ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ: «…ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ

ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»

DINAMIN

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Βαγγέλης Ντηνιακός αναφέρει σε σχετικό μήνυμα του, που δημοσιοποιήθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Μαρτίου 2020:

«Η πρωτόγνωρη κρίση που βιώνουμε δοκιμάζει τις αντοχές και τα όρια όλων. Οι ειδικοί επιστήμονες παγκοσμίως συμφωνούν ότι τα μέτρα περιορισμού της συνάθροισης ανθρώπων είναι απολύτως απαραίτητα για να επιτύχουμε την μικρότερη εφικτή διάδοση του νέου κορωνοϊού.

Κάποια από αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να επιβληθούν υποχρεωτικά αλλά στηρίζονται στην ατομική ευθύνη του καθενός. Είναι, όμως, καθήκον του Δήμου να επισημάνει το σωστό και να καλέσει όλους να το εφαρμόσουν.

Συνίσταται λοιπόν η κατά το δυνατόν αποφυγή της παρουσίας μας σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους όπου συγκεντρώνονται άνθρωποι και ιδιαίτερα πιο ηλικιωμένοι συμπολίτες μας.

Απευθύνουμε έκκληση στους ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφετεριών κλπ. να απομακρύνουν μεταξύ τους τα τραπεζοκαθίσματα στις επιχειρήσεις τους.

Ο Δήμος θα κλείσει από σήμερα όλες τις παιδικές χαρές. Για όσες αυτό δεν είναι πρακτικά δυνατό ζητάμε από τους γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να τις επισκέπτονται.

Ο Δήμος θεωρεί ότι όλες οι Αθλητικές ομοσπονδίες έχουν ευθύνη να αναστείλουν την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και διοργανώσεων. Στις περιπτώσεις που δεν έχει συμβεί αυτό ο Δήμος δεν μπορεί να αποκλείσει τις ομάδες από τους αθλητικούς χώρους, αλλά οπωσδήποτε θα τηρηθεί ο κανόνας της διεξαγωγής αγώνων και προπονήσεων κεκλεισμένων των θυρών. Εφόσον παρατηρηθεί στην πράξη παραβίαση αυτής της στοιχειώδους προφύλαξης, ο Δήμος θα κλείνει τον αθλητικό χώρο ανεξαρτήτως της διεξαγωγής του πρωταθλήματος.

Η προσέλευση σε πολιτικούς γάμους, που τελούνται στο Δημαρχείο θα περιοριστεί στο όριο των 30 ατόμων αυστηρά.

Ως γνωστό από πλευράς του Δήμου Χαϊδαρίου έχουν κλείσει τα ΚΑΠΗ, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, τα Τμήματα Αθλητισμού και Πολιτισμού, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, το Έρεισμα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και έχει ανασταλεί κάθε δημόσια εκδήλωση.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στους εργαζόμενους του Δήμου που διατηρούν ενεργές τις κρίσιμες για την πόλη μας λειτουργίες (καθαριότητα, έκδοση απαραίτητων πιστοποιητικών, βασικές συντηρήσεις υποδομών, βασικές προνοιακές λειτουργίες).

Θα ήθελα, τέλος, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, να απευθυνθώ στα παιδιά και τους γονείς της πόλης μας.

Αγαπητά παιδιά, σας ζητώ να παραμένετε στο σπίτι και να αποφεύγετε μαζικές συναθροίσεις. Προστατέψτε τους μεγαλύτερους ανθρώπους από μια πιθανή έκθεση που μπορεί να επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την υγεία τους. Προστατέψτε τους γονείς σας, προστατέψτε τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας.

Αγαπητοί γονείς, σας ζητώ να μιλήσετε στα παιδιά, να τους εξηγήσετε τι ακριβώς συμβαίνει, τους κινδύνους που υπάρχουν για τη δημόσια υγεία αλλά και την ανάγκη να παραμένουν στο σπίτι.

Με αίσθημα συλλογικής ευθύνης, αλλά και προσωπικής υπευθυνότητας του καθενός, μαζί μπορούμε ως κοινωνία να βγούμε νικητές από αυτή την κρίση».

 

 

 

YESSNEW