diamartyria7

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Έξω από τη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών, όπου επαναλαμβάνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, θα βρίσκονται και πάλι την Πέμπτη 7 Μαΐου 2105, ο Δήμος Κορυδαλλού, κάτοικοι, φορείς της περιοχής και εργαζόμενοι του Δήμου, εκφράζοντας την αντίθεση τους στη διεξαγωγή της δίκης στην πόλη τους. Στις 8.00 το πρωί, θα υπάρξει συγκέντρωση στο Δημαρχείο, απ΄ όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τις Φυλακές.

Την ίδια μέρα θα μείνουν και πάλι κλειστά όλα τα σχολεία με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη και του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, καθώς και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου.

Η κινητοποίηση παίρνει νέα διάσταση μετά την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας να μεταφέρει τα εξεταστικά κέντρα των Πανελληνίων Εξετάσεων σε γειτονικούς δήμους, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση Δήμου, εκπαιδευτικών και γονέων.

«Οι μαθητές του Κορυδαλλού «εξορίζονται» από τα σχολεία τους, εξαιτίας της αδυναμίας του Υπουργείου να βρει κατάλληλο χώρο για τη διεξαγωγή της σημαντικότερης δίκης των τελευταίων ετών. Δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε στην αντιμετώπιση τους ως υποψηφίων β΄ κατηγορίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κορυδαλλού.

«Την Πέμπτη θα καταθέσουμε και πάλι στην έδρα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά το αίτημα μεταφοράς της δίκης. Κάνω έκκληση να κατανοήσουν τις πολλαπλές συνέπειες που έχει η διεξαγωγή της στην πόλη μας».

Σχολιάζοντας ο Σταύρος Κασιμάτης τις αιματηρές συμπλοκές στην Γ΄πτέρυγα των Φυλακών το βράδυ της Κυριακής, ανέφερε ότι «αποτελούν ένα ακόμα θλιβερό αλλά ενδεικτικό επεισόδιο των κινδύνων και της ανησυχίας που προκαλεί η παρουσία των Φυλακών δίπλα σε σπίτια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά κέντρα. Για άλλη μια φορά η πόλη μας βρέθηκε γεμάτη από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, με κλεισμένους δρόμους, κομμένη στα δυο, δημιουργώντας προβλήματα και ατμόσφαιρα έντασης και ανασφάλειας. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το θέμα της πλήρους και οριστικής απομάκρυνσης των Φυλακών από τον Κορυδαλλό είναι πρώτης προτεραιότητας και ως τέτοιο, πρέπει να αντιμετωπισθεί με ευαισθησία και την ανάλογη προσοχή από τη νέα Κυβέρνηση».