Ο ΚΡΟΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 23 ΧΡΟΝΙΑ

 

 

 

 

(ΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΥ)!

 

KROEX

 

 

 

Συνεχίζουμε τις… βόλτες στο ένδοξο παρελθόν του ερασιτεχνικού Αιγαλιώτικου – Αθηναϊκού ποδοσφαίρου, και αυτή την φορά το φωτογραφικό «διαμάντι» από το αρχείο του συμπολίτη μας Γιάννη Ραπτόπουλου, αφορά μια ομάδα, η οποία δεν υπάρχει πλέον στον… χάρτη, του Κρόνου Αιγάλεω, ο οποίος εδώ και δύο σεζόν συνεχίζει την πορεία του ως «Λύκοι Χαϊδαρίου»!

Η φωτογραφία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γιάννη Ραπτόπουλου, είναι από την σεζόν 1997-1998.

Ακολουθεί η φωτογραφία της ομάδας, ένα ιστορικό του Κρόνου Αιγάλεω (πρώην ΚΡΟΤΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ), όπως και ένα σύντομο σημείωμα για την πορεία του Γιάννη Ραπτόπουλου, στο ερασιτεχνικό χώρο του ποδοσφαίρου.

 

 

KRONMES

 

 

ΑΝΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Χούλης Ιωαν., Βεληβασάκης, Λιακόπουλος, Μπεκρής, Μπιλίκας, Ζαχαρίου, Τσολάκης, Πίττας, Πετρόπουλος (προπονητής)

 

ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ (από αριστερά): Αλεξανδρόπουλος, Ραπτόπουλος, Κουκάκης, Αυλωνίτης, Τσαχτσίρης, Χούλης Γεωργ., Βαμβακίδης, Γεωργίου.

 

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

Ο σύλλογος είχε χρώματα το πορτοκαλί και το μαύρο, με έδρα στο Δημοτικό γήπεδο Ορυζομύλων Αιγάλεω. Ιδρύθηκε ανεπίσημα το 1953 και το 1955 πέρασε από την έγκριση του Πρωτοδικείου με την ονομασία «Κρότος Αιγάλεω». Τελικά μετονομάστηκε σε «Κρόνος» και ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, από το 1959.

Όμως το 1967 υποχρεώθηκε σε αναγκαστική συγχώνευση με τον «Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αγίου Σάββα» για τη δημιουργία του «Διαγόρα Αιγάλεω».

Το 1985 επανιδρύθηκε και το 1991 απορρόφησε τη «Θύελλα Άνω Λιοσίων», αγωνιζόμενος έκτοτε σαν «Α.Ο. Κρόνος Αιγάλεω» στην Γ΄ τοπική κατηγορία Αθηνών. Το καλοκαίρι του 2018 μετέφερε την έδρα του στο γειτονικό Χαϊδάρι και μετονομάστηκε σε «Α.Ε. Λύκοι Χαϊδαρίου», με το νέο σωματείο να τον αντικαθιστά στα πρωταθλήματα ΕΠΣΑ.

 

 

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

RAPESOT

 

 

Ο γεννημένος και μεγαλωμένος στο Αιγάλεω, μόνιμος κάτοικος Χαϊδαρίου πλέον (συνεχίζει, όμως, να εργάζεται στην πόλη μας), Γιάννης Ραπτόπουλος, διανύει φέτος, την σεζόν 2019-2020, την 26η παρουσία του (!!!) σε επίσημα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος, έχει παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας, μπροστά από την άμυνα προς το κέντρο, αλλά και πίσω, δηλαδή όταν χρειάστηκε αναγκαστικά, φόρεσε και τα… γάντια του τερματοφύλακα!

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος, από το 1994 έως το 2001 έπαιξε στον Κρόνο Αιγάλεω, μετά ως το 2003 φόρεσε την φανέλα της Δύναμης Κορυδαλλού, ακολούθησε η σεζόν 2003-2004 στον Θρίαμβο Χαϊδαρίου, η περίοδος 2004-2005 στην Ανθούπολη, δύο (2) χρόνια στον Ιπποκκράτη, πέρασμα από τον ιστορικό Ήφαιστο Περιστερίου την σεζόν 2007-2008, συνέχισε για δύο (2) περιόδους στην Ιεράπολη, το 2010-2011 έπαιξε στον Πανφαληρικό, μετά στον Ήφαιστο Νικαίας, το 2012 επέστρεψε στην Ανθούπολη, ενώ από το 2013 έως το 2016 ήταν βασικό στέλεχος της Ιεράπολης. Το 2017 βρέθηκε στον Ηρακλή Νικαίας, ακολούθησαν οι Άγιοι Ανάργυροι Ελευσίνας (ΕΠΣΔΑ), το Πέραμα, ο Ποσειδών Χατζηκυριακείου και συνεχίζει!

 

 

MAKRAPTOK