Εθνικό Στάδιο Κλασσικού Αθλητισμού στον Κορυδαλλό

Ξεκίνησε η χωροθέτηση

 

Vraveusi Segas arxiki

 

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του ονείρου να αποκτήσει τη δική του στέγη ο ελληνικός Στίβος γίνεται πραγματικότητα!

Στη διάρκεια της ετήσιας γιορτής βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χρονιάς, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», για πρώτη φορά και με τον πιο επίσημο τρόπο, εξαγγέλθηκε το χαρμόσυνο γεγονός, που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό και εν μέσω χειροκροτημάτων από εκατοντάδες φίλους του κλασσικού αθλητισμού στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».

Το σύγχρονο εθνικό αθλητικό κέντρο θα δημιουργηθεί, σε μια έκταση 115 στρεμμάτων στην περιοχή Σχιστό Κορυδαλλού, ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που επί χρόνια έμενε αναξιοποίητη. Σύμφωνα με το μάστερ πλαν, την πρόταση χωροθέτησης του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη και την συναίνεση του ΣΕΓΑΣ, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κλασσικού Αθλητισμού θα περιλαμβάνει α) ένα σύγχρονο στάδιο αποκλειστικά για τον Στίβο χωρητικότητας 11.000 θεατών, β) ένα κλειστό προπονητήριο προθέρμανσης – προετοιμασίας των αθλητών και των αθλητριών του στίβου γ) ένα γήπεδο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 2.500 θεατών δ) ένα κλειστό γυμναστήριο Τ9 όπου θα φιλοξενούνται αθλήματα όπως το βόλεϊ, το μπάσκετ, το χαντ- μπολ, ποδόσφαιρο κλειστού χώρου κλπ.

Στους χώρους των 115 στρεμμάτων θα μπορούν να διεξάγονται και άλλες αθλητικές δραστηριότητες π.χ. τένις, Μπητς Βόλεϊ, ποδόσφαιρο 5χ5 κ.α. Μιλάμε γα ένα φιλόδοξο σχέδιο αθλητικής ανάπτυξης που έχει ανάγκη η αθλούμενη νεολαία του Κορυδαλλού.

Αξιοσημείωτη είναι η επίσημη αναφορά στο ζήτημα ανέγερσης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Στίβου από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Στην απαντητική επιστολή του προς το Δήμο Κορυδαλλού (08/02/2019) ο Υφυπουργός αναφέρει ότι «η υπηρεσία μας δεν έχει κατ΄ αρχήν αντίρρηση για τη δημιουργία υπερτοπικού αθλητικού κέντρου σε έκταση της ΓΓΑ στο Σχιστό του Δήμου σας». Για να προσθέσει από το βήμα της εκδήλωσης του ΣΕΓΑΣ:

«Θέλω με χαρά να σας ανακοινώσω πως σήμερα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Στίβου στο Σχιστό. Είμαστε αισιόδοξοι πως μια καλύτερη μέρα ξημερώνει για την ελληνικό στίβο».

Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πολυσήμαντη εξέλιξη ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Στίβου και παλιός πρωταθλητής του Δεκάθλου Βασίλης Σεβαστής: «Ευχαριστούμε την αθλητική ηγεσία, τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, με τους οποίους δουλεύουμε εδώ και μήνες γι αυτό το έργο. Πραγματικά σήμερα δημιουργούμε τις προυποθέσεις για να υλοποιηθούν τα επόμενα καθοριστικά βήματα. Ο δρόμος γι αυτό το όνειρο θα είναι μακρύς, εμείς θα είμαστε εδώ για να το προχωρήσουμε, με όσους πιστεύουν σ΄ αυτό».

Η επίσημη αποδοχή της πρότασης χωροθέτησης της έκτασης των 115 στρεμμάτων από την Πολιτεία, που είχε καταθέσει προ μηνών ο Δήμαρχος Κορυδαλλού για λογαριασμό του Δήμου, φανερώνει και το ενδιαφέρον για την αθλητική ανάπτυξη της περιοχής. Για το λόγο αυτό η αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδίας, ο ΣΕΓΑΣ τίμησε τον κ. Σταύρο Κασιμάτη, στη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής διακρίσεων στους κορυφαίους του Στίβου μέσα στο 2018. Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ευχαρίστησε θερμά τη Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για την τιμή τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: « Είναι ιδιαίτερα τιμητική μια αναγνώριση από την αρχαιότερη και πιο ιστορική ομοσπονδία, τη μήτρα από την οποία αναπήδησαν όλα τα ολυμπιακά αθλήματα. Και νομίζω ότι για την περιοχή μας, που αγαπάει όλα τα σπορ, θα έχει την σπουδαία ευκαιρία να φιλοξενήσει το κορυφαίο των αθλημάτων με τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Κλασσικού Αθλητισμού στο Σχιστό. Ξέρουμε ότι το εν λόγω εγχείρημα έχει μακρύ δρόμο για να ολοκληρωθεί. Ίσως χρειαστεί και μια εξαετία. Εμείς θα συνεχίσουμε, πάντως, την προσπάθεια, ώστε ο ελληνικός στίβος να αποκτήσει το δικό του Σπίτι, γιατί το δικαιούνται οι χιλιάδες αθλητές και αθλήτριές του».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος βράβευσε αθλητές και αθλήτριες του στίβου, που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις τη χρονιά που πέρασε.

 

Vraveusi Segas Canon 56

 

 

Vraveusi Segas Canon 30

 

 

Vraveusi Segas Canon 88

 

 

 

 

Vraveusi Segas Canon 124

 

Vraveusi Segas Canon 131

 

 

Vraveusi Segas Canon 138

 

Vraveusi Segas Canon 156

 

 

Vraveusi Segas Canon 189

 

 

Vraveusi Segas Canon 244