klopes2

 

ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΙΣ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ

ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Ιωάννη Ρέντη, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές μοτοσυκλετών, στον περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 6-5-2015, στον περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ένας 49χρονος και ένας 68χρονος, μέλη της σπείρας, την στιγμή που προσπαθούσαν να κλέψουν σταθμευμένη μοτοσυκλέτα. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

 

klopes1

 

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές μοτοσυκλετών, στον περιβάλλοντα χώρο εμπορικού κέντρου στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Στη συνέχεια μετέφεραν τις κλεμμένες μοτοσυκλέτες σε αποθήκη που διατηρούσαν στην περιοχή του Κορυδαλλού. Εκεί, μέρος αυτών αποσυναρμολογούσαν και μέσω αγγελιών που αναρτούσαν στο διαδίκτυο, τις πωλούσαν είτε αυτούσιες είτε τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά. Με τον τρόπο αυτό αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μετά από έρευνες στην αποθήκη στον Κορυδαλλό και σε αποθήκη στην οικία του 49χρονου στα Πετράλωνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων μοτοσυκλετών και πλήθος εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την αποσυναρμολόγηση τους.

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά 145 περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

 

klopes5