ετία!!

Εκτός από τα 4 χρυσά, το ΑΙΓΑΛΕΩ κατέκτησε και 2 χάλκινα μετάλλια με τις: ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ στο ατομικό και την ομάδα της Λ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ (ΔΕΣΥΛΛΑ-ΠΑΝΤΕΛΗ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗ) στο ομαδικό.

 Ιδιαίτερα φέτος ήταν πολύ σημαντική χρονιά για τον σύλλογο της πόλης μας, γιατί με τα 2 ομαδικά πρωταθλήματα που κατέκτησε συμπλήρωσε 90 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ σ’ όλες τις κατηγορίες από το 1992!! Η επιτυχία αυτή της ξιφασκίας του ΑΙΓΑΛΕΩ οφείλεται κατά κύριο λόγο, στην Ομοσπονδιακή Προπονήτρια κα ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ, η οποία συνεργάζεται με τον τοπικό σύλλογο, στους αθλητές και αθλήτριες που όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το άθλημα και εμπιστεύτηκαν την κα ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ, καθώς και στους συνεργαζόμενους κατά περιόδους προπονητές.

 Αξίζει να τονιστεί ότι πολλές δεκάδες αθλητές του Συλλόγου έχουν εκμεταλλευτεί των bonus που έχουν πάρει από την ξιφασκία του ΑΙΓΑΛΕΩ και έχουν εισαχθεί σε σχολές των Α.Ε.Ι!!

 Στα ατομικά των Ανδρών ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ για 2η συνεχόμενη χρονιά στέφτηκε Πρωταθλητής Ελλάδος νικώντας στο τελικό τον αθλητή του Μ. Αλέξανδρου Κορδελιού Τελιπορανίδη Παναγιώτη με 15-7. Θέση στη τελική 8άδα του αγωνίσματος κατέκτησε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ (7ος), ο οποίος έχασε στις λεπτομέρειες την είσοδο του στα μετάλλια. Πολύ καλή η παρουσία και των υπόλοιπων αθλητών μας οι οποίοι κατέκτησαν τις ακόλουθες θέσεις: 9ος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΥΤΑΝΑΚΗΣ, 10ος ΡΑΦΑΗΛ ΣΟΥΛΙΟΣ, 16ος ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΣ-ΡΙΖΟΣ, 18ος ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ, 20ος ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ.

 

xifaskia1

 

 Στα ομαδικά ο Α.Ο. Ξ.ΑΙΓΑΛΕΩ με τους ΚΟΝΤΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ-ΚΑΥΤΑΝΑΚΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ-ΣΟΥΛΙΟ δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης της κυριαρχίας του σε κανένα σύλλογο κατακτώντας με χαρακτηριστική άνεση το χρυσό μετάλλιο νικώντας στο τελικό την ομάδα της Φλώρινας με 45-27. Η Λ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ με τους : ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ-ΤΟΥΡΛΟΜΟΥΣΗ-ΠΑΡΑΣΚΑΚΗ κατέκτησε την 9η θέση.

 Στο ατομικό των Γυναικών ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ αναδείχθηκε η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΝΤΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ.

 Εξαιρετική και η παρουσία και των υπόλοιπων αθλητριών, με τις...: ΜΑΡΙΑ ΧΑΛΔΑΙΟΥ (5η) και ΜΑΡΙΑ ΠΛΙΩΤΑ (8η) να μπαίνουν στη τελική 8άδα, αλλά και των...: ΕΜΜΥ ΠΑΝΤΕΛΗ (11η), ΜΑΡΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ (13η) και ΔΑΝΑΗ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗ (19η).

 Και στα ομαδικά των Γυναικών η παρουσία των συλλόγων μας ήταν επιβλητική με τον Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΑΛΕΩ (ΚΟΝΤΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ-ΧΑΛΔΑΙΟΥ-ΠΛΙΩΤΑ) να ανακηρύσσετε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ομάδα και την Λ.Ο. ΑΙΓΑΛΕΩ (ΔΕΣΥΛΛΑ ΠΑΝΤΕΛΗ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΚΗ) να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

 Το Δ.Σ του Συλλόγου συγχαίρει όλους τους αθλητές μας που πήραν μέρος στους αγώνες και ανέδειξαν την ξιφασκία του ΑΙΓΑΛΕΩ πρώτο σύλλογο στο ξίφος ασκήσεως καθώς και τους προπονητές ΚΟΝΤΟΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ και ΚΑΥΤΑΝΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.