…ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΟΥΡΔΟΜΙΧΑΛΗ!

ARXGOUD

 

 

Πριν από λίγη ώρα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, ο παλαιότερος της πόλης μας (και Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ), κ. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό FB, μακροσκελές κείμενο εν είδει διαγγέλματος, σχετικά με την δρώμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο και την παράταξη «Πολίτες στον Κορυδαλλό».

Αναφέρει σχετικά: «Η παράταξη μας «Πολίτες για τον Κορυδαλλό».

Φίλες και φίλοι, η παράταξη μας, όπως κάθε δημοκρατική παράταξη οφείλει να πράττει και να λειτουργεί θεσμικά και συλλογικά.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι μας, όσοι αποφάσισαν μετά τις εκλογές να συνεχίσουν με συνέπεια τον αγώνα για τον Κορυδαλλό, μαζί με τα λαϊκά μας μέλη, είναι πάντα παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο, στον Αθλητικό Οργανισμό, στις Σχολικές Επιτροπές, στην Επιτροπή Διαβούλευσης, στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά και όπου υπάρχει συλλογική λειτουργία και δράση.

Παρεμβαίνουμε αποφασιστικά και όσες φορές χρειαστεί να υπερασπιστούμε το έργο της παράταξης αλλά και την προσωπικότητα του ιδρυτή της, πρώην δημάρχου Στ. Κασιμάτη.

Τα διάφορα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες, τίθενται εκ μέρους μας στο Δημοτικό Συμβούλιο και όπου αλλού είναι χρήσιμο και αναγκαίο, αφού πρώτα έχουν συζητηθεί στη Δημοτική μας Ομάδα και έχουμε συμφωνήσει ποιο από τα μέλη της θα κάνει τη σχετική εισήγηση.

Πάντα, το τονίζω πάντα, πριν από κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με γραπτή πρόσκληση μου (SMS) καλούνται όλα τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας χωρίς καμία εξαίρεση, για συζήτηση πάνω στα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς και για άλλα σοβαρά θέματα όπως π.χ. η εκδήλωση κοπής της πίτας που έγινε πριν λίγες μέρες και η επιτυχία της ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Είναι προφανές ότι όποιος από τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας επιλέγει να μη προσέρχεται στις συνεδριάσεις της είναι δικαίωμα του αλλά αναλαμβάνει και την ευθύνη της μη συμμετοχής του. Και βεβαίως το να «κριτικάρει» από μακριά δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ως γόνιμη η υπεύθυνη στάση.

Όσον αφορά στη συλλογική δράση και παρουσία μας, για να γίνω πιο κατανοητός, θυμίζω μερικές περιπτώσεις στις οποίες με απόφαση της Δημοτικής Ομάδας εξουσιοδοτήσαμε συναδέλφους μας να διατυπώσουν εκ μέρους της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο την αντίθεση μας ή τη διαφορετική θέση μας σε αποφάσεις ή προθέσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής όπως:

• Για την ανάθεση της φύλαξης κοινόχρηστων χώρων σε εταιρεία security, έγινε παρέμβαση της Μαρίας Καλαμάρη.

• Για το θέμα των Παιδικών Σταθμών, έγινε παρέμβαση της Ελένης Γαλανοπούλου.

• Για το θέμα του Προϋπολογισμού, έγινε παρέμβαση του Δημήτρη Χριστοφορίδη.

• Για το θέμα της άμεσης καταβολής του επιδόματος θέρμανσης από τη Δημοτική Αρχή στα σχολεία καθώς και για την απλή αναλογική, έγινε παρέμβαση του Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

• Ενώ ο συνάδελφος Σπύρος Αγιώτατος εκπληρώνει με συνέπεια τα καθήκοντα του ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου.

Φίλες και φίλοι, είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα πρόβλημα όσον αφορά στην ενημέρωση σας για τη δουλειά της παράταξης μας. Και αυτό γιατί δεν έχουμε λύσει ακόμα το θέμα της προβολής της δράσης μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την αξιοποίηση της σελίδας ¨Πολίτες για τον Κορυδαλλό¨.

Από την άλλη όμως θεωρώ ότι προσωπικές δημοσιεύσεις που αφορούν την παράταξη, χωρίς συζήτηση και συλλογική επεξεργασία από την Δημοτική Ομάδα, μπορεί να ικανοποιούν προσωπικές ανάγκες προβολής αλλά συνήθως φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα σε βάρος της κοινής προσπάθειας.

Σε ότι με αφορά έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι βάζω το συλλογικό πάνω από το προσωπικό. Υπηρετώντας πάντα αυτή την απαράβατη για μένα αρχή της συλλογικότητας εισπράττω την συγκινητική εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας προς το πρόσωπο μου, καθώς, με εκλέγουν επί 10 συνεχείς τετραετίες δημοτικό σύμβουλο και μάλιστα πρώτο και δεν παύω ποτέ αυτό να το εκτιμώ απεριόριστα και να τους ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου.

Στα πλαίσια αυτής της εμπιστοσύνης, ως πλειοψηφιών σύμβουλος, δεσμεύομαι να συνεχίσω την προσπάθεια για τον συντονισμό της Δημοτικής Ομάδας, τη διασφάλιση της συλλογικής λειτουργίας της παράταξης μας, την αξιοποίηση όλων των μελών και φίλων της, αλλά και την προώθηση, από κοινού με τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας, της ανασυγκρότησης της παράταξης με ανοιχτές διαδικασίες προς ολόκληρη την τοπική μας κοινωνία, χωρίς κανένα αποκλεισμό και καμία διάκριση!

Στη προσπάθεια αυτή για το καλό της πόλης μας δεν περισσεύει κανείς!!».

 

 

AGFA