Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

 

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

 

 

kasimaths-FRONT

 

Κώστας Καλούδης (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών):


Σε εξέλιξη μεγάλα έργα στον Κορυδαλλό

 

ΕΡ.: Κύριε Καλούδη είστε Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών με ευθύνη στα έργα, έναν τομέα που παρουσιάζει μεγάλη δραστηριότητα η δημοτική αρχή. Ένα από τα μεγαλύτερα και υπερτοπικά έργα είναι το Μετρό, που μπήκε στην τελική ευθεία. Ποια ήταν η συμβολή του Δήμου σε αυτή την εξέλιξη;

 

ΑΠ.: H επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έχει γίνει σε ολόκληρο τον Πειραιά τα τελευταία 60 χρόνια. Για τον Κορυδαλλό μας και τους γύρω Δήμους είναι μεγάλη επιτυχία η παράδοση της γραμμής και των 3 σταθμών, Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας μετά από πρόταση των Δημάρχων, που ξεκίνησε πρώτος ο Κορυδαλλός.   των τριών πόλεων, από την Αττικό Μετρό. Αυτό το τμήμα, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα καθυστερήσεων στον Πειραιά, θα είναι έτοιμο 30 Ιουνίου 2019. Το Μετρό θα βγάλει από την συγκοινωνιακή απομόνωση την πόλη μας, θα ενθαρρύνει την αύξηση της επισκεψιμότητας και της εμπορικής κίνησης και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της. Από την άλλη, επειδή είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η λειτουργία του να δημιουργήσει όχι μόνο εισροές αλλά και εκροές, ανασχεδιάζουμε το κέντρο του Κορυδαλλού, ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό για κατοίκους και επισκέπτες. Κι αυτή η αναμόρφωση περιλαμβάνει φυσικά την πλατεία Ελευθερίας, όπου θα λειτουργήσει ο Σταθμός αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Ξεκινήσαμε περιφερειακά του κέντρου με την ανάπλαση μετά από 40 χρόνια της Δημητρακοπούλου, της πλατείας Μέμουκαι της οδού Ξενοφώντος και θα συνεχίσουμε με την Ταξιαρχών, την Αθηνάς και την πλατεία Ελευθερίας.

Πριν από λίγες μέρες έκλεισε η πλατεία Ελευθερίας για την τελική διαμόρφωση του σταθμού και της πλατείας. Οι έξοδοι θα είναι δύο, ενώ στην επιφάνεια θα διαμορφωθούν δύο παιδικές χαρές, νέο πράσινο, καινούριος σύγχρονος φωτισμός καθώς και καθιστικά. Παράλληλα, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες τη ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου.

 

 

kasimaths2

 

kasimaths3

 

 

 

 

ΕΡ.: Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Κορυδαλλού, είναι η απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού, από τον οικιστικό ιστό της πόλης. Αυτό όμως που έχουμε μπροστά μας είναι η δημιουργία του πάρκου στα 10 στρέμματα των γυναικείων φυλακών. Τι ακριβώς πρόκειται να γίνει και πότε θα παραδοθεί το πάρκο στους κατοίκους;

 

ΑΠ.: Καταρχήν να θυμίσω ότι το καλοκαίρι του 2017 είχαμε το πρώτο ιστορικό βήμα με την κατεδάφιση των δύο πτερύγων των γυναικείων φυλακών και την κατεδάφιση της εξωτερικής μάντρας επί της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη, με τα οποία ολοκληρώθηκε η παραχώρηση στον Δήμο τμήματος 10 στρεμμάτων των γυναικείων φυλακών. Ήταν μια μεγάλη εκκρεμότητα από το 2008 που μεταφέρθηκαν οι κρατούμενες στον Ελαιώνα Θηβών. Είναι μια νίκη της δημοτικής αρχής και προσωπικά του Σταύρου Κασιμάτη, που οραματίστηκε και αγωνίστηκε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, την παραχώρηση τμήματος των φυλακών. Ταυτόχρονα όμως, αγωνίζεται για την πλήρη και οριστική απομάκρυνση του συνόλου των φυλακών. Κι ο αγώνας για την πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών, παρ΄όλο που είναι ένα δίκαιο αίτημα όπως έχουν αποδεχθεί όλοι οι Πρωθυπουργοί και όλοι οι Υπουργοί Δικαιοσύνης των τελευταίων δεκαετιών, χρειάζεται συνεχή αγώνα, πιέσεις και επαγρύπνηση.

Όσον αφορά στην έκταση των 10 στρεμμάτων προχωρήσαμε ταχύτατα τα βήματα για την αξιοποίηση της. Είχαμε έτοιμη την μελέτη, την οποία καταθέσαμε αμέσως στην Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτεί το έργο, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής, σύγχρονος και λειτουργικός, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τη νεολαία και τους κατοίκους της περιοχής. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για την πόλη, αφού μετατρέπει ένα τμήμα των φυλακών, έναν μέχρι χθες «γκρίζο» χώρο, σε χώρο χαράς για τους δημότες.

Θα έχει υδάτινη κατασκευή συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500 τ.μ., γήπεδο 5Χ5, δύο μεγάλες παιδικές χαρές για διαφορετικές ηλικίες, πεζόδρομους, που θα διέρχονται μέσα από τον χώρο κι επάνω από την υδάτινη κατασκευή, ένα πάρκο μικρών ζώων και χώρους συνάθροισης κοινού. Το πάρκο θα φωταγωγηθεί με την εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία χλοοτάπητας και θα φυτευτεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός φυτών, θάμνων και δένδρων.

 

ΕΡ.: Ποια άλλα έργα έχουν δρομολογηθεί για το αμέσως επόμενο διάστημα;

 

ΑΠ.: Στην κορυφή των έργων που έχουν ξεκινήσει είναι η κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου και γηπέδων τένις στα 88 στρέμματα. Πίσω από Κλειστό Αθλητικό Κέντρο, το Ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου, τα περισσότερα σχολεία της πόλης, το Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος». Με την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου δημιουργείται ένας πολυχώρος άθλησης, πολιτισμού και αναψυχής, που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των δημοτών, κάθε ηλικίας.

Ο δεύτερος μεγάλος πόλος άθλησης θα είναι το Αθλητικό Κέντρο στα πρώην Λατομεία του Σχιστού, στο οποίο, μαζί με τον ΣΕΓΑΣ προτείναμε να δημιουργηθεί και το Σπίτι του Στίβου, πρόταση που αποδέχθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες γι΄αυτή του την πρωτοβουλία, ο ΣΕΓΑΣ βράβευσε τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη. Είναι ένα μεγάλο έργο, το οποίο απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή.

Ανάμεσα στα άλλα σημαντικά έργα που προχωρούν είναι η αποπεράτωση του Ειδικού Σχολείου, που δημοπρατείται σε λίγες μέρες, η κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στη Γρ. Λαμπράκη για την ολοκλήρωση της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης, η ανάπλαση και πιστοποίησηόλων των παιδικών χαρών, η συντήρηση περιφερειακών γηπέδων, τα έργα βελτίωσης αύλιων χώρων σχολείων, η κατασκευή πεζογέφυρας στη Γρ. Λαμπράκη.

Επίσης ολοκληρώθηκε η συντήρηση του μεγαλύτερου τμήματος του οδικού δικτύου της πόλης, οι αναπλάσεις αύλιων χώρων των σχολείων και η ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του συνόλου των σχολείων.

 

 

kasimaths1

 

 

kasimaths4

 

ΕΡ.: Είστε από την πρώτη μέρα μαζί με τον Δήμαρχο και ένας από τους στενούς συνεργάτες του. Τι θα λέγατε σε έναν δημότη για να τον πείσετε να εμπιστευθεί ξανά τον Σταύρο Κασιμάτη;

 

ΑΠ.: Θα έλεγα σε όλους τους συνδημότες μου ότι με επικεφαλής τον Σταύρο Κασιμάτη, η δημοτική μας αρχή έχει αποδείξει την συνέπεια λόγων και έργων. Διεκδικεί με επιμονή και αγωνιστικότητα και οι διεκδικήσεις μας έχουν αποτέλεσμα. Ο Σταύρος Κασιμάτης είναι ο Δήμαρχος, ο οποίος με το αδιαμφισβήτητο ήθος του έχει αφιερώσει τη ζωή και την δράση του στην προσπάθεια να αποκτήσει ο Κορυδαλλός έργα υποδομής και ανάπτυξης που θα μείνουν στην πόλη. Όχι έργα βιτρίνας, αλλά έργα που μεταμορφώνουν την πόλη και της δίνουν προοπτικές. Είναι παράλληλα ένας άνθρωπος που μπορεί να συνθέσει διαφορετικές απόψεις και να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συναινέσεις, που θα έχει ανάγκη το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξίζει να εκλεγεί ξανά ο Σταύρος Κασιμάτης, δεδομένου ότι για την επόμενη θητεία, η πρώτη με την απλή αναλογική, ο Κορυδαλλός έχει ανάγκη από ένα πρόσωπο που μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα στην διοίκηση και αποτελεσματικότητα για να υλοποιήσει το σύνολο των μεγάλων έργων που είναι σε εξέλιξη.

 

ΕΡ.: Θα είστε ξανά υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος. Τι θέλετε να πείτε στους συνδημότες σας;

 

ΑΠ.: Σε όλη την πορεία μου στον Δήμο και μέσα από τις θέσεις ευθύνης που μου ανέθεσε ο Δήμαρχος, προσπάθησα να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη του και στην ευθύνη που μου ανέθεσαν οι πολίτες. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει αλλά αν θέλεις να είσαι συνεπής με τον εαυτό σου και τους δημότες, η αυτοδιοίκηση απαιτεί αφοσίωση, χρόνο και κυρίως μεγάλη αγάπη γι΄αυτήν και την πόλη. Για να μπορείς να αντιμετωπίσεις την καθημερινότητα, τη γραφειοκρατία, τις πολύπλοκες διαδικασίες, που δημιουργούν καθυστερήσεις. Θεωρώ όμως ότι όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο πορεύτηκα με ειλικρίνεια απέναντι στους συναδέλφους μου και κυρίως απέναντι στους δημότες. Συμμετείχα σε μια συλλογική προσπάθεια, η οποία είχε αποτέλεσμα και είμαι περήφανος για το έργο μας. Είμαι ικανοποιημένος ότι μπορώ να τους κοιτάζω όλους στα μάτια, γιατί πάλεψα και παλεύω, χωρίς να κάνω εκπτώσεις στις αρχές μου, για να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη τους.

 

 

 

KALOUDIS

 

Σύντομο βιογραφικό

 

Ο Κώστας Καλούδης, γεννήθηκε και ζει στον Κορυδαλλό. Από το 2000 έως 2003 υπήρξε γενικός γραμματέας στην Ένωση Κρητών Νικαίας – Κορυδαλλού « Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΡΗΤΗΣ», ενώ το 2003 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Νομού Αττικής και Νήσων. Το 2006 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και από τότε εκλέγεται συνεχώς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Σήμερα είναι Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ τα προηγούμενα χρόνια είχε χρηματίσει Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού, της Σχολικής Επιτροπής Β’ θμιας Εκπαίδευσης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης. Είναι πατέρας της Ηρούς και του Δήμου.

 

 

 

 

ULTR