Ο ΧΑΪΔΑΡΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ

 

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

MAUR

 

 

Μεγάλη επιτυχία, τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε εθνικό, για τον χαϊδαριώτη νεαρό ποδοσφαιριστή Παύλο Μαυρουδή, ο οποίος ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδος Παίδων (U17 – γενν. 2001), που την περασμένη εβδομάδα κατέκτησε την 1η θέση και το κύπελλο του 18ου τουρνουά Aegean Cup 2017, διοργάνωση που έγινε στην Τουρκία και το εθνικό μας συγκρότημα στον τελικό επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι της «οικοδέσποινας» Τουρκίας. Στην κανονική του διάρκεια ο αγώνας είχε λήξει ισόπαλος χωρίς σκορ (0-0). Ο Παύλος Μαυρουδής να σημειώσουμε ότι έπαιξε καθ’ όλη την διάρκεια του τελικού της διοργάνωσης, στην οποία έλαβαν μέρος ακόμη τα αντιπροσωπευτικά τμήματα από την Ουκρανία, το Μαυροβούνιο, το Κόσοβο και την Σλοβακία.
Ο Χαϊδαριώτης Παύλος Μαυρουδής, έχει γεννηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2001 και τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο τα έκανε στις ακαδημίες της Μόναχο 1860 στην Γερμανία, όπου ζούσε για ένα διάστημα με την οικογένεια του. Με την επιστροφή της οικογένειας Μαυρουδή στην χώρα μας και την μόνιμη εγκατάσταση της στο Χαϊδάρι, ο μικρός Παύλος από το 2010 εντάχθηκε στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Παναθηναϊκού και αυτή την περίοδο είναι ο αρχηγός του τμήματος Κ16 των τριφυλλοφόρων, όπου έχει ως προπονητή την παλιά μεγάλη μορφή των πρασίνων, τον Κώστα Φρατζέσκο.
Ο Μαυρουδής, που αγωνίζεται στον άξονα και με την ίδια ευχέρεια, τόσο ως αμυντικό χαφ, όσο και ως επιτελικός μέσος, κάνει πολύ σπουδαίες εμφανίσεις, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, στα αντίστοιχα εθνικά πρωταθλήματα της ηλικίας του, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους αρμόδιους των εθνικών ομάδων. Έπειτα από τις κλήσεις του στις μικρότερες εθνικές ομάδες τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε και η σειρά του παλιού παίκτη του ΠΑΟΚ και προπονητή της Εθνικής Παίδων, κ. Βασίλη Γεωργόπουλου, ο οποίος τον κάλεσε στο αντίστοιχο τμήμα και ο χαϊδαριώτης παίκτης πήρε το «βάπτισμα του πυρός» με το τουρνουά στην Τουρκία, όπου όπως αναφέραμε, ήταν βασικό στέλεχος και παράλληλα πανηγύρισε την κατάκτηση της 1ης θέσης στην διοργάνωση.
Ο ίδιος παραμένει μετριόφρων και σοβαρός λέγοντας ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια του για περαιτέρω εξέλιξη.
Οι συμμαθητές του πάντως στην Α΄ τάξη του 3ου Λυκείου Χαϊδαρίου, την Δευτέρα που πέρασε και επιστρέφοντας στα θρανία μετά το ταξίδι στην Τουρκία, του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή για την επιτυχία του. Ο Παύλος, ο οποίος παρά το βαρύ καθημερινό του πρόγραμμα, είναι εξίσου καλός και στις μαθητικές του επιδόσεις, πέρα από τον σκληρό ρυθμό των προπονήσεων έπεσε και πάλι με τα μούτρα στο διάβασμα, όπου και σε αυτόν τον τομέα της ζωής του, θέλει να είναι πρωταγωνιστής.
Να σημειώσουμε ότι ο 16χρονος συμπολίτης μας, ήταν μαθητής του 8ου Δημοτικού σχολείου Χαϊδαρίου, συνέχισε στο 6ο Γυμνάσιο της πόλης μας και από φέτος είναι στο 3ο Λύκειο.

 

MAUR1

 

Η Εθνική Παίδων όπως παρατάχθηκε στον τελικό με την Τουρκία. Ο Παύλος Μαυρουδής στην κάτω σειρά, πρώτος από αριστερά.

 

MAUR2

 

MAUR3

 

 

MAUR4