Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ

ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΑΝΘΡΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΕΣΣΑΛΑ

messarx

 

 

 

Ένας υπηρέτης της υποκριτικής τέχνης, ο Αιγαλιώτης Θεατράνθρωπος (ηθοποιός και σκηνοθέτης) Γιώργος Μεσσάλας, έφυγε, σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, από την ζωή, σε ηλικία 79 ετών. Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλευόταν, καθώς τους τελευταίους μήνες έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Σε μήνυμα του ο Δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Γιάννης Γκίκας, ανέφερε:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το χαμό του φίλου Αιγαλεώτη Γιώργου Μεσσάλα. Αγαπητός ηθοποιός και σκηνοθέτης με μεγάλη πορεία στην τέχνη της υποκριτικής. Η απώλειά του θα είναι αισθητή, όμως δεν πρόκειται να ξεχαστεί η αγαπητή του παρουσία, η εργατικότητα και το πάθος του για τη θεατρική τέχνη. Ένας ενεργός πολίτης ένας ακέραιος άνθρωπος. Καλό Παράδεισο φίλε Γιώργο».

 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΛΑΣ

Ο Αιγαλιώτης Γιώργος Μεσσάλας, ήταν γείτονας του μεγάλου Γιώργου Ζαμπέτα. Σε πολύ μικρή ηλικία δούλεψε στο καφενείο του πάτερα του, αργότερα έγινε βοηθός μαραγκού και φούρναρη, για να πάρει τον δρόμο του με τις σπουδές στην Δραματική Σχολή.

Αριστοκρατικός, με επιβλητική παρουσία και βλέμμα καθάριο, αλλά παράλληλα πολύ προσιτός, ο Γιώργος Μεσσάλας ανήκει στην μεγάλη γενιά των Ελλήνων ηθοποιών που γαλουχήθηκαν με την Επίδαυρο και το Εθνικό Θέατρο, ενώ ο ίδιος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής κλασικών αριστουργημάτων, με τις περίφημες παραστάσεις στο Βασιλικό θέατρο του Λονδίνου, ενώ εκτός από ηθοποιός και σκηνοθέτης υπήρξε και από τους πρωτοπόρους θιασάρχες (Θέατρο Αλκυονίς).

Υπήρξε προσωπικός φίλος του τεράστιου θεατράνθρωπου Αλέξη Μινωτή, και μάλιστα ο Μινωτής μέσω της διαθήκης του κληροδότησε στον Μεσσάλα δεκαεπτά (17) μπαούλα με τα θεατρικά κοστούμια του! Στενή σχέση φιλίας είχε επίσης με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Μελίνα Μερκούρη.

Ο Γιώργος Μεσσάλας έχει περιοδεύσει με το Εθνικό Θέατρο σε σε ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Γαλλία, Βέλγιο και Γιουγκοσλαβία και δεκάδες άλλες χώρες.

 

MAMOK