ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΣ: ΜΕ ΠΝΕΥΜΑ ΑΝΗΣΥΧΟ

 

ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ

 

GEORGW

 

 

Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό σε όλο το διάβα της ζωής του, ο συμπολίτης μας, συγγραφέας κ. Δημήτρης Γεωργάς, εκπλήσσει ευχάριστα για ακόμη μία φορά και στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, λαμβάνει το… «βάπτισμα του πυρός» και τίθεται στο πλευρό του Δημάρχου κ. Σταύρου Κασιμάτη ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού.

Ο Δημήτρης Γεωργάς με την δική του ξεχωριστή οπτική, μία στάση ζωής και σκέψης, που αναλύει και στοχεύει μπροστά για το κοινό καλό, επιλέγοντας την δράση και την ενεργητικότητα σε αυτό που λέμε σύγχρονη κοινωνία, τονίζει χαρακτηριστικά: «Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Σταύρος Κασιμάτης με τίμησε να με έχει στο ψηφοδέλτιο του. Για να εκλεγώ, αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Πρέπει να προσπαθήσω και αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Για αυτό που έχω, όμως, μέσα μου, για αυτό που θέλω να πετύχω, αξίζει η προσπάθεια και δεν θα σταματήσει με οποιοδήποτε αποτέλεσμα».

Ο συμπολίτης μας συγγραφέας, ένας άνθρωπος της τέχνης και του πολιτισμού – με την ευρύτερη έννοια των λέξεων – μας δίνει την δική του διάσταση για την σύνδεση τους με την πολιτική: «…Η τέχνη είναι και πολιτισμός. Η ιστορία έχει δείξει ότι αυτά τα δυο δεν αρκούν για την ευημερία των λαών ούτε καν τους προφυλάσσουν. Ο άνθρωπος των εποχών μας μπορεί να είναι λάτρης της τέχνης και του πολιτισμού δεν παύει όμως να ενεργεί ως πολιτικό όν. Εάν η τέχνη, ο πολιτισμός και η πολιτική συνταιριάξουν, επέρχεται ευημερία, πνευματική και υλική», ενώ παράλληλα επισημαίνει και τι είναι αυτό που ενσαρκώνει την ελπίδα του αύριο: «Δικαιοσύνη, πολιτική ωριμότητα και καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου». Ακολουθεί το βιογραφικό του Κορυδαλλιώτη συγγραφέα Δημήτρη Γεωργά.

GEORGC

Ο Δημήτρης Γεωργάς γεννήθηκε το 1953 και μεγάλωσε στις γειτονιές του Κορυδαλλού. Αποφοίτησε από την Δημόσια Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού και εργάσθηκε μέχρι το 1995 σε όλους τους τύπους των εμπορικών πλοίων. Από το 1995 έως το 2000 εργάστηκε ως Αρχιμηχανικός σε ναυτιλιακές εταιρείες σε Ελλάδα και Ελβετία. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Κόκλα και έχει δυο παιδιά, τον Σέργιο και τη Νεφέλη. Ξεκίνησε τη συγγραφή το 2004 και έχει ολοκληρώσει μια τετραλογία με γενικό τίτλο «Το 7 της λύτρωσης αργεί». Έργα του συγγραφέα: «Της σποράς της μαύρης όργωμα», εκδόσεις ΑλΔε, 2007. «Δάκρυα διαμάντια», εκδόσεις ΑλΔε, 2010. «Το 7 της λύτρωσης αργεί», εκδόσεις Αστάρτη, 2015. «Αλύτρωτα πνεύματα», εκδόσεις Πνοή, 2017. Ο Δημήτρης Γεωργάς είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, από την οποία έχει τιμηθεί για το συγγραφικό του έργο.

ULTR