ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΕ 160 ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 

Σε ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε  από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κορυδαλλού η εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων παρακολούθησης στους εκπαιδευόμενους της πρώτης περιόδου λειτουργίας, από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο 2014. Την περίοδο αυτή λειτούργησαν 12 τμήματα, τα οποία παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν την εκπαίδευ-ση 130 άτομα. Τα τμήματα που λειτούργησαν ήταν: "Ιταλικά για τουρισμό", "Αγγλικά για τουρισμό", «Επαγγελματική ενεργοποίηση Ανέργων Γυναικών», "Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση", "Word-Διαδίκτυο", "Δημιουργία Ιστοσελίδας", "Ηλεκτρονική Εφημερίδα",  “Αστικοί Λαχανόκηποι” και “Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων”.  Σε ορισμένα τμήματα υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και εγγραφές αλλά δεν λειτούργησαν λόγω έλλειψης εκπαιδευ-τών. Συνολικά δίδαξαν 11 εκπαιδευτές, ενώ τα μαθήματα φιλοξενήθηκαν σε πέντε χώρους: στο 1ο & 4o Λύκεια Κορυδαλλού, στο 13ο Δημοτικό,  στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κορυ-δαλλού, καθώς και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

 

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος συνεχάρη τους εκπαι-δευόμενους και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη ανταπόκριση δημοτών σε αυτή τη σημαντική δομή που δίνει τη δυνατότητα για συνεχή απόκτηση δεξιοτήτων σε ενή-λικες.
Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης Ιωάννα Καλομπράτσου παρουσίασε αναλυτικά τη δομή και τα τμήματα και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού θα συνεχίζει να στηρίζει ενεργά και να αξιοποιεί τη συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΝΕΔΙ-ΒΙΜ για τη συνεχή επιμόρφωση των δημοτών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν δυο βίντεο από τη λειτουργία των τμημάτων.
Εκ μέρους του ΙΝΕΔΙΒΙΜ παρευρέθηκαν ο υπεύθυνος εκπαίδευσης Στάθης Γαβράς και η υπεύθυνη οργάνωσης Ευαγγελία Καρουζάκη. Επίσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄ θμιας Εκπαί-δευσης Βάϊος Μανώλης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Βράκας και Δημήτρης Χριστοφορίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Πάχος, Νίκος Χουρσαλάς και Γιώργος Βιδάλης και πολλοί διευθυντές σχολείων.
Από το Νοέμβριο έως σήμερα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης υλοποιούνται τα μαθήματα της δεύτερης περιόδου με τη λειτουργία 14 τμημάτων.
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

aponomi 1

aponomi 2