Ο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ COVID-19!

ASTINTER

 

 

Μέχρι τις αρχές Μαρτίου 2020 είχαμε συνηθίσει το ποδόσφαιρο να παίζεται στα γήπεδα, αλλά μάλλον υπολογίζαμε χωρίς τον… ξενοδόχο, δηλαδή την έκτακτη κατάσταση, που μας έφερε η πανδημία του COVID-19, ένα γεγονός, που ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα σε όλο τον πλανήτη τούδε και στο εξής! Μέχρι να καταλαγιάσει ο κορωνοϊός… εφόσον μπορέσει να ελεγχθεί ιατρικά, ήδη έχουμε αλλάξει – βίαια – συνήθειες και τρόπους προσαρμογής, όσο αφορά την καθημερινότητα μας.

Στην λαίλαπα αυτή, προφανώς δεν γλύτωσε ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και επί το ειδικότερο, ο νευραλγικός τομέας των ποδοσφαιρικών ακαδημιών, όπου εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά ανά την χώρα, έβρισκαν υγιή διέξοδο και αθλητική διαπαιδαγώγηση.

Οι δυσκολίες, όμως, μπορεί να ανατρέπουν, αλλά πάντα έχουν την απαιτούμενη… αντίδραση, εφόσον θες να κρατήσεις την ανθρώπινη επαφή, «ζωντανή».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι οργανωμένες ακαδημίες ποδοσφαίρου του Αστέρα Χαϊδαρίου, από το ξεκίνημα του λοκ-ντάουν στις αρχές Νοεμβρίου, «μετέφεραν» την τεχνογνωσία τους πιο πέρα από το αγωνιστικό τερέν, λειτουργώντας πλέον και διαδικτυακά, έτσι ώστε να μην χαθεί η επαφή της ομάδας και των νεαρών αθλητών, στοχεύοντας και λίγο παραπάνω, δηλαδή στην διαπαιδαγώγηση – που τόσο έχει ανάγκη η νεολαία – που εμπεριέχει ψυχαγωγία, διασκέδαση, αλλά και εξέλιξη.

Τακτικές λοιπόν διαδικτυακές προπονήσεις για τους αθλητές των ακαδημιών του Αστέρα Χαϊδαρίου μέσω της πλατφόρμας Cisco WebEx Meeting, που σε αυτό το διάστημα από τις αρχές Νοεμβρίου, έλαβαν μαζικά μέρος σε αυτήν την διαδικασία, και έτσι και έστω, έδειξαν να το ευχαριστιούνται.

Μέσω σύνδεσης από κινητά, tablet, laptop, και σταθερών υπολογιστών, οι αθλητές του Αστέρα Χαϊδαρίου και των τμημάτων Κ6-8, Κ10, Κ12, Κ15, Κ17, είχαν και έχουν διαδικτυακές συναντήσεις – προπονήσεις με τους προπονητές τους.

«Σίγουρα η όλη κατάσταση λόγω της πανδημίας, με το πάγωμα προπονήσεων και αγώνων αποτελεί, επιτρέψτε μου την έκφραση, μία οδυνηρή εξέλιξη για τον χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικά των ακαδημιών, αλλά σε τέτοια περίοδο εκτάκτου ανάγκης, όλοι τηρούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες, προκειμένου να διαφυλαχθεί το υπέρτατο αγαθό, που είναι η ανθρώπινη ζωή, όπως επίσης και να διαφυλαχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας», τόνισε ο Τεχνικός Διευθυντής των ακαδημιών του Αστέρα Χαϊδαρίου κ. Χρήστος Γιώτης και πρόσθεσε:
«Μπορεί το λοκ-νταουν να άλλαξε βίαια την καθημερινότητα μας και ειδικά την αθλητική δραστηριότητα των νέων παιδιών σε όλη την επικράτεια, μπορεί σε πρώτη φάση να βάρυνε την ψυχολογία μας, αλλά ο ίδιος ο αθλητισμός και εν προκειμένω το ποδόσφαιρο, μας βοηθά, όταν ακόμη και το σκορ είναι εις βάρος μας, να ισορροπούμε και να αντιδρούμε. Το ίδιο το ποδόσφαιρο δηλαδή μας μαθαίνει, όπως διδάσκουμε και στα παιδιά των ακαδημιών μας, την ελπίδα, την μαχητικότητα και την αισιόδοξη στάση, για να ανατρέψουμε το σκορ…
Απέναντι, λοιπόν, σε αυτή την πανδημία, οι ακαδημίες του Αστέρα Χαϊδαρίου, που έχω την τιμή να διευθύνω, έχουν πάντα τρόπο αντίδρασης, σεβόμενοι την σχέση αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης, που έχουμε χτίσει με τους νεαρούς αθλητές μας και τους κηδεμόνες τους. Όχι, ο covid-19, δεν θα μας νικήσει, ούτε υγειονομικά, ούτε ψυχολογικά, ούτε πρακτικά. Ως ελάχιστο λοιπόν δείγμα αντίδραση μας, με στόχο να είμαστε δίπλα στα παιδιά των ακαδημιών μας, προκειμένου να κρατήσουμε ζωντανή την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία, είναι και η διαδικασία με τις διαδικτυακές προπονήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για την επόμενη μέρα και αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθούμε αληθινά να περάσουμε στα νέα παιδιά των ακαδημιών μας, ότι ακόμη και εν μέσω δυσκολιών, η επαφή μας θα παραμείνει άσβεστη έως την ώρα, που θα βρεθούμε όλοι μαζί στον φυσικό χώρο μας το γήπεδο. Λίγο υπομονή με προσοχή στην καθημερινότητα μας, προκειμένου να επιστρέψουμε υγιείς και ακόμη πιο δυνατοί στα γήπεδα».

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ:

 

Τηλ.: 6973 646566 / 6942 865475

 

 

ASTERASTIFd

 

 

MAKETJCB