Συνέντευξη του Αντιδημάρχου Οικονομικών

Ανδρέας Καπιτσίνος:

 

«Αναπτυξιακή η πορεία του Δήμου Κορυδαλλού

που χάραξε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης»

 

 

syn kap-1

 

Σε μια εποχή που τα πάντα κινούνται γύρω απ την οικονομία και την προοπτική που διανοίγεται, ο Δήμος Κορυδαλλού έχει επιδείξει ένα ορατό κοινωνικό πρόσημο και αναπτυξιακή προοπτική. Η εκτίμηση αυτή αποτυπώνεται στα οικονομικά του Δήμου, καθώς ολοκληρώνεται η θητεία της παρούσας Διοίκησης υπό τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη.

Τις επισημάνσεις αυτές κάνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ανδρέας Καπιτσίνος σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Ως ιδρυτικό στέλεχος της παράταξης «Πολίτες για τον Κορυδαλλό» μιλά επίσης για τον Σταύρο Κασιμάτη, χαρακτηρίζοντας καταλυτικό τον ρόλο του στην απόλυτα επιτυχημένη πορεία στην διοίκηση του Δήμου.

 

syn kap-3

 

Κύριε Καπιτσίνο, μπήκαμε στην τελευταία χρονιά της θητείας σας και το 2019 θα είναι μια προεκλογική χρονιά. Τι αποτίμηση κάνετε;

Όταν κάποιοι είχαν επενδύσει στη χρεοκοπία του Δήμου και σήμερα ζητούν, να τον διοικήσουν, ο Σταύρος Κασιμάτης κατόρθωσε ο Δήμος μας να μην χρωστά ούτε ένα ευρώ σε εργαζόμενους και προμηθευτές. Όταν οι ίδιοι καλοθελητές είχαν τη προσδοκία ότι δεν θα γίνει κανένα έργο, ο Δήμαρχος "απάντησε" με πολλά και σπουδαία έργα, τα οποία πολλά εξ αυτών έχουν τελειώσει η βρίσκονται σε εξέλιξη και πολύ γρήγορα θα αποδοθούν στον Κορυδαλλιώτικο λαό για χρήση, μεταξύ των οποίων το Κλειστό Κολυμβητήριο, το υπερσύγχρονο πάρκο των 10 στρεμμάτων, η ανάπλαση στα 88 στρέμματα, τα σημαντικά έργα συντήρησης σε αθλητικές εγκαταστάσεις, πλατειές, σχολεία, ασφαλτοστρώσεις, δημιουργία πρασίνου, άψογη καθαριότητα κλπ.

  

Η θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών στα χρόνια της κρίσης ήταν και παραμένει «ηλεκτρική καρέκλα». Πώς θα πορευθεί οικονομικά ο Δήμος το 2019;

Στόχος για το 2019 μέσα από τον προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίστηκε από ευρεία πλειοψηφία, είναι καταρχήν να καλύψουμε τις ανελαστικές δαπάνες, που είναι απολύτως αναγκαίες για την λειτουργία του Δήμου, όπως μισθοδοσία, προμήθεια καυσίμων, τροφίμων και άλλων υλικών και την εξασφάλιση αναγκαίων υπηρεσιών.  

Ταυτόχρονα, να υποστηρίξουμε οικονομικά τις πολιτικές που αφορά την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Να διασφαλίσουμε την εκτέλεση έργων ή εργασιών που αφορούν την συντήρηση των υφισταμένων υποδομών και στην υλοποίηση νέων. Και όλα αυτά προς όφελος των δημοτών.

Προβλέψαμε προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τον τομέα της καθαριότητας, την Τεχνική Υπηρεσία, την υπηρεσία πρασίνου, και μέσω της κινητικότητας, ατόμων που θα στελεχώσουν την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Την αγορά απορριμματοφόρου, καθώς και την προμήθεια 2 μίνι μπας που θα εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας στις μετακινήσεις τους από και προς τον σταθμό του Μετρό, που θα λειτουργήσει τον ερχόμενο Ιούλιο.

Και για μια ακόμη χρονιά θα έχουμε οικονομικό όφελος από τις καταθέσεις. Το σημαντικό όμως είναι ότι η οικονομική μας πολιτική έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο. Με ορθολογική διαχείριση σε όλους τους τομείς, δώσαμε προτεραιότητα στον τομέα κοινωνικής πολιτικής. Τα δημοτικά τέλη παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα εντάξαμε και νέες ομάδες σε μειώσεις τελών, τους τρίτεκνους, τους δικαιούχους επιδόματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης), καθώς και τις αναγνωρισμένες από το κράτος σχολές και σωματεία που λειτουργούν στην πόλη μας. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι καταργήσαμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, απόφαση που αφορά δεκάδες εκατοντάδες οικογένειες. Σήμερα, η σίτιση των παιδικών σταθμών ανέρχεται στις 176.000,00 ευρώ. Ταυτόχρονα, αυξήσαμε τις δαπάνες για το κοινωνικό μαγειρείο από 10.000,00 που ήταν το 2017, σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 60.000,00 ευρώ.

 

Στον τομέα των έργων, τί πρέπει να περιμένουν οι κάτοικοι του Κορυδαλλού το επόμενο διάστημα;

Ξεκινήσαμε και συνεχίζονται τα έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια: Η διαμόρφωση Κοινόχρηστου χώρου αναψυχής στη Γρ. Λαμπράκη, στην έκταση των 10 στρεμμάτων των πρώην Γυναικείων Φυλακών, η κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου και δύο γηπέδων αντισφαίρισης, οι εργασίες αντικατάστασης χλοοτάπητα και τάπητα στίβου σε ανοιχτούς Αθλητικούς χώρους, οι επισκευές και συντηρήσεις στο Αθλητικό Κέντρο, η συντήρηση του οδικού δικτύου. Από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, εξασφαλίσαμε την επισκευή, την συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις. Επίσης, ανακατασκευάστηκαν οι παιδικές χαρές, ενώ προγραμματίζουμε την προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού.

syn kap-2

 

Βρίσκεστε από την πρώτη μέρα στο πλευρό του Σταύρου Κασιμάτη. Πώς θα χαρακτηρίζατε την πορεία του στον Δήμο;

Ως άνθρωπος, ο Σταύρος Κασιμάτης διακρίνεται για την εργατικότητα, την εντιμότητά του, την αποτελεσματικότητα, το όραμά του για μία σύγχρονη, λειτουργική πόλη. Είναι στοιχεία της ηγετικής του προσωπικότητας, που γνωρίζουν πολύ καλά οι δημότες και γι΄ αυτό τον εμπιστεύονται.

Ταυτόχρονα, είναι ο Δήμαρχος που ενώνει όλους τους Κορυδαλλιώτες, ξεπερνώντας αγκυλώσεις και κομματικές σκοπιμότητες του παρελθόντος για το καλό της πόλης. Στο πρόσωπό του, με την πολυσυλλεκτικότητα που επιδεικνύει, ενεργοποιούνται όλες οι δημιουργικές δυνάμεις του Κορυδαλλού, ώστε να δημιουργηθεί εκ νέου μια ισχυρή ομάδα, μια νέα πλειοψηφία για να συνεχισθεί ομαλά και χωρίς οπισθοδρομήσεις και ταλαντεύσεις το δημιουργικό έργο των τελευταίων χρόνων.