ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΣΥΔΑΠ

PESEX

 

 

Το πρόωρο κύμα καύσωνα, αλλά και η πρώτη πυρκαγιά (στις 12 Μαίου), που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στα όρια Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας, κινητοποίησε τον ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθηνών – Πειραιά), και από χθες Πέμπτη 14 Μαίου 2020, όπως είχε ανακοινώσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, εφαρμόζει έκτακτα μέτρα πυρασφάλειας όπως, κινητά περίπολα, κοπή χόρτων σε ευαίσθητες περιοχές, αποκατάσταση της βατότητας δασικών δρόμων, πλήρωση δεξαμενών κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό είναι και προγραμματισμένη σύσκεψη πυρασφάλειας για το Όρος Αιγάλεω, όπου θα συμμετέχουν οι όμοροι Δήμοι, οι Αντιπεριφέρειες Πειραιά και Δυτικής Αθήνας, κρατικές αρχές και εθελοντές.

Να σημειώσουμε ότι ο ΠΕΣΥΔΑΠ από το 2002 και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει κάθε χρόνο το κύριο βάρος της πρόληψης δασικών πυρκαγιών στο Όρος Αιγάλεω. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης ο ΠΕΣΥΔΑΠ συνεργάζεται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εκτελεί έργα διάνοιξης δασικών δρόμων από κατολισθήσεις και αυθαίρετες απορρίψεις αποβλήτων, προχωρά σε εκτεταμένους καθαρισμούς και αποψιλώσεις, δημιουργεί πυροφυλάκια, χρησιμοποιεί εποχούμενη και στατική φύλαξη σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, επισκευάζει – τοποθετεί – γεμίζει δεξαμενές πυρόσβεσης, ενεργοποιεί δίκτυο ασύρματης επικοινωνίας, προσλαμβάνει και εκπαιδεύει, με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής, εποχικούς πυροφύλακες, συνεργάζεται με εθελοντικές οργανώσεις, συντονίζει τη δράση των δήμων - μελών του που έχουν απ’ ευθείας πρόσβαση στο όρος Αιγάλεω.

 

 

AGFA