ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ…

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ!

ARXPALL

 

 

Μπορεί πλέον στην πόλη μας το Αιγάλεω, να μην υφίσταται η επίσημη ποδοσφαιρική ομάδα του Κρόνου Αιγάλεω, που υπέστειλε την λειτουργία της το καλοκαίρι του 2018, και με την καταστατική διαδικασία, μετονομάσθηκε σε “ΑΕ Λύκοι Χαϊδαρίου”, αλλά ακόμη υπάρχουν οι παλαίμαχοι της ομάδας, που διατηρούν ζωντανή αυτή την ιστορία του σωματείου.

Ο σύλλογος είχε χρώματα το πορτοκαλί και το μαύρο, με έδρα στο Δημοτικό γήπεδο Ορυζομύλων Αιγάλεω. Ιδρύθηκε ανεπίσημα το 1953 και το 1955 πέρασε από την έγκριση του Πρωτοδικείου με την ονομασία «Κρότος Αιγάλεω». Τελικά μετονομάστηκε σε «Κρόνος» και ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, από το 1959.

Όμως το 1967 υποχρεώθηκε σε αναγκαστική συγχώνευση με τον «Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αγίου Σάββα» για τη δημιουργία του «Διαγόρα Αιγάλεω».

Το 1985 επανιδρύθηκε και το 1991 απορρόφησε τη «Θύελλα Άνω Λιοσίων», αγωνιζόμενος έκτοτε σαν «Α.Ο. Κρόνος Αιγάλεω» στην Γ΄ τοπική κατηγορία Αθηνών. Το καλοκαίρι του 2018 μετέφερε την έδρα του στο γειτονικό Χαϊδάρι και μετονομάστηκε σε «Α.Ε. Λύκοι Χαϊδαρίου», με το νέο σωματείο να τον «αντικαθιστά» στα πρωταθλήματα ΕΠΣΑ.

Σήμερα, Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, δημοσιεύουμε παλαιότερη φωτογραφία των βετεράνων του Κρόνου Αιγάλεω (χρονικά η εικόνα, “οριοθετείται” 10 με 15 χρόνια πριν), οι οποίοι όπως αναφέραμε ακόμη συνεχίζουν να δίνουν ματς, κρατώντας ζωντανή αυτήν την ιστορία του σωματείου, που επίσημα ολοκληρώθηκε το 2018.

 

* Τα ονόματα των εικονιζόμενων, που παραθέτουμε, είναι από δημοσίευμα της εποχής

 

 

vetmesskr

 

 

FOINIK