ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΪΔΑΡΙΩΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗ

ΔΟΥΚΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΧΙΟ!

 

 

 

 

 

 

DOUKO 6

 

Μεγάλη και ιδιαίτερη επιτυχία για τον συμπολίτη μας Κωνσταντίνο Δουκόπουλο, που αναδείχθηκε πρώτος σε κολυμβητικό αγώνα στην Χίο.

Ο 15χρονος Χαϊδαριώτης κολυμβητής σε αγώνα, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Ελάτα Χίου, τιμώντας την ανακομιδή των λειψάνων του τοπικού πολιούχου Αγίου Στέφανου, ήρθε πρώτος σε διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης.

Ο Κωνσταντίνος, που μόλις τελείωσε την Γ' τάξη στο 5ο γυμνάσιο Χαϊδαρίου και θα συνεχίσει τη μαθητική του θητεία στο 4ο λύκειο Χαϊδαρίου, κάνει διακοπές στο νησί και μόλις έμαθε για τον αγώνα έτρεξε να λάβει μέρος, καθώς το ελεύθερο κολύμπι στις αποστάσεις είναι του στυλ του.
Η συμμετοχή των κολυμβητών, που τόλμησαν να καλύψουν την θαλάσσια διαδρομή Αγίας Ειρήνης – Αγίου Στέφανου, ήταν μεγάλη και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η απόσταση που κλήθηκαν να καλύψουν οι κολυμβητές ήταν πάνω από ένα μίλι.

Ο εορτασμός του Αγίου Στέφανου αποτελεί το μεγαλύτερο πανηγύρι για την Ελάτα και το νησί. Οι Λατούσοι με ευλάβεια μετέφεραν την εικόνα του Αγίου Στέφανου στο νησί και στη συνέχεια ακολούθησε Εσπερινός και γλέντι μέχρι το πρωί με την ορχήστρα του Βαρκάρη. Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Νότης Μηταράκης και ο Αντιδήμαρχος Αποστόλης Τζιώνης.

 

 

DOUKO 1

 

 

DOUKO 2

 

 

DOUKO 3

 

 

DOUKO 5

 

 

DOUKO 4