ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

 

 

 

 

 

THRANIA

 

 


Εκ μέρους της δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου θέλουμε να ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία στους μαθητές και τις μαθήτριες που από σήμερα διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 με στόχο την εισαγωγή τους στα Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. 
Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, αφού από τα ίδια θρανία περάσαμε όλοι μας αλλά και σαν γονείς, ότι για να φτάσετε μέχρι εδώ διανύσατε μια δύσκολη και απαιτητική διαδρομή μέσα από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που είναι δομημένο έτσι ώστε να μισομορφώνει και να εξοντώνει. Αυτό το σύστημα εκπαίδευσης σας ανάγκασε να τρέχετε όλη μέρα στα φροντιστήρια για να υπερειδικευτείτε σε 4-5 μαθήματα, γεγονός που αφήνει τον τεράστιο όγκο της γνώσης που έπρεπε να αποκτήσετε εκτός διδακτικού έργου. Αυτή η προβληματική κατάσταση του σημερινού σχολείου κάνει την προσπάθεια τη δική σας και των γονιών σας, που έβαλαν «βαθιά το χέρι στην τσέπη» για να βοηθήσουν, ακόμα πιο αξιέπαινη! Η αληθινή ολόπλευρη μόρφωση του ανθρώπου είναι το βασικό εφόδιο για το μέλλον των παιδιών μας. Η γνώση αποτελεί δύναμη για τον άνθρωπο ώστε να κατανοεί την εξέλιξη της κοινωνίας. Να την κατανοεί για να μπορεί να την αλλάζει μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες με κριτήριο τις ανάγκες του.
Αγαπητοί μαθητές,
Η γνώση δε χωρά στα καλούπια των διαγωνισμών, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν χαμένοι. Χαμένος, βγαίνει μόνο εκείνος που συμβιβάζεται με τα προβλήματα που γεννά η ζωή, εκείνος που γυρίζει την πλάτη στους αγώνες. Πολλοί θα σας πουν ότι οι Πανελλαδικές είναι η πιο σπουδαία μάχη, αλλά η αλήθεια είναι ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα έχετε όλη τη ζωή μπροστά σας, τα μεγάλα σταυροδρόμια στη ζωή δεν ξεκίνησαν ακόμα, αλλά όταν τα συναντήσετε πρέπει να είστε έτοιμη να διαλέξετε το σωστό μονοπάτι. Καλή επιτυχία σε όλους σας, να έχετε υγεία και καλή πρόοδο σε ότι κι αν ακολουθήσετε!

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ