Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ» ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ!

 

KARXIKI

 

Τη στιγμή όπου η κρίση χτυπάει… κόκκινο εξαθλιώνοντας όλες τις κοινωνικές τάξεις, η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» έρχεται να προσφέρει ζεστασιά, ανθρωπιά, αλληλεγγύη και ένα πιάτο φαϊ στον συνάνθρωπο, με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να υπάρξουν στο μέλλον και άλλες παρόμοιες δράσεις, εφόσον η γενικότερη κατάσταση στην χώρα μας δεν καλυτερεύσει. Η πείνα, η φτώχεια, η ένδεια και η εξαθλίωση έχει χτυπήσει και την πόλη μας, με την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος Άνθρωπος» να έχει κάνει αισθητή την παρουσία της, τους 10 τελευταίους μήνες! Κάθε Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ηρώων επί της Στρ. Καραϊσκάκη, εθελοντές του εγχειρήματος προσφέρουν φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη. Να σημειώσουμε ότι προϊόντα για την παραγωγή του γεύματος προσφέρουν επιχειρηματίες της πόλης μας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αυτή την δράση, ενώ όλο και περισσότεροι ανταποκρίνονται σε αυτό το αίτημα.
Κάθε εβδομάδα μεγαλώνει ο αριθμός των ατόμων που δίνει λαμβάνει δωρεάν φαγητό, γεγονός που
μάλλον οδηγεί τους εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας «Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ», να προσανατολίζονται προκειμένου να ορίσουν και δεύτερη μέρα μέσα στην εβδομάδα, όπου θα παρέχουν δωρεάν γεύμα.
Εμπνευστής του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, ο οποίος το έχει θέσει σε εφαρμογή από το 2011. Ψυχή, όμως, αυτής της προσπάθειας στην πόλη μας το Χαϊδάρι, είναι ο συμπολίτης μας Φώτης Δημήτρουλας, ο οποίος μαζί με άλλους συνεργάτες του – εθελοντές, δίνουν πραγματικό αγώνα προκειμένου η κοινωνία μας να σταθεί αλληλέγγυα απέναντι σε άπορους και ευπαθείς ομάδες.
«Αυτό που κάνουμε, δεν είναι ούτε συσσίτια, ούτε φιλανθρωπία, ούτε ελεημοσύνη με τη σημερινή έννοια των λέξεων, αλλά το εγχείρημά μας γίνεται με φόντο την αλληλεγγύη, τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο χωρίς κανένα όφελος», τονίζει στην εφημερίδα μας ο Φώτης Δημήτρουλας, ο οποίος ανέφερε επίσης: «Το 80% των ατόμων που μετέχουν, είναι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν βιοποριστικά και τεράστια οικονομικά προβλήματα. Εμείς δεν εξετάζουμε ούτε χρώμα, ούτε θρησκεία. Αυτό που θέλουμε, είναι να προσφέρουμε φαγητό σ’ όλους και να αισθανθούμε περισσότερο άνθρωποι μεταξύ μας».
 WWW.oallosanthroposblogspot.com

 

K1

 

K14

 

K2

 

K3

 

K4

 

K5

 

K6

 

K7

 

K8

 

 K9

 

K10

 

K11

 

K12

 

K13

 

K14

 

KARXIKI